• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İçel 28 °C

Akdeniz Belediyesi’nde toplu sözleşme sevinci

Akdeniz Belediyesi’nde toplu sözleşme sevinci
Akdeniz Belediyesi, belediyede yetkili memur sendikası Tüm Bel-Sen ve işçi sendikası Genel-İş temsilcileriyle toplu iş sözleşmesi imzaladı.

Haber Merkezi - Toplu sözleşmeler çerçevesinde işçi personele günlük 12 lira yevmiye artışı verilirken, memur personele ise devletin tespit ettiği en yüksek ücret esas alınarak sosyal denge tazminatı ödenecek.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) ile Akdeniz Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Toplam 200 memur ve 157 işçiyi kapsayan toplu sözleşme imza törenlerinin ilki Tüm Bel-Sen ile yapıldı. Eş Başkan Yüksel Mutlu’nun makamında düzenlenen imza törenine, başkan yardımcıları Ülfiye Özcan, Bedrettin Gündeş ile meclis üyesi Ayşe Aydoğan katıldı. Tüm Bel- Sen adına da Mersin Şube Başkanı Mustafa Özbay, Şube İdari Sekreteri Dilek Özalp, Şube TİS Sekreteri Recep Kara ve İşyeri Temsilcisi Havana Aydoğmuş törende hazır bulundu.

Özbay, çalışanların ekonomik, demokratik, hukuksal hak ve çıkarlarını korumayı amaçlayan toplu sözleşmenin aynı zamanda işveren ile çalışanların hak ve menfaatlerini dengelediğini dile getirdi. Toplu sözleşmenin çalışma performansı ve hizmet kalitesini de arttıran bir unsur olduğunu ifade eden Özbay, “Akdeniz Belediyesi’nde yapacağımız bu toplu sözleşmenin, Akdeniz Belediyesi çalışanlarına ve ilçe sınırlarında yaşayan vatandaşlara hayırlı olmasını diliyorum. Biz kamu emekçisi memurlar olarak, Akdeniz Belediyesi’nin içinde bulunduğu zor ekonomik şartlara rağmen eş başkanlarımız ve belediye yöneticilerinin de olumlu yaklaşımlarıyla en iyi sözleşmeye imza attığımızı biliyoruz. Bu anlamda bu toplu sözleşmenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Eş Başkanlarımız Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk’e ayrıca teşekkürü borç biliyoruz" dedi.

Yüksel Mutlu ise, belediye olarak sözleşmenin vücuda gelmesinde emeği geçen ve çalışmayı hazırlayanlara teşekkür etti.

Zor koşullarda hizmet üretmeye çalıştıklarını hatırlatan Mutlu, “Ama biz de birlikte çalıştığımız emekçi arkadaşlarımızın çok daha iyi koşullarda rahat ve huzurlu yaşamasını arzu ediyoruz. Koşullarımız, imkanlarımız ölçüsünde yapabildiğimizin en iyisini vermeye çalışıyoruz. Toplu sözleşmemizin herkese hayırlı olmasını diliyorum. Öte yandan personelimizle birlikte, yeni dönemde kendi kurumlarına aidiyet duygusuyla daha verimli bir çalışma dönemi yakalayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Akdeniz Belediyesi, imza altına alınan toplu sözleşme ile memur personeline devletin tespit ettiği tavan ücrete göre verilebilecek en yüksek düzeyde sosyal denge tazminatı ödeyecek. 1 Ocak 2016
-31 Aralık 2017 tarihlerini kapsayan sözleşmede ilk 6 ay için aylık 704, ikinci 6 ay için ise aylık 738 lira ek ödeme maaşlara ilave edilecek. Ayrıca memur taban aylığı katsayılarının artması durumunda oluşacak fark da ödemelere yansıtılacak.

İşçilere yönelik toplu iş sözleşmesi imza törenine Genel-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Şube Sekreteri Özgür Yüksek, Şube Mali Sekreteri Vakkas Kılınç katıldı. Sendika adına söz alan Şube Başkanı Göksoy, “Hükümetin sunduğu yüzde 3’lük, yüzde 4’lük dilimler halindeki toplu sözleşmenin yanı sıra Akdeniz Belediyesi ile sendika olarak ayrı bir toplu sözleşme imzalıyoruz. Bu da Akdeniz Belediyesi’nin en zor koşullarda bile emeğe, emekçiye biçtiği değerdir” diye konuştu.
İşçi sendikasıyla yapılan sözleşmede konuşan Eş Başkan Yüksel Mutlu, tüm olumsuzluklara rağmen Akdeniz Belediyesi’nin her zaman olduğu gibi emekten ve emekçiden yana tutum almaya devam ettiğini belirterek, "Zorluklarımız var ve dezavantajlı bir bölgede yaşadığımız için dezavantajlarımız var. Yoksul bir bölgede yerel yöneticilik yapmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda emekçilerimizi de mağdur etmeden, onların emeğinin insanca yaşamın gerektirdiği koşullarda karşılığını bulmasını temin etmek istiyoruz. Belki tam olarak istediğimiz ölçüde mali hakların iyileştirilmesini sağlayamıyor olabiliriz. Gönlümüz çok daha iyi koşullarda çalışanlarımızı mutlu ve huzurlu etmeyi arzu ediyor. Fakat kısıtlı imkanlarla yapabileceklerimiz de belli bir çerçevede kalıyor. Emekçilerimize ve arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Genel-İş ile imzalanan sözleşme hükümlerine göre tüm işçilerin 31 Aralık 2015 tarihindeki yevmiyelerine, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere günlük brüt 12 lira seyyanen zam yapıldı. Ayrıca yine 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren, toplu iş sözleşmesinde alınan ücrete ilaveten her kıdem yılı için ilave edilen kıdem zammı yükseltildi. Öğrenim yardımı, birleştirilmiş sosyal haklar ve bayram yardımı gibi mali haklar korundu.

Bu haber toplam 1383 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI"NEYİ BEKLİYORUZ"01 Mart 2024 Cuma 16:43
  • ANAMUR'A MUHTEŞEM PROJE23 Şubat 2024 Cuma 21:37
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI16 Şubat 2024 Cuma 18:52
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862