• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İçel 22 °C

Başkan Kocamaz: Türkiye Cumhuriyeti’ni canımız pahasına korumaktan tereddüt duymayız

Başkan Kocamaz: Türkiye Cumhuriyeti’ni canımız pahasına korumaktan tereddüt duymayız
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Türkiye Cumhuriyeti’ni canımız pahasına korumak ve milli birliğimizi bozacak her türlü tehdide karşı mücadele etmekten tereddüt duymayız” diyerek, Mersin halkının Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında, Cumhuriyeti Türk tarihinin en büyük çağdaşlaşma ve değişim hamlesi olarak niteleyen Kocamaz, Cumhuriyet’in 92. yılına kavuşmanın haklı gururu ve heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Cumhuriyetin kazanılmasında, Türk milletinin destansı bir mücadele vererek, kendisine pranga vurmak ve topraklarını bölmek isteyen güçleri hezimete uğratarak, onlara ağır bir ders verdiğini vurgulayan Kocamaz, “Bu mücadeleler sonunda ise bizlere, demokrasi ve halk iradesiyle taçlandırdığımız Cumhuriyetimizi kazandırmakla beraber, her millete nasip olmayacak kadar büyük bir onur ve sorumluluk bırakmışlardır” dedi.

Hain güçlerin bugün de boş durmadıklarına dikkat çeken Kocamaz, şer odaklarının milli birliği bozma girişimlerine asla izin vermeyeceklerini belirterek, “Şunu belirtmek isterim ki, 92 yıl önce cesaret ve kahramanlıkla verdiğimiz bu mücadele karşısında nasıl hüsrana uğramışlarsa, bugünden sonra da kirli oyunlar ile bizleri bölmek, parçalamak ve hatta yok etmek isteyenler bir kez daha hüsrana uğrayacaklardır. Milletimiz, devletimiz, üzerinde yanlış hesaplara girişen bu şer odakları ve hain güçlere her zaman hak ettikleri cevabı verecektir.

Bizler bu güzel ülkemizde farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, vatan sevgisini hoşgörü ile kaynaştıran kahraman bir milletin torunlarıyız. Bu millet sahip olduğu değerlere, her ne şart altında olursa olsun sahip çıkan ve bu kıymetli mirası, hiçbir dahili ve harici unsura feda etmemeye yeminli bir millettir. Bu nedenle en kıymetli hazinemiz olan Türkiye Cumhuriyeti’ni canımız pahasına korumak ve milli birliğimizi bozacak her türlü tehdide karşı mücadele etmekten tereddüt duymayız” ifadelerini kullandı.

“TÜRK’ÜM DEMEK AYRIMCILIK DEĞİL BİRLEŞTİRİCİLİKTİR”

Mesajında, “Aziz Atatürk’ümüzün de belirttiği gibi bu toprakların tarihte Türk’tü, bugün de Türk, ilelebet de Türk kalacaktır. Türk’üm demek, ayrımcılık değil bilakis birleştiriciliktir” ifadelerine yer veren Kocamaz, şöyle devam etti: “Bu topraklarda bin yıldır kardeşçe, birlikte yaşıyoruz. Kurtuluş mücadelesini hep birlikte verdik. Bu toprakları hep birlikte yurt edindik, vatan yaptık. Cumhuriyeti hep birlikte kurduk. Ona sahip çıkmak da hepimizin en öncelikli görevi ve sorumluluğu olmalıdır. Herkes şunu bilsin ki, bu vatanı böldürmeyiz. Üstümüze güldürmeyiz. Mazimize sövdürmeyiz. Cumhuriyet insanlık onuru için en uygun, en faziletli rejimdir. Onu korumak ve kollamak da boynumuzun borcudur.

Geçirdiğimiz bu zorlu günlerde hangi durum ve şartlarda olursak olalım, milletimiz, birlik, beraberlik ve huzur için bir bütün olarak her daim var olacak, cumhuriyetimizi koruyarak, ona sahip çıkacaktır. Hiç şüphemiz yoktur ki, muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Bize bu kıymetli mirası bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyorum. 92. yılında hep birlikte, coşku içerisinde kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene.”

Bu haber toplam 1196 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • YİNE MOTOR,YİNE KAZA,YİNE ÖLÜM...24 Kasım 2023 Cuma 22:51
  • ANAMUR 7/24 TOUR DAN 24 KASIM KAMPANYASI23 Kasım 2023 Perşembe 16:40
  • DEEPSEA KARAVAN ANAMUR'DA HİZMET VERECEK20 Kasım 2023 Pazartesi 20:21
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862