• BIST 9524.59
  • Altın 2522.494
  • Dolar 32.5613
  • Euro 34.6657
  • İçel 20 °C

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası tarafından "Bereketli Kazanç Yılı" etkinliği düzenlendi

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası tarafından "Bereketli Kazanç Yılı" etkinliği düzenlendi
Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’nın her yıl düzenlediği Bereketli Kazanç Yılı etkinliğinin bu yıl Anamur Sebze ve Meyve Hali'nde 3.sü düzenlendi.

Haber Merkezi - Mersin’in Anamur ilçesinde “Bereketli Kazanç Yılı“ etkinliği düzenlendi.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Anamur Sebze ve Meyve Hali’nde gerçekleştirilen etkinliğe Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Anamur ve Bozyazı Başsavcıları, Anamur ve Bozyazı daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları ve Temsilcileri, Siyasi Parti Başkanları ve yöneticileri, Anamur ve Bozyazı ticaret odaları üyeleri ve İş Adamları ile hal esnafı katıldı.

Etkinlikte bir konuşan Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Torunoğlu, “Odamızca her yıl düzenlenen etkinliğimizin üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Anamur Halimiz Anamur ve Bozyazı’nın Merkez Bankası para dağıtım merkezi gibi. Çünkü Anamur ve Bozyazı’nın ana gelir kaynağı tarım, buralarda ürünlerimizin değer kazandığı merkez ve arkadaşlarımızda değerlere değer katan üyelerimizdir. Bölgenin muzu, çileği, dutu, kivisi, narı, domatesi, patlıcanı, biberi para ederse diğer iş kolları da çalışır ve istihdam sağlar.

Bugün Anamur ve Bozyazı’da sadece muz ve çileğin 2014 sonu verileri incelendiğinde bu konuda ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkacaktır. 2014 sonu itibariyle Anamur’da Muz 128.400 ton, çilek 56.000 ton olarak gerçekleşirken, Bozyazı’da muz 50.160 ton, çilek ise 6.000 ton olarak üretimi gerçekleştirilmiştir" dedi.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de etkinlikte yaptığı konuşmasında, tarımsal üretimin ve ticaretinin Anamur’da hızla geliştiğini belirtti.

Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk ise Anamur’un birlik ve beraberlik içerisinde ticaretinin ve turizminin geliştiğine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından Anamur Müftüsü Zeynel Abidin Çınar bereket duası yaptırdı.

 

 
Haber Kaynak: Hürriyet
Fotoğraflar: Dolu Medya
Bu haber toplam 1776 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862