• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İçel 29 °C

BAŞKANLARA SORUYORUM

BAŞKANLARA SORUYORUM
Kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı siyasetin ülkemizi getirdiği durum ortada. Seçim meydanlarında sevgi ve hizmet naraları atan belediye başkan adaylarımıza sormak istediğim bazı sorular var?

BAŞKANLARA SORUYORUM

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Anamur’da ve Anamur Belediyesi’ndeki gelişmeleri yakından takip ediyorum. Gördüğüm tablo hiç de hoş değil.

Aylarca belediye başkan adaylarının vaatleriyle yattık kalktık. Ne mutlu bize ki şiddetsiz, kavgasız gürültüsüz geçirdik bu arayı. Ama ne yazık ki siyasetin çirkin yüzüne fazlasıyla tanık olduk. İttifakları, ihanetleri, sataşmaları gördük.

Hepsi şurada dursun. Duyarlı ve vatanperver bir vatandaş olarak, affetmediğim ve affedemeyeceğim bazı gelişmelerden söz edeceğim. Belediye personellerinin son durumunu bilmeyenimiz duymayanımız kalmadı malum. Eski personelin görev yerlerinin ve şekillerinin değiştirildiği haberleri her gün gelmekte.  Belediye eski başkanının ve ekibinin bazı uygulamalarının ve hizmetlerinin iptali haberleri de gündeme geldi.

Kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı siyasetin ülkemizi getirdiği durum ortada. Seçim meydanlarında sevgi ve hizmet naraları atan belediye başkan adaylarımıza sormak istediğim bazı sorular var? Özellikle İYİ Parti adayı Mehmet Türe’ye ve Cumhur İttifakı adayı olan mevcut Belediye Başkanımız Hidayet Kılınç Bey’e.

Belediye eski başkanımız Mehmet Türe Bey,

  1. Seçim çalışmalarınızı yürütürken mevcut belediye personelinizi İYİ Parti bayraklarıyla meydanlara, seçim çalışmalarına gönderdiniz mi?
  2. Eğer gönderdiyseniz, sizden sonra gelebilecek belediye yönetimi ve zihniyeti tarafından, birlikte çalıştığınız personeller hakkında, verilen örneklerde olduğu gibi bazı olumsuz uygulamalara maruz bırakılacağını hiç düşünmediniz mi?
  3. Belediye personelinizi seçim meydanlarında mensubu olduğunuz partinin propagandası için koşturdunuz mu?
  4. Buna binaen, belediyede sözleşmeli veya kadrolu çalışan personelin görevi belediye hizmetlerini ifa etmek midir yoksa herhangi bir siyasi partinin seçim propagandasını yürütmek midir?
  5. Seçimin son gününe kadar ‘büyük bir farkla kazanacağız’ diye adeta transa geçirdiğiniz eski mesai arkadaşlarınıza şu anda sahip çıkıyor musunuz? Haklarını arıyor musunuz? Destek ve moral veriyor musunuz?
  6. Seçim çalışmalarını neden olması gerektiği gibi adayı gösterildiğiniz İYİ Parti’nin teşkilatıyla yürütmediniz de bu yaşanan tatsız ve çirkin olaylara ortam hazırladınız? Duyduğumuz ama inanmak istemediğimiz fişleme ve listeleme işlemlerini siz de yaptınız mı?

Anamur Belediye Başkanımız Sayın Hidayet Kılınç,

  1. Siz, devletin en önemli makamı olan milletin vekilliğini yapmış, devlet düzenine ve sistemine haiz olduğunu düşündüğümüz bir başkan olarak, mazbatanızı aldığınızın ikinci günü personellere olan yaklaşımınızı ve uygulamalarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?
  2. Devraldığınız belediyenin eski personellerinin, ilk günden itibaren yerlerinin değiştirilmesi, uzmanlıklarının dışında görevlere kaydırılmaya çalışılması ve hatta çıkışlarının verilmesi konusunda söylemleriniz oldu mu? Olduysa bu doğru bir tutum mudur?
  3. Düne kadar eski belediye başkanı tarafından yönlendirilmeleriyle bazı siyasi çalışmalara katıldıkları iddia edilen personellerle oturup bir ağabey, bir baba gibi konuştunuz mu? Onları ciddi bir şekilde muhatap alıp, iş ahlakı, devlet terbiyesi ve personel kanunları hakkında bilgilendirdiniz mi?
  4. Resmi olarak belediye personeli bile olmadan; belediyede ahkâm kesen ve eski personelleri sözlü olarak rahatsız eden bir güruh var mıdır?
  5. Seçimin son haftası belediye personellerinin bir kısmının size destek verme amaçlı mitinglerinize ve toplantılarınıza katıldığını biliyoruz. O personele, eski ve deneyimli bir milletvekili olarak, ‘sizin işiniz belediyenin görevini ifa etmektir, desteğinizi kabul ediyorum ama görevinizi aksatmayın’ dediniz mi? Eğer demediyseniz, meydanlarda mensubu olduğunuz partinin bayrağıyla boy göstermelerine müsaade etmeniz doğru bir tutum mudur?
  6. Sizden önceki yönetim tarafından, belediye personellerinin mecbur bırakıldığı bazı hal ve davranışların yanlışlığını onlara anlatıp; olması gerektiği gibi onları kazanmayı mı tercih edeceksiniz, yoksa o personelleri bilinen bazı basit bezdirme ve sürgün politikalarıyla dışlayacak mısınız?

Sayın başkanlarım, şimdilik sorularım bunlar. Olumlu ve olumsuz tüm uygulamalarınızın ve hizmetlerinizin takipçisi olacağım. Bir basın mensubu ve sıradan bir vatandaş olarak Anamur’umuzla alakalı iyi ve güzel olan her çalışmanızın, hizmetinizin sonuna kadar yanında; olumsuz ve çirkin olan çalışmalarınızın da sonuna kadar karşısında olduğumu belirtmek isterim. Saygılarımla…

Veli KELEŞ

cattecaretta@gmail.com

Bu haber toplam 1761 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR'UN YENİ BAŞKANI DURMUŞ DENİZ01 Nisan 2024 Pazartesi 11:52
  • DURMUŞ DENİZ'İN BÜYÜK KONVOYU İPTAL EDİLDİ28 Mart 2024 Perşembe 21:55
  • SEÇİM KİRLİLİLİĞİ08 Mart 2024 Cuma 22:20
  • BAŞKAN KILINÇ'DAN BÜYÜK PROJE SÖZÜ25 Şubat 2024 Pazar 16:02
  • İYİ PARTİ LİSTESİ BELLİ OLDU21 Şubat 2024 Çarşamba 13:13
  • MHP MECLİS LİSTESİ BELLİ OLDU20 Şubat 2024 Salı 17:41
  • CHP MECLİS LİSTESİ BELLİ OLDU20 Şubat 2024 Salı 17:34
  • CHP TAM KADRO, TAM YOL İLERİ07 Şubat 2024 Çarşamba 00:50
  • BAŞKAN KILINÇ TALEBİ HEMEN YERİNE GETİRDİ05 Şubat 2024 Pazartesi 16:47
  • DURMUŞ DENİZ DURMAK BİLMİYOR31 Ocak 2024 Çarşamba 13:31
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862