• BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • İçel 20 °C

Anamur 2. Tarım ve Gıda Fuarı başladı

Anamur 2. Tarım ve Gıda Fuarı başladı
Bu yıl Anamur'da 2.si düzenlenen Anamur Tarım ve Gıda Fuarı, düzenlenen törenle başladı. Fuar açılışının 2. saatinde ziyaretçi sayısının 3 bini geçtiği kaydedildi.

Haber Merkezi - Anamur 2. Tarım ve Gıda Fuarı açıldı. Anamur 2. Tarım ve Gıda Fuarı, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası önünden başlayan yürüyüşle start aldı. 

Fuar yürüyüşüne Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Bozyazı  Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Milletvekilleri, Milletvekili Adayları, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu, Anamur Ziraat Odası Başkanı Şeref Gümüş, Anamur Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Güngör, Anamur Muz-Bir Başkanı Mehmet Güzel,  STK başkan ve temsilcileri, muhtarlar, yerel ve ulusal firma temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Anamur Belediyesi Din Görevlisi Yalçın Şahin fuar duasını yaptırdı.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe yaptığı konuşmada, Anamur 2. Tarım ve Gıda Fuarını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. 

Başkan Türe, Anamur Tarım ve Gıda Fuarı'nın Anamur ile birlikte tüm bölgeyi temsil ettiğini fuar sayesinde üreticilerin yeni zirai ilaçlarıve teknolojileri birebir uzman kişilerden öğrenebildiğini soru sorabildiğini ve bilgi alabildiğini belirtti. Başkan Türe, fuarın düzenlenmesinde emeği geçen CNR Pozitif Fuarcılık, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası, Anamur Ziraat Mühendisleri Odası, Anamur Ziraat Odası, Anamur Muz Üreticileri Birliği ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür etti.

Başkan Türe, Anamur ve bölge kaymakamlarına, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut’a, belediye başkanlarına, ticaret odalarına, ilçe tarım müdürlüklerine, katılımcı firmalara, fuarın düzenlenmesinde yoğun emek sarf eden Kılıç Tarım’a ve belediye çalışanlarına ayrıca teşekkür etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz konuşmasında, Mersin'in Mersinli'nin yaşam kalitesini yükseltecek her türlü çalışmaya Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak destek verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini söyledi. 

Başkan Kocamaz, Mersin'de üretimi istihdamı ve kaliteyi arttıracak projeler geliştirdiklerini ifade etti.  
Başkan Kocamaz, Anamurlular olarak Mehmet Türe gibi çok çalışkan bir Belediye Başkanı'na sahip olduklarını kaydetti. Mersin genelinde hayata geçirilen projelerden de bahseden Başkan Kocamaz, Anamur Tarım ve Gıda Fuarı’nın hayırlı olmasını diledi.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu ,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Projeler Koordinatörü Tahsin Tüfekçi ve CNR Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Erdem Taylanlı birer konuşma gerçekleştirdiler.

Konuşmaların ardından plaket töreni gerçekleşti ve kurdele kesimine geçildi. Protokol  ve halk 100'ün üzerinde firmanın katıldığı Anamur Tarım ve Gıda Fuarı stantlarını gezdi.

Açılış ve stant ziyaretlerinde protolkol her standa ayrı ayrı uğrayarak katılımcı firmalara başarılar diledi. Fuar açılışının 2. saatinde ziyaretçi sayısı 3 bini geçti.

tarim_gida_fuari_galeri.jpg

Bu haber toplam 1649 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862