• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İçel 30 °C

Anamur'da Huzurevi Arazisi Düzenleniyor

Anamur'da Huzurevi Arazisi Düzenleniyor
Huzurevi Projesi çalışmaları kapsamında Esentepe Mahallesinde bulunan ve Anamur Belediyesi’ne tahsisli arazide Belediye ve Özel Sektöre ait iş makinaları ile tesviye çalışmasına başlandı.

Haber Merkezi - Anamur Kaymakamlığı, Anamur Yaşlıları Koruma ve Huzurevi Yaptırma Yaşatma Derneği ve Anamur Belediyesi öncülüğünde yürütülen Huzurevi Projesi çalışmaları kapsamında Esentepe Mahallesinde bulunan ve Anamur Belediyesi’ne tahsisli arazide Belediye ve Özel Sektöre ait iş makinaları ile tesviye çalışmasına başlandı. 

Huzurevi yapılması için Anamur Belediyesi’ne tahsis edilen arazide 4 iş makinesiyle tesviye işine başlanırken, Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur Yaşlıları Koruma ve Huzurevi Yaptırma Yaşatma Derneği Başkanı Tuğrul Ayhan ve dernek üyeleri tesviye yapılacak alanda hazır bulundu. Çalışmanın yapıldığı alanında Mimar Ali Oğuz tarafından alanda bulunanlara proje hakkında bilgi verildi.

Huzurevlerinin vatandaşların sosyalleşmesi için en önemli alanla olduğunu ifade eden Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, “Hem yaşıtlarıyla olmak, hem sağlık ve bakım hizmeti almak, hem vakit geçirmek, her alanda huzurevleri artık günümüzün gerçeği ve temel ihtiyacı. Bunu arttırmak, iyileştirmek durumundayız” dedi.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de 8 bin metrekare alanın huzurevi yaptırmak üzere belediyeye tahsis edildiğini belirterek, “Yasa gereği 2 yıl içinde temel atmazsak tahsis boşa düşüyor. Biz iki yılı beklemeyeceğiz. Bu büyük bir proje 200-250 kişi kapasiteli. Yaşlılarımızı bir kenara atacağımız otel gibi düşünülmemeli. Yaşam alanı olan, sosyal donatıları olan, yeşil alanı olan, arkadaşlıkların kurulabileceği, konforlu bir yapıya sahip, Anamur çevresinden ve yurt dışından dahi yaşlıları ağırlayabilecek, etkinlik yapılabilecek çok büyük bir tesis düşünüyoruz. Projeyi bir an önce bitirmek istiyoruz, huzurevinin yalnızca belediye imkanları ile yapılması mümkün olmadığından STK ve Yardımseverlerden destek alınacak” diye konuştu.

Başkan Türe konuşmasının sonunda Huzurevi arazisinde gerçekleşen tesviye çalışmalarına iş makineleri ile destek veren Toros Makine, Ünal Hafriyat ve Güngörler Hafriyat’a teşekkür etti.

 

 

Bu haber toplam 1762 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862