• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İçel 27 °C

Atatürk, Bozyazı’da törenle anıldı

Atatürk, Bozyazı’da törenle anıldı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen törenlerle anıldı. Bozyazı'da da bir anma töreni düzenlendi.

Ali TANDOĞAN - Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 77. yıl dönümünde Mersin’in Bozyazı ilçesinde de düzenlenen törenle anıldı. Törende, öğrencilerin Atatürk’e yazdığı mektuplar, balonlarla gökyüzüne salındı.

Bozyazı Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen anma törenine, Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız, Garnizon Komutan Vekili Üsteğmen Erhan Çevik, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, İlçe Emniyet Müdürü İsrafil Ergün, kurum amirleri, gaziler, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Kaymakam Yıldız, Garnizon Komutanı Çevik, Başkan Ballı ve siyasi parti temsilcilerinin Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından, sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunması ile Türk Bayrağı göndere çekildikten sonra yarıya indirildi. Törende ayrıca, öğrencilerin Atatürk’e yazdığı mektuplar balon uçlarına bağlanarak gökyüzüne salındı.

Anma töreni, daha sonra Bozyazı Anadolu Lisesi’nde devam etti. Toplantı salonunda gerçekleştirilen törende, Bozyazı Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Mustafa Navgasın, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yaptı.

Navgasın, Atatürk’ü, ‘Türk kurtuluş mücadelesinde milli birliği temin eden eşsiz bir lider, muharebe meydanlarında efsanevi bir kumandan, devlet kuran büyük siyaset adamı, milletin çehresini değiştiren kudretli bir inkılapçı, her alanda gelişmenin ve çağdaşlaşmanın ancak aklın ve bilimin ışığında gerçekleştirilebileceğini temel kabul eden devlet adamı’ olarak tanımladı.

Atatürk’ün, tarihte eşine az rastlanan bir lider ve yönetici olduğunu vurgulayan Navgasın, “Atatürk’ün hayatı, şahsiyeti ve eseri incelendiği zaman, insanoğlu, hayranlığını gizleyememekte, bu milli kahramanı kutlamakta, bu kutsal mücadelenin önünde saygı ile eğilmektedir. Çağdaş Türkiye’nin kurucusu, aydınlık Türkiye’nin simgesi, büyük inkılapçı ve düşünce insanı Yüce Atatürk’ün, ulusumuzun gönlündeki erişilmez yeri, hiçbir zaman değişmeyecektir. Büyük kurtarıcımızı bir kez daha rahmet, saygı, sevgi ve gönül borcuyla anıyorum” dedi.

Konuşmanın ardından ‘Atatürk’ü Anma Haftası‘ dolayısıyla ortaokullar ve liselerde düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan öğrencilerin eserlerini okudukları törende, Bozyazı Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan koro ise ‘Atatürk Oratoryosu’nu seslendirdi. Yarışmalarda derece alan öğrencilere ödüllerinin de verildiği törende, Belediye Başkanı Ballı, resim yarışmasında ilk üçe giren ilkokul öğrencilerine ödüllerini, minik öğrenciler önünde diz çökerek verdi. Ballı’nın bu davranışı, salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı. Tören, öğrenciler tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkıların da seslendirilmesiyle sona erdi.

“MİNNET VE SAYGI İLE ANIYORUZ”

Öte yandan, Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız, bir mesaj yayınlayarak, şunları kaydetti: “Türk milletinin ismini tarih sayfasına altın harflerle yazdıran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet ile açtığı çağdaş uygarlık kapılarından geçerken, O’nun ilke ve devrimleri yolumuzu aydınlatacaktır. Bizler ve bizden sonraki nesiller de O’nun ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizi daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek için yine O’nun ilkeleri ışığında yolumuza devam edeceğiz. Milli mücadelemizin ölümsüz kahramanı, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 77. yılında özlem, şükran, minnetle ve rahmetle anıyorum.”

Bu haber toplam 1343 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • YİNE MOTOR,YİNE KAZA,YİNE ÖLÜM...24 Kasım 2023 Cuma 22:51
  • ANAMUR 7/24 TOUR DAN 24 KASIM KAMPANYASI23 Kasım 2023 Perşembe 16:40
  • DEEPSEA KARAVAN ANAMUR'DA HİZMET VERECEK20 Kasım 2023 Pazartesi 20:21
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862