• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İçel 19 °C

Anamur Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi TÜBİTAK’ta Bölge Birincisi Oldu

Anamur Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi TÜBİTAK’ta Bölge Birincisi Oldu
47.si düzenlenen 2016 yılı Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasında 22-25 Mart 2016 tarihlerinde yapılan Adana Bölge Sergisi sonuçları açıklandı.

Haber Merkezi - Bilgisayar, Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Teknolojik Tasarım ve Tarih alanlarında sergiye katılan projeler arasında Anamur Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi olarak Matematik dalında Bölge 1.si oldu.

MATEMATİK DALINDA BÖLGE BİRİNCİSİ

Matematik Alanında danışman öğretmen İdris Yalçın’ın rehberliğinde öğrenciler Betül Çelik ve Durgül Yıldız’ın ‘Dörtgenin Dış Teğet Çemberleri ve Dış Merkezler Dörtgeni’ konulu projeleri ile Bölge 1.’si oldu.

TEKNOLOJİ TASARIM DALINDA BÖLGE İKİNCİSİ

Teknolojik Tasarım branşında yine danışman öğretmen İdris Yalçın rehberliğinde öğrenciler Kerimcan Tunç ve Muhammmet Kürşat Bozkurt’un ‘Beyaz Tüneller’ konulu projeleri ile bölge ikincisi oldu.

Okul Müdürü Hacı Yakup Arslan, “Fen Lisesi olma sorumluluğu ile her alandaki özverili çalışmalarını TÜBİTAK çalışmalarında da başarıyla yürüttüğümüzü, bu alanda başarılı çalışmalarıyla hem okulumuzu hem de Anamur’umuzu 2 proje ile temsil ettik.

Adana Bölge Sergisi'nde beklediğimiz başarı gelmiştir. Matematik dalındaki Projemiz Bölge 1.si olurken, Teknoloji Tasarım dalındaki projemizde de Bölge 2.si olmuştur. Bu başarıda emeği olan öğretmen, aile ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, Türkiye şampiyonluğu yolunda yollarının açık olmasını diliyorum” dedi.

 

Bu haber toplam 2677 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862