• BIST 9679.8
  • Altın 2487.785
  • Dolar 32.4252
  • Euro 34.4243
  • İçel 17 °C

Anamur’da genç girişimciler sertifikalarını aldı

Anamur’da genç girişimciler sertifikalarını aldı
Anamur ve Bozyazı'da girişimcilik kurslarını başarıyla tamamlayan genç girişimcilere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Haber Merkezi - Mersin’in Anamur ve Bozyazı ilçelerinde düzenlenen girişimcilik kurslarına katılanlara sertifikaları törenle verildi.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen sertifika törenine Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, KOSGEB İl Müdürü Danyal Peker, İşkur İlçe Müdürü Cemil Dinç, İlçe Emniyet Müdürü M. Ercan Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Temel, Anamur Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz, Anamur Belediye Başkan Yardımcısı Sezai Şimşek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Anamur’da işsizlik sayısının bu tür girişimler ile azalacağını belirterek, "Bazen halkımız bize iş konusunda talepte bulunuyorlar. Biz kaymakamlık olarak elimizden geldiğince yardım ediyoruz. Lakin yardım edemediklerimiz olunca bu durum karşısında üzülüyoruz. Bu çalışmalar sayesinde Anamur’da işsizlik sayısı çok düşecek" dedi.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Feridun Torunoğlu ise Anamur, Bozyazı ve yakın yerleşim yerlerinde ikamet edenlerin sürekli odalarına başvurarak uygulamalı girişimcilik eğitimi alarak KOSGEB destekli iş yeri açmak istediklerini, kendilerinin de İşkur ve KOSGEB nezdinde girişimler yaparak bu kursun açılmasını sağladıklarını söyledi.

Torunoğlu, Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksekokulu ile beraber, KOSGEB ve İşkur girişimi ile aşçılık, garsonluk üzerine turizme dayanan girişimci kursu düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

KOSGEB İl Müdürü Danyal Peker de genç girişimcilerin her zaman yanında olduklarını söyledi.

Anamur İşkur İlçe Müdürü Cemil Dinç ise "Anamur için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ve yapacağız. İşkur olarak yaptığımız çalışmalar sayesinde birçok kişiyi maaş ve iş sahibi yaptık. Her zaman daha fazlası için uğraşmaya ve çalışmaya hazırız" dedi.

Bu haber toplam 1410 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862