• BIST 9718.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İçel 30 °C

Bozyazı Atıksu Arıtma Tesisi açıldı

Bozyazı Atıksu Arıtma Tesisi açıldı
Bozyazı Atıksu Arıtma Tesisi, yapılan törenle hizmete açıldı. Başkan Kocamaz, başta Bozyazı Atıksu Arıtma Tesisi olmak üzere Bozyazı’da yapılan hizmetleri Bozyazılılarla buluşturmanın mutluluğu içinde olduklarını ifade etti.

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde yapılan hizmetlerin toplu açılışlarını gerçekleştirmeye devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Bozyazı'da yapılan hizmetlerin toplu açılışını gerçekleştirerek, ilçelere yapılacak önemli yatırımların müjdesini verdi.

Dualar eşliğinde gerçekleştirilen toplu açılış törenlerine Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Ali Öz, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç, MHP Anamur İlçe Başkanı Erdal Bulut, MHP Bozyazı İlçe Başkanı Turhan Tuna, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Bozyazı’da yapılan açılışta yaptığı konuşmada, başta Bozyazı Atıksu Arıtma Tesisi olmak üzere Bozyazı’da yapılan hizmetleri Bozyazılılarla buluşturmanın mutluluğu içinde olduklarını ifade ederek, yapılan tesis ile kirli suların, halkın sağlığını ve ekolojik dengeyi bozmayacak şekilde, uzaklaştırılmasını sağlamak için arıtılarak, deşarj edilmesini amaçladıklarını ifade etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, hizmete giren Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili bilgiler vererek, “5.930.000 TL proje bedeli üzerinden hesaplanan tesisin, hedef nüfus kapasitesi iki kademe olarak planlanmıştır. Birinci kademe kış mevsimi 23 bin kişi, yaz mevsimi 26 bin 500 kişi olarak, ikinci kademe kış mevsimi 35 bin kişi,  yaz mevsimi 41 bin 500 kişi olarak tasarlanmıştır. Tesiste Uzun Havalandırmalı Aktif Çamur Sistemi’nden çıkan atıksu, mevzuatlara uygun şekilde arıtılarak derin deşarj yoluyla Akdeniz’e deşarj edilecektir. Tesis kapsamında yapılan proses, biyolojik arıtma olup, bugün itibariyle sistemden çıkan kirli suyun arıtılmış olarak deşarjı sağlanacaktır” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Bozyazı’da gerçekleştirdiği ve hizmete sunacağı projelerden bahseden Başkan Kocamaz, “Bozyazı ilçemize bugüne kadar toplam 20 mahallemizde 15 bin 652 metre içme suyu şebeke hattı döşedik. Karamanastır içmesuyunun Tekmen’e de getirilmesini sağlayacak olan proje yapımı da tamamlandı. Yine ilçemizin Lenger Mahallesi Çaltı yerleşim birimi içmesuyu terfi ve isale hattı yapımına ait hazırlıklar devam etmektedir. Bozyazı’ya kanalizasyon hattı yapım işi kapsamında 110 bin metre hat döşemesini de yapacağız. Bozyazımızın tarımsal geleceğine destek amaçlı 4 bin 632 metre sulama borusunu teslim ettik ve sulama kooperatifimizin kurulmasını da sağladık. Yine 6 bin 300 metrelik sulama borusu ihalesi de yapıldı. Bozyazımızda Paşabeleni Tepesi’ni Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nden kiralayarak buraya uzun vadeli bir mesire alanı projesini hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Bozyazı’ya yoğun bir ilgi göstererek, hizmetleri en iyi ve en hızlı şekilde ilçeye getirmesinden dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini sunan Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, “Atıksu Arıtma Tesisi’nin ve kanalizasyon çalışmalarının tamamlanmasında her türlü yoğunluğu Bozyazı’ya vererek, hizmetlerin vatandaşlarımız ile buluşmasını hızlandırdığı için şahsım ve değerli Bozyazılılar adına Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ediyorum. Başkanımız ve vatandaşlarımız ile birlikte el ele, gönül gönüle çalıştığımız sürece, bu hizmetlerin ardı arkası kesilmeyecektir” ifadelerini kullandı.

baskan-kocamaz,-_alnimizin-aki-ile-sizlerle-bulusabiliyorsak-bu,-guzel-isler-yaptigimizin-gostergesidir_-(9).jpg

baskan-kocamaz,-_alnimizin-aki-ile-sizlerle-bulusabiliyorsak-bu,-guzel-isler-yaptigimizin-gostergesidir_-(7).jpg

Bu haber toplam 1635 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR HALKI ÇED TOPLANTISINI YAPTIRMADI04 Nisan 2019 Perşembe 14:15
  • MESKİ'YE SESİMİZİ DUYURDUK02 Nisan 2019 Salı 12:12
  • ANAMUR SAHİLLERİ?23 Mart 2019 Cumartesi 11:25
  • MERMER OCAĞINA HAYIR16 Mart 2019 Cumartesi 13:07
  • ÇİM NASIL BİÇİLİR?11 Mart 2019 Pazartesi 12:06
  • MUZ MU? MERMER TOZU MU?11 Mart 2019 Pazartesi 11:54
  • MALAKLAR MAHALLESİNDE YANGIN25 Eylül 2017 Pazartesi 14:42
  • ANAMUR ZİRAAT ODASI BAŞKANIN'DAN AÇIKLAMA21 Eylül 2017 Perşembe 11:42
  • SULTAN ÇAYIN'DA ŞÜPHELİ BALIK ÖLÜMLERİ19 Eylül 2017 Salı 09:54
  • BİR YANGIN HABERİ'DE ÖREN MAHALLESİNDEN18 Temmuz 2017 Salı 17:02
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862