• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İçel 22 °C

Anamur 2. Tarım ve Gıda Fuarı

Nihat ERKAN

Anamur 2. Tarım ve Gıda Fuarı, 8 Ekim Perşembe günü saat 11.00’de Anamur Şehit Atanur Bal Fuar Merkezi’nde 11 Ekim tarihine kadar devam etmek üzere törenle açıldı.

Fuar, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, CHR Fuarcılık Yöneticisi Erdem Taylanlı, ANTSO Başkanı Feridun Torunoğlu, Tahsin Tüfekçi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanetttin Kocamaz, Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk’ün konuşmalarıyla açılışı yapıldı.

Fuar, Gıda Tarım Hayvancılı Bakanlığı’nın, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın, Anamur Kaymakamlığı’nın, Anamur Belediye Başkanlığı’nın, ANTSO’nun, Anamur Ziraat Mühendisleri Odası’nın, Anamur Muz Üreticileri Birliği’nin KOSGEB’in destekleriyle gerçekleştirilmiştir.

Tüm katılımcılar profesyonel bir özen titizlik ve teveccühle hazırlanıp dünya standartlarında statlarını oluşturmuşlar…

İstanbul, Antalya gibi büyük kentlerimizde izlediklerimizden daha nitelikli özellikler taşıyanlarına rastlanabilir…

Katılımcılar ve destekleyenleri kutlarım.

İçtenlikle gözlem gezilerimde kültür sanat folklorik tarihsel geleneklerimizin temsil edilmesini sağlayanları daha büyük bir heyecanla izledim.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Atamızın Cumhuriyet tarihimizin duvarları masaları süsleyen tablo kitap ve armağanlarla görücüye çıkmaları oldukça sevindirici… 

Toplumun sosyal ve ekonomik eylemlerine katılmak çoğulcu ve katılımcı demokratik süreçte var olmak, halkla bütünleşmenin katkıda bulunmanın önemli bir örneğidir diye düşünüyorum.

Toplum destekli Kükürlüler Kültür ve Yardımlaşma Derneği. Tarihsel ve folklorik geleneklerimizi yansıtan tek stattı.

Fotoğraflarla “muz”un öyküsü de tek sergiydi.

TÜRKAV Anamur Cezaevi el emeği göz nur’u sergileri ne güzel… Anamur-Bozyazı Halk Eğitim Dernekleri, Anamur İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği katkıları Anamur’un kültür sanat varoluşunun parlayan yüzüydü. 

Tüm bu görüş ve düşüncelerimizi sevgili Yaşar Yiğitle paylaştık… İlçemizdeki dernek ve sendikaların sivil toplumun daha güçlü katkılar ve katılımlarıyla fuarımızın gelecek yıllarda daha ihtişamlı olacağına inanıyorum.

Gerçekten ilk gün büyük bir başarıyla gerçekleşti.

Nihat ERKAN

GSM: 0(538) 329 01 93     

Bu yazı toplam 1738 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862