• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • İçel 20 °C

Bozyazı’da Arıcılık Kursu Açıldı

Bozyazı’da Arıcılık Kursu Açıldı
Mersin Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü ile Bozyazı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile ‘Arıcılık Kursu’ açıldı.

Ali TANDOĞAN - Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü toplantı salonunda açılan ‘Arıcılık Kursu’nda müdürlük personeli ve arıcılara, Ziraat Mühendisi Süleyman Ayberk ve Veteriner Hekim Ömer Faruk Şahin tarafından dönüşümlü olarak 80 saat sürecek kurs verilecek.

Kursun sonunda kursiyerlere uygulamalı eğitim de verilecek. Kursun sonunda başarılı olan kursiyerlere “Arı Yetiştiriciliği“ sertifikası verilecek. Kursta arıcılara, arı ırkları, balın tanımı, bileşimi ve üretimi, arı yetiştirme teknikleri, arı ürünleri, polen propolisi, arı sütü ve kaliteli bal üretiminde flora, arıcılıkta ilkbahar ve sonbahar bakımı, arı hastalık ve zararlıları gibi konular anlatılacak.

Kursa katılan Bozyazı Orman İşletme Müdürü Mehmet Alper, Bozyazı’da arıcılığın büyük önem taşıdığını belirterek, “Bozyazı’da Kavaklı, Ardıç ve Yelbiz Kalesi Bal Ormanı olmak üzere üç tane bal ormanı mevcut. Kavaklı Bal Ormanı 62 hektarlık alanı kaplamakta ve 7 bin kovan bulunmakta. Alan içerisinde ise 2 adet can suyu havuzu, 2 adet çeşme bulunmakta. Yelbiz Kalesi Bal Ormanı ise 50 hektarlık alanı kapsamakta, 2 bin kovan kapasiteli, 4 can suyu ve bir adet çeşme bulunmaktadır.

Ardıç Bal Ormanı alanı da 30 hektar, 3 bin kovan kapasiteli, 8 adet can suyu havuzu, 2 adet çeşme bulunmakta. Bu üç bal ormanında toplam 12 bin arı kovanı yer alıyor. Hedefimiz üç bal ormanında önümüzdeki dönem içerisinde kapasite artırımı yaparak kovan sayısını 15 bine çıkarmak. Bu yönde çalışmalarımız devam etmektedir. Şu anda bu üç bal ormanına değişik bölgelerden gelen 157 arıcımız kovan koymaktadır. Bu nedenle arıcılık Bozyazı için önemli. Arıcılık, Bozyazı’da gelecekte muzdan sonra en büyük gelir getiren sektör haline gelecektir” dedi.

Arıcılığa verdikleri önemden dolayı kendisinin ve personelinin de ‘Arıcılık Kursu’na katıldığını ifade eden Alper, “Arıcının dilinden anlamamız lazım. Bu nedenle ben ve dört işletme şefim ile birlikte bir kısım personelim de kursa katılmaktadır” diye konuştu.

Bu haber toplam 1466 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862