• BIST 9645.02
  • Altın 2411.726
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.7944
  • İçel 25 °C

Anamur 2. Tarım ve Gıda Fuarı'nı 27 bin kişi ziyaret etti

Anamur 2. Tarım ve Gıda Fuarı'nı 27 bin kişi ziyaret etti
8-11 Ekim 2015 tarihleri arasında Şehit Uzman Çavuş Atanur Bal Kapalı Fuar Merkezi’nde gerçekleşen Anamur 2. Tarım ve Gıda Fuarı’nı 27 bin’e yakın kişi ziyaret etti.

Haber Merkezi - 8 Ekim - 11 Ekim 2015 tarihleri arasında bu yıl 2.si yapılan Anamur Tarım ve Gıda Fuarı'nı 27 bin kişinin ziyaret ettiği açıklandı.

Anamur Ticaret ve Sanayii Odası önünden fuar alanına yürüyüşle başlayan ve fuar merkezi önünde açılış programı gerçekleştirilen Anamur 2.Tarım ve Gıda Fuarı geçtiğimiz yıl gerçekleşen ziyaretçi sayısını aştı. Fuar girişine CNR Fuarcılık tarafından yerleştirilen x-ray cihazı ve sayacı ile net ziyaretçi sayısı belirlenirken rakamlar 27 bini aştı.

Anamur 2.Tarım ve Gıda Fuarı’na olan ilgi katılımcı firmaları da memnun etti. Firmalar üreticiye birebir tanıtım yapma fırsatı bulurken soruları cevaplandırarak satış yapma imkanı da buldular.

Fuarda çok sayıda iş makinası ve traktör satışı göze çarptı. 100’ü aşkın fuar katılımcısı firmanın çoğu gelecek yıl gerçekleşecek fuar için yerlerini şimdiden ayırttı.

Fuar açılışında bir konuşma gerçekleştiren Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, yaptığı konuşmada Anamur 2. Tarım ve Gıda Fuarı'nı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Başkan Türe, Anamur Tarım ve Gıda Fuarı'nın Anamur ile birlikte tüm bölgeyi temsil ettiğini fuar sayesinde üreticilerin yeni zirai ilaçları ve teknolojileri bire bir uzman kişilerden öğrenebildiğini soru sorabildiğini ve bilgi alabildiğini belirtti.

Başkan Türe, fuarın düzenlenmesinde emeği geçen CNR Pozitif Fuarcılık, Anamur Belediyesi, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası, Anamur Ziraat Mühendisleri Odası, Anamur Ziraat Odası, Anamur Muz Üreticileri Birliği ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür etti.

Başkan Türe, Anamur ve bölge kaymakamlarına, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut’a, belediye başkanlarına, ticaret odalarına, ilçe tarım müdürlüklerine, katılımcı firmalara, fuarın düzenlenmesinde yoğun emek sarf eden Kılıç tarım’a ve belediye çalışanlarına ayrıca teşekkür etti.

Fuara; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Projeler Koordinatörü Tahsin Tüfekçi, CNR Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Erdem Taylanlı, Bozyazı  Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, MHP Mersin Milletvekili Adayları Ali Öz, Ali Yücelen, Hüseyin Ateş, Hayal Funda Öner, Mehmet Ali Gökmen, Baki Şimşek, Özgür Özcan, Mustafa Kunt, CHP Mersin Milletvekili Adayları Aytuğ Atıcı,  Şerife Arıcı Yıldız, Anamur Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu, Ziraat Odası Başkanı Şeref Gümüş, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Güngör, Muzbir Başkanı Mehmet Güzel, STK Başkan ve temsilcileri, muhtarlar , basın mensupları , yerel ve ulusal firma temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, açılış programına Valilik'te gerçekleşen toplantı dolayısıyla katılamazken daha sonra Anamur Emniyet Müdürü ve Askerlik Şube Başkanı ile birlikte fuar ziyareti gerçekleştirdi.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, fuarı ziyaret eden protokol ve vatandaşlarla tek tek ilgilendi.

Fuar kapsamında konferanslar düzenlendi. GOP Üniversitesi Bitki Koruma Bölüm Başkanı  Prof.Dr. İzzet Kadıoğlu muz ve çilekte bitki koruma sorunları ve çözüm yolları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Erdemli Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Laboratuvarı'nda görevli Ziraat Mühendisi Bülent İşcimen, Muz ve Çilekte Bitki Besleme konulu konferanslar verdi.

Fuarda Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından organize edilen Anamur Muzu konulu ödüllü kompozisyon yarışması (Yarışmada birincilik ödülünü Mümtaz Kaan Polat kazandı.) ve Anamur Organizasyon tarafından organize edilen Muz Güzeli Yarışması (2015 Muz Güzeli Aylin Yılmaz seçildi) düzenlendi.

Anamur’da 1978 yılından bu yana ilk kez Muz Güzeli seçildi. Muz Güzeli Aylin Yılmaz tarıma ve fuara vurgu yapmak için traktör üzerinde poz verdi. Ankara’da yaşanan olaylar ve yarışma esnasında ilan edilen ulusal yas sebebiyle yarışmanın müzik ve halkoyunları bölümü iptal edildi.

Fuar’da ilk kez ANTSO tarafından hazırlattırılan Muzlu Baklava ikramı yapıldı. Muz-Bir ziyaretçilere muz kurusu ikramında bulundu. Fuara katılım gösteren TÜRKAV Anamur Şubesi, Anamur Emniyet Müdürlüğü, Kükür Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği Anamur Şubesi ve Bozyazı ve Anamur Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri standlarda gerçekleştirdikleri etkinliklerle fuara renk kattı.

4 gün süren Anamur 2.Tarım ve Gıda Fuarı, Anamur ve bölge tanıtımına katkı sağlarken katılımcı firma ve ziyaretçi sayısı ile Türkiye’nin en önemli ilçe fuarları arasında yer aldığını bir kez daha ortaya koydu.

anamur-2.tarim-ve-gida-fuari-(12).jpg

anamur-2.tarim-ve-gida-fuari-(14).jpg

anamur-2.tarim-ve-gida-fuari-(15).jpg

anamur-2.tarim-ve-gida-fuari-(22).jpg

anamur-2.tarim-ve-gida-fuari-(37).jpg

anamur-2.tarim-ve-gida-fuari-(38).jpg

anamur-2.tarim-ve-gida-fuari-(58).jpg

anamur-2.tarim-ve-gida-fuari-(24).jpg

Bu haber toplam 2159 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862