• BIST 9645.02
  • Altın 2409.099
  • Dolar 32.5965
  • Euro 34.7887
  • İçel 24 °C

1 Mayıs Anamur'da coşkuyla kutlandı

1 Mayıs Anamur'da coşkuyla kutlandı
Anamur’da 1 Mayıs İşçiler ve Emekçiler Bayramı dolayısıyla EĞİTİM-SEN, EĞİTİM-İŞ, SES, BES, ADD, CHP, ÖDP, CHP Gençlik Kolları, Akine Köyü Devrimci Gençliği ve Birleşik Haziran Hareketi’nin oluşturduğu Emek ve Demokrasi Platformu, kutlama programı düzenle

Haber Merkezi - Anamur’da 1 Mayıs İşçiler ve Emekçiler Bayramı dolayısıyla EĞİTİM-SEN, EĞİTİM-İŞ, SES, BES, ADD, CHP, ÖDP, CHP Gençlik Kolları, Akine Köyü Devrimci Gençliği ve Birleşik Haziran Hareketi’nin oluşturduğu Emek ve Demokrasi Platformu, kutlama programı düzenledi.

Program, otogardan sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüşle başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk konulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını EĞİTİM İŞ Anamur Temsilcisi Uğur İnan yaptı. Uğur İnan konuşmasında, programda yaptığı konuşmada, “Sınıf bilinciyle EMEĞİMİZE, Ulus bilinciyle VATANIMIZA, Yurttaş bilinciyle CUMHURİYETİMİZE Sahip çıkmak için verdiğimiz kavgada bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür eder hoş geldiniz diyorum.

Gönül isterdi ki 1. Mayıs gününü şölen havasında kutlayalım. Ancak ülkemizde her gün şehit haberleri ile güne başlıyoruz. Bu bağlamda Şehitlerimize ALLAH’dan  rahmet diliyor,Terörü besleyip ,büyüten siyasi iradeyi, bilerek veya bilmeyerek destek veren  tüm kesimleri nefretle kınıyorum.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, yeni bir anayasa ve o anayasada da laiklikle ilgili hükümlerin yer almaması yolunda beyanda bulunmuştur. TBMM Başkanı'nın beyanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu değerleri ile çatışmaktadır. TBMM'nin varlık nedenini yok saymaktadır. Laiklik, yaşam hakkının, tüm özgürlüklerin, Cumhuriyet'in olmazsa olmazıdır. TBMM Başkanı'nın beyanı çok açıkça bir şeriat isteğidir. Bir 31 Mart çağrısıdır. 31 Mart çağrılarının serbestçe gerçekleştirildiği bir aşamaya geçilmesi demektir. Bu durum asla kabul edilemez. Cumhuriyetin ilke ve değerlerine sahip çıkılarak, bu saldırılar yok edilecektir.  Egemenliğin Ulus'a geçtiği 23 Nisan haftasında, Ulusal heyecanı gölgede bırakarak hurafe Kutlu Doğum Haftası kutlamalarından sonra, şimdi de varlık nedeni laiklik olan TBMM'nin, Başkanı tarafından laikliğe dil uzatılması, yaşanılanın açık ve yakın bir tehlike hali olmasının da ötesinde, Cumhuriyet'e ve değerlerine açık bir saldırı olduğunun ifadesidir. TBMM Başkanı'nın bu davranışı, bir ihanet, bir hıyanet halidir.

İşçi sınıfının haftanın 6 günü 12 saat çalıştırılmasına karşı, haftada 5 gün, günde 8 saat çalışma talebiyle ABD’de başlattığı grev ve eylemlerde yüzlerce işçinin işten atılma ve öldürülme pahasına ırk ve din ayrımı gözetmeksizin burjuvaziye karşı gösterdikleri sınıf dayanışması II.Enternasyonal’in kararıyla 1890 yılından bu yana 1 Mayıs “Uluslararası İşçi Sınıfının Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü” olarak kutlanmaktadır.
Ülkemizde de 1 Mayıs 1977’de 500.000 emekçinin katılımıyla Taksim’de yapılan miting kana bulanmış, işçilerin üzerine ateş açılarak 34 emekçi katledilmiştir. 1977’deki 1 Mayıs mitinginde, Türkiye emekçilerinin insanca bir çalışma koşulları için özgür ve bağımsız bir ülkede yaşamak için yükselttiği mücadeleyi, geriye götürmek için saldırılmıştır.

