• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İçel 24 °C

Başkan Tarhan: “Mutlu olmak isteyen herkesi Mezitli’ye davet ediyorum”

Başkan Tarhan: “Mutlu olmak isteyen herkesi Mezitli’ye davet ediyorum”
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli’nin Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri olduğunu, 15 kilometrelik sahilinin her noktasından denize girilebildiğini belirtti.

Haber Merkezi - Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli’nin Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri olduğunu, 15 kilometrelik sahilinin her noktasından denize girilebildiğini belirterek, “Eğlencenin kalbi de artık Viranşehir sahilinde atıyor. Mezitli’yi dünyaya tanıtmak istiyoruz. Mutlu olmak isteyen herkesi, Mezitli’de yaşamaya ve denize girmeye davet ediyorum” dedi.

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, denizi ve eğlence merkezleriyle ilçenin en yoğun noktalarından biri olan Viranşehir Mahallesi’nde sahil kenarındaki Kerim Afşar Parkı’nda, açıklama yaptı. “Şu anda sadece Mezitli’nin Viranşehir semtinde bulunmuyoruz. Türkiye’nin bana göre görsel olarak en güzel olan bir noktasındayız” diyen Tarhan, fon olarak doğuda Mersin’in, denize dökülen Mezitli Deresi’nin, batıda ise Antik Liman’ın uzantılarının görüldüğü Viranşehir sahilinin çok güzel bir görüntü oluşturduğunu vurguladı.

“EVİNİZDEN ÇIKIP DENİZE GİRİYORSUNUZ. ENDER BULUNAN BİR NOKTA”

Belediye olarak bu güzelliklere katkı sunmaya çalıştıklarını dile getiren Tarhan, Mezitli’nin, sadece nüfusunun artmadığını, aynı zamanda gelişip büyüdüğünü, bu gelişme ve büyümenin de dengeli bir şekilde olduğunu söyledi.

Tarhan, “Mezitli’de, Türkiye’de özlediğimiz yönde bir gelişme var ve oldukça güzel. 15 kilometrelik sahilimiz var, her noktasından denize rahatlıkla girilebiliyor. Sağlık teşkilatları deniz suyunun sürekli analizini yapıyor ve burada denize girilebileceği raporlarla belirleniyor. Sahilimiz denize girilebilir özelliği taşımakta. Yine Türkiye’de ender bulunan noktalardan birisidir.

Evinizden çıkıyorsunuz hemen denize girebiliyorsunuz. Belediyenin hizmete sunduğu duşu, tuvaleti, gölgeliği ve şezlonguyla vatandaşlarımız ücretsiz olarak yararlanıyor. Türkiye’nin hiçbir sahilinde belki de bu şekilde hizmet göremezsiniz. Ücretsiz olarak deniz sahiline gireceksiniz, her türlü sosyal imkanından yararlanacaksınız. Temiz, güzel bir sahil. Başka kentlerde sahil yağmacılığını görürsünüz, şezlongu, şemsiyesi, girişi parayladır, oysa Mezitli’de gerçekten halkçı, halktan yana bir belediye vardır” diye konuştu.

“EĞLENCENİN KALBİ ARTIK MEZİTLİ’DE ATIYOR”

Viranşehir sahil yolunun akşamları trafiğe kapatılmasına oylamayla Mezitli halkının karar verdiğini anımsatan Tarhan, akşamları trafiğe kapatılan sahil yolu boyunca, deniz kenarında gençlerin müzik yaptıklarını, eğlendiklerini, bisiklete bindiklerini anlattı.

“Sadece Mezitli’nin değil, Mersin’in halkı da akşamları bu sahilde” diyen Tarhan, eğlenmek, nefes almak, denizin güzelliğini doya doya yaşamak isteyen herkesin akşam geç saatlere kadar Viranşehir sahilinde olduğunu kaydetti.

Denize sıfır noktada eskiden çöplük halinde olan alanı düzenleyerek, geçmişte Mezitli’de yaşayan ve vefat eden sanatçı Kerim Afşar’ın adıyla park haline getirdiklerini belirten Tarhan, Kerim Afşar Sanat Parkı’nın da çok güzel bir yer olduğunun altını çizdi.

Viranşehir sahil yolunu yeşil ve turuncu asfaltla yaptıklarını, üzerinde desenler bulunduğunu aktaran Tarhan, “Bu da Türkiye’de az bulunan örneklerden birisi. Burada Mersin halkı, Mezitli halkı mutlu ve Mersin dışından insanların Mersin’e geldiklerinde mutlaka görmek istedikleri birincil nokta Viranşehir sahili olmakta. Cadde üzerindeki kafeteryalar ve çay bahçeleri her gün yenileniyor, daha çağdaş ve dünya markası olan firmalar buraya gelmekte.

Artık Mersin’in eğlence mekanı da buradadır. Eğlencenin kalbi artık burada atıyor. Gençlerin, yaşlıların, çocukların, her kesimin toplandığı nokta oldu. İstediğimiz buydu. Her kesimden insanlar bir arada mutlu şekilde yaşasın dedik. Zaten mutlu bir Mezitli olsun diyorduk. İnsanlar mutlu olsun diyorduk. İşte bu fiziksel ortam da bunlara olanak tanımış oldu” şeklinde konuştu.

“MUTLU YAŞAMAK İSTEYEN MEZİTLİ’YE GELSİN”

6-7 bin yıllık bir tarihe dayanan Mezitli’de Viranşehir semtinde böyle bir olanak olması ve insanların mutlu yaşamasından belediye başkanı olarak kendisinin de çok mutlu olduğunu vurgulayan Tarhan, şunları söyledi: “Antik Liman ve Soli Pompeiopolis Antik Kenti de toprak üzerine çıktığı zaman, tüm dünyayla paylaştığımız zaman Mezitli hak ettiği yeri dünya ölçeğinde alacaktır. İşte o zaman Mezitli’de dünya kenti olmaya doğru gidiyoruz diyoruz ve bunun temellerini atmış oluyoruz.

Şu anda Mezitli halkıyla, belediye meclis üyeleriyle, çalışanlarıyla beraber santim santim, milim milim bu taşları döşüyoruz ve Mizitli’yi dünyaya tanıtmak istiyoruz. Herkesi Mezitli’ye davet ediyorum, denizine girmeye, burada yaşamaya davet ediyorum. Bundan sonraki yaşamlarını mutlu şekilde devam ettirmek istiyorlarsa Mezitli’ye gelsinler, yaşasınlar, denize girsinler.”

Bu haber toplam 2098 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862