• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İçel 19 °C

Çakacak: “Şehitlerimizin Hatıralarını Sonsuza Kadar Yüreğimizde Taşıyacağız”

Çakacak: “Şehitlerimizin Hatıralarını Sonsuza Kadar Yüreğimizde Taşıyacağız”
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Çanakkale Zaferi’nin özünde milletin güçlü inancı, vatan aşkı ve bağımsızlık tutkusu olduğunu vurguladı.

Haber Merkezi - Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Kongre ve Sergi Sarayı’nda tören düzenlendi.

Törene, Vali Özdemir Çakacak ve Eşi Kevser Çakacak, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ve Baki Şimşek, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, şehit aileleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Deniz Binbaşı İlhan Tabur da Çanakkale Deniz Zaferi’ni anlatan bir sunum yaptı.

Törende konuşan Vali Çakacak ise Türk milletinin şanlı tarihinin büyük zaferlerle dolu olduğunu, tarihe altın harflerle yazılan bu zaferlerin başında gelen Çanakkale Deniz Zaferi’nin de özünde, milletin güçlü inancı, vatan aşkı ve bağımsızlık tutkusu olduğunu vurguladı. Çakacak, “Milletimiz, içerisinde bulunduğu her türlü imkansızlıklara rağmen, kendisini tarih sahnesinden silip atmak isteyen üstün silah gücüne sahip düşmanlarına karşı gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine Vanlısından Edirnelisine, Karslısından Muğlalısına kadar birbirine kenetlenerek Çanakkale’de destansı bir zafer kazanmıştır. Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin şahıslarında sembolleşen bu destan, savaş ortamında bile atalarımızın insani değerlere ve mukaddesatına olan hassasiyeti ve bağlılığı ile düşmanlarının dahi takdirine mazhar olmuştur” dedi.

“ŞANLI BAYRAĞIMIZI SONSUZA DEK DALGALANDIRACAĞIZ”

“Ecdadımızın bizlere kutsal emaneti olan vatanımıza her koşulda sahip çıkarak, şanlı bayrağımızı sonsuza dek yurdumuzun üzerinde dalgalandıracağız” diyen Çakacak, tarih sahnesinin, birlik ve beraberliklerini kaybedip bozguna uğrayan ve tarihten silinerek yok olan milletlerin ibretlik gerçekleri ile dolu olduğuna dikkat çekti.

Çakacak, “Ecdadımız ise yüzyıllar boyunca birbirine kenetlenerek tarihin her döneminde var olmuştur ve yüce milletimiz tarihin her döneminde var olacaktır. Her zaman bu şuur ile hareket ederek birbirimize sımsıkı kenetlenmeli ve milletimizi ve vatanımızı, bu uğurda şehit düşen ecdadımıza vefamızın bir gereği olarak ilelebet yaşatmayı ve yüceltmeyi en büyük görev olarak görmeliyiz” diye konuştu.

Ataların vatan, millet ve bağımsızlık aşkının, Türkiye’nin birliğine, milletin kardeşliğine içeriden ve dışarıdan kast eden hainlere karşı verilecek mücadelede, en büyük ilham kaynağı olmaya devam edeceğinin altını çizen Çakacak, “Bizler de dini, dili, ırkı ne olursa olsun vatanını korumak için ülkenin dört bir yanından gelerek Çanakkale’de buluşan ve omuz omuza vatanını müdafaa ederken şehit düşen ecdadımıza yaraşır şekilde, onların sergilediği bu dayanışmayı, bu birlik ruhunu en güçlü şekilde yaşatmaya devam edeceğiz. Millet olarak bu bilinçle hareket ederek, tarihimizde Çanakkale’de olduğu gibi defalarca kanıtladığımız üzere, ülkemize içeriden ve dışarıdan kasteden düşmanlarımıza bu kötü emellerini asla gerçekleştiremeyeceklerini ilelebet göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

“Vatan uğruna canını feda eden şehitlerimizin aziz hatıralarını sonsuza kadar yüreğimizde taşıyacağız” diyen Çakacak, şöyle devam etti: “Şehitlerimizin, vatan ve millet uğruna yaptıkları bu büyük fedakarlıkları asla unutmayacak, onların emaneti olan bu aziz vatanı var gücümüzle koruyup tarihine, kültürüne ve medeniyetine yarışır şekilde yüceltmeye, büyütmeye ve güçlendirmeye devam ederek karşılıksız bırakmayacağız. Bu anlamlı gün vesilesi ile başta Büyük Önder Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimiz ile şehit ve gazi ailelerimize sağlıklı bir yaşam diliyorum.”

Törende daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yelken yarışlarında dereceye giren sporculara ödülleri Vali Çakacak, Tuğamiral Demirhan ve Başkan Kocamaz tarafından verildi. Ödül töreninin ardından Akdeniz Bölge Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı koordinesinde hazırlanan “Eski Çarıklar” adlı oyun sahnelendi.

Bu haber toplam 1187 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR'A MUHTEŞEM PROJE23 Şubat 2024 Cuma 21:37
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI16 Şubat 2024 Cuma 18:52
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • YİNE MOTOR,YİNE KAZA,YİNE ÖLÜM...24 Kasım 2023 Cuma 22:51
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862