Bu anlamda, ülkemizde sömürünün ortadan kaldırılması, emeğin en yüce değer olması, emekçilerin yaşam koşullarının en temel insani seviyeye çıkartılması için verilen kavganın simgelerinden birisi de 1 Mayıs mitinginin İstanbul Taksim Meydanı’nda yapılmasıdır.

Kıdem tazminatının kaldırılması çalışmaları, taşeronluğun, güvencesiz, kuralsız ve esnek çalışmanın yaygınlaştırılması, grevlerin yasaklanması, Soma’da, Ermenek’te somutlaşan iş cinayetleri ülkenin ucuz işgücü pazarına dönüştürülmesi, emekçilerin bugün en can yakıcı sorunları olarak görünüyor.

Bizler kamu emekçileri olarak işçi sınıfının bir parçası olduğumuzun, geleceğimizin tüm emekçilerle birlikte şekilleneceğinin farkındayız. AKP iktidarının ve Cumhurbaşkanının “İşçi ve memur ayrımını ortadan kaldıracağız” söyleminin, iş güvencemizin ortadan kaldırılmasına yönelik bir girişim olduğu açıktır.
Bizler, kamu emekçilerinin ekonomik, özlük ve sınıfsal haklar mücadelesinde topyekun bir hezimet sayılacak olan iş güvencesinin ortadan kaldırılması girişimine her yerde olduğu gibi 1 Mayıs alanlarında da karşı çıkacağız.

Bizler sadece devlet memurlarının iş güvencesini değil, ülkedeki bütün çalışanların güvenceli, kadrolu ve insanca yaşayabilecekleri bir ücret seviyesinde çalışmalarını savunmaktayız.

Ülkede bugün her türlü hak arama çabası, iktidarın baskı ve şiddet uygulamalarıyla durdurulmak istenmekte, iç güvenlik paketi ile iktidara karşı darbe dönemlerini dahi aşan baskının önü açılmakta, ülke bütün halinde bir cezaevine dönüştürülmektedir.

İktidarın tüm emek düşmanı ve baskıcı uygulamalarının emekçilerin birlikte mücadelesi sayesinde durdurulacağının bilincindeyiz.

Tüm emekçilerle birlikte, yurdun her yerinde olduğu gibi Anamur’da Cumhuriyet Meydanı’ndan, iktidara sesleniyoruz;
-Yargıyı siyasallaştırma çalışmalarınıza,
-Yandaş basın yaratma çabalarınızdan,
-Emek ve Cumhuriyet düşmanı politikalarına,
-İş güvencesinin kaldırılması girişimlerine,
-Taşeron, esnek ve kuralsız çalıştırmaya,
-İş cinayetlerine,
-Irkçı, gerici ve bölücü eğitim sistemine,
-Özelleştirme ve yerelleştirmeye,
-Terörü destekleyen politikalarınıza,
-Cumhuriyet ve değerlerine saldırmayı bırakın,
SON verin yoksa emekçinin tokadı sizi tarihin çöplüğüne gömecektir.
İnanıyoruz ki, birlik ve dayanışma içinde vereceğimiz mücadele kazanılacaktır ve inanıyoruz ki bu mücadele kazanıldığında;
-Emekçi alın terinin karşılığını alacaktır
-Yoksulluk ve işsizlik yok edilecektir
-Hakça bir paylaşım düzeni kurulacaktır.
-Cumhuriyetin laik, demokratik eğitim politikaları yaşama geçirilecektir
-Herkes için güvenceli bir iş, herkes için insanca yaşam hakkı sağlanacaktır.

Bütün emekçiler temel hakları ve ekonomik talepleri için birleştiğinde, daha adil ve özgür bir dünyanın kurulacağını, emeğimizi sömürenlerin ise “bir daha geri dönmemek üzere yıkılıp gideceklerini” ve “bu güzelim memlekette hürriyetin en şanlı elbisesiyle elini kolunu sallaya sallaya dolaşacağını” biliyoruz.
Ülkemizde Emeğin en yüce değer kabul edildiği, ölümlerin olmadığı, tüm insanların kardeşçe yaşadığı, Sivil diktanın olmadığı, aydınlık bir Türkiye de kutlanacak 1 Mayıslarda buluşmak üzere diyor, saygılar sunarım” dedi.

 

 

Bu haber toplam 1933 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR'A MUHTEŞEM PROJE23 Şubat 2024 Cuma 21:37
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI16 Şubat 2024 Cuma 18:52
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • YİNE MOTOR,YİNE KAZA,YİNE ÖLÜM...24 Kasım 2023 Cuma 22:51
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862