• BIST 9107.39
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İçel 26 °C

Anamur'da huzurevi istişare toplantısı yapıldı

Anamur'da huzurevi istişare toplantısı yapıldı
Anamur'da bir huzurevi yapılması için yapılan toplantı oldukça verimli geçti.

Haber Merkezi - Anamur’da Bir proje daha hayat buluyor. Anamur Kaymakamı , Anamur Belediye Başkanı, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve Anamur Halkı toplantıya katılım sağladı. 

Toplantıda Prof. Dr. Hasan Şener ve Prof. Dr. Mehmet Ersoy bilgilendirme yaptı. Toplantı açılış konuşması ile başladı. Sonrasında sözü devralan Anamur Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Tuğrul Ayhan; “Bizler yaşlandık. Anamur’da bir ihtiyaç olan huzurevi için bir araya geldik. Ben huzur evi yaptırma ve yaşatma derneğindenim. Sizlerin burada bulunması ile Allahın da izni ile Anamur’da Huzurevini yaptıracağız. Tabi Belediye Başkanımın, Kaymakamımın desteklerinden haricen siz Sivil Toplum Kuruluşları ve bir çok Anamurlu halk buna destek verecektir. Şimdiden destek verecek tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ederim” dedi.

Daha sonra Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe; “Anamur’da eksik olan bir desteği veriyoruz. İşe başlamak işin yarısıdır demektir. Biz Anamur’da standartlarında üstünde bir huzur evi yaptırmayı planlıyoruz. Yurt dışından bile gelenlerin kalıp bakım görebileceği bir huzurevi. Anamur için prestij bir proje, bu projenin devamı için sizlerin büyük desteklerine ihtiyacımız var” dedi.

Toplantının devamında Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk; “Öncelikle ulaşım konusunu ele alacak olursak, devam eden çalışmalar yarısından fazlası bitti. Hastane inşaatında bazı problemler yaşasak ta nihayetinde anlaşma sağlanarak inşaat devam etmektedir. Yüksek okul Yaptırma ve yaşatma derneği ile birlikte okulumuzu yeni yerine taşıyarak sistemini tam anlamıyla rayına oturttuk. Sırada iskele var. Ama öncelikle Anamur’umuzda ihtiyaç olan ve birçok kişinin istediği istihdam sağlayacak bir proje Huzurevi projesi. Bu projeye Yaptırma ve yaşatma derneği ile beraber başladık. Öncelikle derneği kapatalım dediler biz onu vakfa çevirdik ve kapatmayarak belediye yardımı ile de bu projeye adım attık. Bizler elimizden gelen desteği vermekteyiz hem belediye hem kaymakamlık olarak. Sizlerinde buna yaptırmasında veya işletmesinde destek vereceğinize inanıyorum ” dedi.

Huzur evi ile ilgili projenin bilgilerini ise Prof. Dr. Mehmet Ersoy verdi. Mehmet Ersoy; “Bizim aile geniş bir aile ve ben ailemden birçok büyüğümü Alzheimer yani bunuma hastalığından kaybettim. Özellikle babamı ve annemi bu hastalıktan kaybetmem neticesinde asıl branşım olan Anatomiden biraz vazgeçerek bu hastalıkla ilgili araştırmalara başladım. Araştırmalarım neticesinde birçok kuruluşla çalışmaya ve kurumlar kurdum.  Huzurevi dışarıdan göründüğü gibi değil. Çevrenin “Çocuklarına bak. Annesine babasına bakamadı huzur evine verdi” diye bir şey yoktur. Ben doktor olduğum halde babamın bu hastalıkla mücadelesi sürecinde yetersiz kaldım ve İstanbul’da özel bir bakım evi yani huzur evine yerleştirdim. Diyeceğim o ki bende bir Anamurlu olarak sizlerin bu düşünceler içerisinde kalmayarak ve yardıma, ihtiyaca muhtaç kişilere daha iyi daha sağlıklı ortamlarda bakımı için huzurevine ihtiyaç vardır. Antalya’da yapılan huzurevi içerisinde sadece bakım değil Sağlık Meslek Yüksekokulu ile hem sağlıkçı yetiştiriliyor hem de mezun olan öğrenciler rahatlıkla iş bulabilmektedirler. Antalya’da ben bu sistemi inceledim. Neden Anamur’da böyle büyük bir oranda Huzurevi yapılmasın. Yapılır elbet. Ama sizlerin burada çok büyük destekleriniz olması gerekir. Hem maddi hem manevi. Umarım desteklerinizi esirgemezsiniz” diyerek sözlerini bitirdi.

Prof. Dr. Hasan Şener; “Huzurevinin yapılacağı alan 8 bin 400 metrekare olacak. 100-150 arasında odası olan, zemin artı iki katlı 4 ayrı proje taslağı hazırladık. İşletme modeli, huzurevi bünyesinde bulunacak birimler ve genişleme imkanı gibi değişik konular netleştiğinde proje son halini alacak. Yaşlıların bakımı artık bu hizmet ile daha kolay olacak. Umarım desteklerinizi esirgemezsiniz” diyerek sözünü bitirdi.

Toplandı katılan kişilerin soru ve cevapları ile sona erdi.

 

 

Kaynak: Dolu Medya

Bu haber toplam 1571 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862