• BIST 9645.02
  • Altın 2405.586
  • Dolar 32.5906
  • Euro 34.7853
  • İçel 24 °C

40 kız çocuğunun hâyâli gerçek oldu

40 kız çocuğunun hâyâli gerçek oldu
“Gez-Gör-Tanı-Yaşa ve Yaşat Aktivitesi” ile hayatında hiç deniz görmeyen çocukların hayalleri gerçek oldu. 12-15 yaş aralığındaki 40 kız çocuğu ilk defa denizi gördü.

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediyesi, başlattığı “Gez-Gör-Tanı-Yaşa ve Yaşat Aktivitesi” ile hayatında hiç deniz görmeyen çocukların hayallerini gerçeğe dönüştürdü.

Daha önce de erkek çocukların katıldığı projenin ikinci kısmına bu kez kız çocukları katıldı. Projenin ikinci ayağında Mersin’de denize girmemiş 12-15 yaş aralığındaki 40 kız çocuğu ilk defa denizle buluştu. 

Mersin merkez ve ilçelerden toplam 80 öğrenci, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği bu etkinlik sayesinde bir araya gelerek kaynaşma fırsatı buldu.

ÇOCUKLAR MERSİN’İN TARİHİNİ YAKINDAN TANIDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Kampı’nda denize girmenin yanı sıra birçok sosyal ve kültürel etkinliğe katılan çocuklar, Mersin’in tarihi ve turistik yerlerini de gezerek kentin güzelliklerini tanıma fırsatı buldu.

Mersin Müzesi ve Atatürk Evi’ni ziyaret eden gençler Atatürk’ün hatıraları ile duygulandı. Kaya Mezarları, Eshab-ı Kehf ve St. Paul Kuyusu ile dinlerin kardeşliğine tanık olan çocuklar projeden memnun kalarak kampı sonlandırdı.

ÇOCUKLARDAN BAŞKAN KOCAMAZ’A TEŞEKKÜR

Böyle bir projeye ilk defa katıldıklarını ve proje ile arkadaş edinerek sosyalleştiklerini belirten gençler, Başkan Kocamaz’a hayallerini gerçekleştirme fırsatı sunduğu için teşekkür etti.

Proje ileriki yıllarda yaz aylarında da devam edecek ve bu proje ile Mersin’de yaşayan deniz görmeyen çocuklar denize girme fırsatı bulacak.

deniz-gormeyen-cocuklar-hayallerine-kavustu-(4).jpg

deniz-gormeyen-cocuklar-hayallerine-kavustu-(1).jpg

Bu haber toplam 1702 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862