• BIST 8990.53
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İçel 22 °C

Başkan Kocamaz, hizmette 2. yılını değerlendirdi

Başkan Kocamaz, hizmette 2. yılını değerlendirdi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, hizmetteki 2. yılını değerlendirdi.

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ‘Hizmette 22 Mersin’e Hizmette 2. Yıl’ sloganı ile düzenlenen ‘2. Yıl Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı ve Resepsiyonu’nda 2 yıl boyunca Mersin’de gerçekleştirdiği hizmetleri ve önümüzdeki süreçte hayata geçirmeyi planladığı projeleri Mersin protokolü, basın mensupları ve kamuoyuyla paylaştı.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen toplantıya, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, Mersin Eski Valisi Akif Tığ, İlçe Belediye Başkanları, Mersin Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda, dernek başkanları ve temsilcileri, muhtarlar, çok sayıda protokol üyesi ve Mersin halkı katıldı.

‘Memleket Aşkı’ adlı tanıtım filminin izlenmesinin ardından Başkan Kocamaz, Mersin’de yapılan hizmetlerin, ilklerin, tamamlanan ve önümüzdeki süreçte hayata geçirilecek olan projelerin sunumunu yaptı.

Mersin’de yaşayan 2 milyon vatandaşın daha mutlu, huzurlu, sağlıklı, güvenli, sevgi dolu ve müreffeh bir hayat standardına kavuşmasını sağlamak amacı ile çalıştıklarını vurgulayan Başkan Kocamaz, Mersin’in gelecek vizyonunu kentin tüm dinamikleri ile birlikte çizmek istediklerini bir kez daha ifade etti.

Mersin Tarsuslu şair Ümit Yaşar Oğuzcan'ın ‘Bir daha dünyaya gelirsem eğer, isterim ömrümün her senesinde, günlerim hep böyle geçsin Mersin’de’ dizelerini anımsatan Başkan Kocamaz, “Hayallerimizi, Akdeniz’in büyülü maviliklerinde büyüttük. Ham yüreklerimiz Akdeniz’in sımsıcak güneşiyle olgunlaştı. Ağız tadıyla bağdaş kurduğumuz sofralarımızı, Çukurova’nın bereketli topraklarından fışkıran nimetlerle donattık. Kısacası havasına, suyuna, toprağına, insanına aşık olduk Mersin’in. Bu aşktır rotamızı çizen, dünyalık hırslarımız ve siyasi hesaplarımız değil. Gece-gündüz çalışarak ürettiğimiz proje ve hizmetler, Mersin’e hizmet aşkımızın ateşinde pişmektedir” dedi.

Mersin’de Ulaşım Anlayışını Değiştiriyoruz

Başkan Kocamaz, Tulumba Bat-Çık Projesi ile birlikte merkezdeki trafik sorununun bir kısmını çözdüklerini dile getirdi. Mersin’in trafiğine nefes aldıracak Yeni Bat-Çık projelerini de hayata geçireceklerini yineleyen Başkan Kocamaz, Mersin’e yakışan 111 engelsiz modern toplu taşıma aracını vatandaşların hizmetine kavuşturduklarını söyledi.

Mersin’in geleceği için 2030 yılına kadar olan Ulaşım Master Planı’nı da hazırladıklarını belirten Başkan Kocamaz, kentin ulaşım anlayışını değiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Altyapısı Sağlam, Yeşil Bir Kent İçin Çalışıyoruz

Mersin’in en önemli sorunlarından birinin altyapı olduğunu her fırsatta ifade eden Başkan Kocamaz, başta Mersin merkez olmak üzere kentin tüm ilçelerinde altyapı çalışmalarına hız verdiklerini dile getirdi. Kentin birçok noktasında kanalizasyon ve içme suyu yatırımlarının devam ettiğini belirten Başkan Kocamaz, hayata geçirilen ve tamamlanan atıksu arıtma tesisleri ile çevreye verdikleri önemi de vurguladı.

Sosyal Belediyecilikte Öncü Olma Yolundayız

Mersin’de 7’den 70’e herkese hizmet verdiklerini belirten Başkan Kocamaz, Mersin’in ilerleyen dönemlerde kadın, çocuk ve yaşlı dostu bir kent adı ile anılacağını ve birçok kente de örnek olacağını belirtti. Dosteli Sosyal Market’ten Ekmek Fabrikası’na kadar birçok farklı hizmeti vatandaşların hizmetine sunduklarını belirten Başkan Kocamaz, her açıdan engelsiz ve mutlu bir Mersin için hizmetlerinin devam edeceğini ifade etti.

Mersin’in Kapılarını Dünyaya Açıyoruz

Mersin’i ulusal ve uluslararası birçok fuarda temsil ettiklerini söyleyen Başkan Kocamaz, “Mersin’in güzelliklerini gün yüzüne çıkarıyoruz. Miami’den Berlin’e, İstanbul’dan Ankara’ya kadar kentimizi tanıtmak için çalışıyoruz. Denizi, mavisi, doğal ve kültürel değerleri ile kentimizi her açıdan tanıtıyoruz” dedi.

Tarihimize Sahip Çıkıyor Sanatı Her Yere Ulaştırıyoruz

Mersin’in kültür miraslarına sahip çıktıklarını ve arkeolojik kazılara her yıl destek verdiklerini hatırlatan Başkan Kocamaz, ‘Yaylalarda Köylerde Kültür Sanat Her Yerde’ sloganı ile çıktıkları yolda, Mersin’in tüm ilçelerine kültür ve sanat etkinliklerini taşıdıklarını da ifade etti.

Spor Kenti Mersin

Amatör spor kulüplerinden profesyonel sporculara kadar Mersin’i spor kenti yapmak için birçok projeye imza attıklarının altını çizen Başkan Kocamaz, “Kentimizde spor bilinci oluşturmak adına 2 yılda ulusal ve uluslararası birçok spor organizasyonuna ev sahipliği yaptık. Gençlerimizi spor akademileri ile buluşturduk” diye konuştu.

Güvenli ve konforlu ulaşımdan, kaliteli ve temiz çevreye, dünya standardında kültür ve sanat organizasyonlarından, vizyon projelere, engelli hizmetlerinden sosyal hizmetlere kadar pek çok alanda Mersin’e yakışır projeler üretmeye hız kesmeden devam edeceklerini söyleyen Başkan Kocamaz, “İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda katlanarak artacak hizmetlerimiz, Mersinimizi çok daha güzel yerlere getirecek, geleceğimiz bugünlerimizden çok daha parlak ve pırıltılı olacaktır. Geleceğin mutlu, huzurlu, müreffeh Mersin’ini hep birlikte kuracağız” dedi.

Katılımcılar, toplantı sonrasında resepsiyona geçti ve ‘Hizmette 22 Mersin’e Hizmette 2. Yıl’ anısına pasta kesildi.

Bu haber toplam 1252 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • YİNE MOTOR,YİNE KAZA,YİNE ÖLÜM...24 Kasım 2023 Cuma 22:51
  • ANAMUR 7/24 TOUR DAN 24 KASIM KAMPANYASI23 Kasım 2023 Perşembe 16:40
  • DEEPSEA KARAVAN ANAMUR'DA HİZMET VERECEK20 Kasım 2023 Pazartesi 20:21
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862