• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İçel 19 °C

Anamur’dan yaz ayı manzaraları

Ahmet DOĞAN

Saygıdeğer okurlarımız geçen hafta yazılarımıza başlamış, bu hafta da başka konulara değineceğimizi belirtmiştik. Gelelim geçen haftaya; hatırladığınız üzere Sağlık mahallesindeki bir ağacın kaldırılması yönündeki talebi sayın belediye yetkililerine iletmiştik. Sağ olsunlar hemen ilgilenmişler ve bize dönüş yaparak “gereği yapılacaktır” dediler demek gelirdi içimden ama maalesef yıllardır olduğu gibi ne ses var ne seda.. He yaparlar ne ederler ne düşünürler bilmiyoruz.

 

Saygıdeğer okurlarım bildiğiniz üzere bende uzun yıllardır belediyede görevliyim. Biz böyle görmedik. Herhangi bir konuda vatandaşın sorunu varsa ve medyada yayınlandıysa hemen yanıt yazılır olumlu ya da olumsuz olarak olay sonuçlandırılır. Alışık olmadığımız şeyler bunlar. Sosyal belediyecilik de bu olsa gerek diye düşünürüm. Bilmem siz ne düşünürsünüz?

 

Her neyse biz doğru bildiğimiz yoldan ilerlemeye, gördüklerimizi duyduklarımızı yazmaya ve memleketimizin daha güzele ulaşması için elimizden gelen yapmaya çalışacağız.

 

Bu yaz birkaç kez geldim Anamur’a, her yıl olduğundan daha fazla kaldım. Daha fazla da gezme şansını yakaladım tabi ki..

 

Eski tören alanı olarak kullanılan Çavuşpınarı bölgesi yeni banklarla gayet güzel olmuş ve akşamları da ışıklandırılmış ve vatandaş orada nefes alır hale gelmiş. Ayrıca birkaç tezgâh açılmış ve karlamaç satıyorlar taburelerin üstünde. Gayet güzel bir uygulama. Vatandaş da yoğun ilgi göstermiş ve çok nostaljik bir ortam olmuş. Akşam geç saatlere kadar tıklım tıklım doluyor orası. Demek ki vatandaşın şehir içinde hava alacak yere ihtiyacı var. Ben yıllardır yazılarımda yazıyorum ve dile getiriyorum. Herkes İskeleyi tercih etmiyor demek ki..

 

Gelelim başka bir yere..

 

Eskiden beri taşlık denen mevkiiyi hepimiz biliriz. Uzun zamandır orada denize girmemiştim bir de orayı deneyelim dedim. Yanımda İstanbul’dan kişiler de var. Sahile konulan tankın hemen önündeki çay bahçesi benzeri bir yere oturduk.(Bu arada o sahildeki tank olayını henüz anlayabilmiş değilim. Niye oradadır? Süs müdür, dekor mudur ben çözemedim. Çözen varsa bir zahmet anlatsın) neyse..

 

Oturduk bir şeyler içtik denize girdik. İşletme sahibine sordum “duşunuz var mıdır” diye. Hemen araka tarafta dedi. Ben de oraya doğru gittim. Sizinle gördüklerimi paylaşıyorum.

Saygıdeğer okurlarım: Nasıl güzel buldunuz mu duş alınacak yerleri? harika değil mi? Biz bir de diyoruz ki Turizm yolunda ilerleyelim, Turist gelsin, bizim denizimiz on numara, Türkiye’de hiçbir yerde yok vs.. Böyle uzar gider her zaman da övünürüz.. Turist buraya mı gelsin? Bırakın turisti siz kendi vatandaşınıza burada duş almayı ve tuvalete göndermeyi layık görüyorsanız diyecek bir şer bulamıyorum ve sizi tebrik ediyorum… Vatandaşa duyulan saygı bu kadar mı? Söyleyecek başka söz yok zaten her şey ortada.. Her zaman olduğu gibi takdir sizlerin.

Haftaya görüşmek üzere..

Saygılarımla

 

Ahmet DOĞAN/ İstanbul

İletişim: anamurahmet@gmail.com 

Bu yazı toplam 2246 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862