• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İçel 25 °C

CEREN'DEN TÜRE'YE CAN ALICI SORULAR

CEREN'DEN TÜRE'YE CAN ALICI SORULAR
Belediye Meclis üyesi Hüsnü CEREN, Belediye Başkanı Mehmet TÜRE'ye yanıtlaması için soru önergesi verdi.

CHP Meclisi üyesi iken istifa edip halen Anamur Belediyesi bağımsız meclis üyesi bulunan Hüsnü CEREN Belediye başkanı Mehmet TÜRE’nin yanıtlaması gerekçesiyle bazı soruları Başkanlık Makamına iletti. Hüsnü CEREN’in soruları aynen şu şekilde:

  1. İskele yolunda bulunan ve Sebze Meyve Halinin hemen üstündeki eski otogarın yerine yapımına başlanan ancak yarım kalan inşaat ile ilgili müteahit firmanın belediyeye 10 milyon lira teklif ettiği, bu bedel karşılığında belediyenin tüm haklarından feragat etmesinin talep ediliği kamuoyundan dillendirilmektedir. Bu ne derecede doğrudur ? Aynı yer yaklaşık 8 ay önce tekrar ihaleye çıkarılmış ve müteahit firma bu inşaatı 8 milyon TL ye bitirme ve belediyeye ödeme sözü verdiği halde ödeme yapmamış ve inşaatı da bitirmemiştir.Bu yerin bugünkü emsal değeri 50 Milyon TL civarındadır. Aradaki farkı kim ödeyecek ve kamunun zararını kim karşılayacaktır? Bu yer ile ilgili halen mahkeme süreci devam etmektedir. Mahkeme kararına göre firma mı yoksa belediyemi haklıdır? Durum bu aşamada iken yapılacak bir anlaşmanın hukuki sorumluluğunu alıyormusunuz?
  2. İskele bölgesindeki 82 sosyal tesislerinin son durumu nedir ? Anamur Spor mu yoksa Yalçınkayalar yemekçilik mi çalıştırıyor ? Tesisin önünde halen kullanılan ve düğün yapılan yerin kirasını kim alıyor ? Burası Maliye Hazinesine ait olduğundan ecrimisil (kira) bedelinin Hazineye kim ödüyor ?
  3. Belediye Müdür kadrosunda görevde yükselme sınavına girmeden hülle yolu ile memurdan müdür atandığı, kanunların kişileri menfaat sağlamak için kullanıldığı izlenmektedir. Zabıta müdürü Cüneyt ÖZDEMİR’in Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne, memur Mustafa BÖLÜKBAŞI’nın Zabıta müdürlüğüne atanmasından iki ay sonra Mustafa BÖLÜKBAŞI’nın Basın ve halkla ilişkiler müdürlüğüne, Cüneyt ÖZDEMİR’in ise tekrar Zabıta Müdürlüğüne atandığı görülmektedir. Memur olan Mustafa BÖLÜKBAŞI’nın usulsüz olarak atandığı müdürlük işlemi yasal değildir.Yasal olmayan bir atama sonucunda Müdür maaşı ödenmekte ve fazla mesai de kendisine ödenmektedir. Fazla ödenen bu miktarı siz mi ödeyeceksiniz yoksa devlet mi ? Mustafa BÖLÜKBAŞI’nın bu atamasının devlete daha fazla zararı olmaması için derhal iptal edilmesi gerekmektedir. Her iki atamanın kanuni dayanağı nedir?
  4. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde araç alımı ile ilgili Meclisten kredi onayı vermiştik.Alımla ilgili son durum nedir ? Hangi araç alınmıştır ? Hangi personel araç alımı ile ilgilenmektedir ? Hangi marka ve model araç alınması planlanmaktadır ?
  5. Göreve geldiğiniz günden bu yana deyim yerindeyse asansör takım haline gelen bir yükselen bir küme düşen Anamur Belediye Sporun durumu nedir ? Kardeşinizi kulüp başkanı yaparak kontrolü sizde olan takımın doğal olarak sorumluluğu da sizde olacaktır. Bu kulübe müteahitlerden ve vatandaşlardan toplanan paraların takibini yapıyormusunuz ? Her yıl harcanan milyon liraların Anamur halkının cebinden çıkmasından dolayı vicdan azabı duymuyormusunuz ? Rahatsızlık duymuyormusunuz ?
  6. Atatepe projesi adı altında Meclisten karar alarak 6 milyon TL kredi çektiniz. Şu anda bu para nerde ? Ortada yapılmış bir proje olmadığına göre bu paranın akibeti ne oldu ? Duruyor mu yoksa harcadınız mı? Harcadıysanız nereye harcadınız ? Bir proje karşılığında alınan ve faiz ödenen kredinin maliyeti hesaplandığında bu zararı kim ödeyecek ?

 

BELEDİYE BAŞKANI MEHMET TÜRE’NİN VERDİĞİ YANITLAR İSE ŞU ŞEKİLDE:

  1. Sözkonusu yer ile ilgili mahkeme süreci devam etmektedir. Mahkemem sonucuna göre gerekli işlemler yapılacaktır.
  2. İlgili tesis yasal çerçeveler içinde devam etmektedir.
  3. Belediyemizde yapılan her uygulama yasaldır. İç İşleri Bakanlığının denetimi altındadır.
  4. Sözkonusu kredi ile ilgili yasal süreç devam etmektedir.Konu ile ilgili belgeler Meclis toplantısında tüm meclis üyelerimize verilmiştir.
  5. Sözkonusu spor kulübünün başkanlığını şahsınızın seçilmesi için başvuru yaptığınız taktirde şehrin takımlarına yapacağınız yardımların faydalı olacağını ve bugüne kadar Anamur Spor klübüne yaptığınız yardımları da kamuoyu ile paylaşmanızı beklemekteyiz.
  6. Atatepe ile ilgili alınmış her türlü kararlar ve yapılanlar yasalara uygundur. Bu konu başta olmak üzere bu çalışmalar denetim komisyonu raporunda meclise sunulacaktır.

Takdir kamuoyunundur.

Bu haber toplam 4799 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR'UN YENİ BAŞKANI DURMUŞ DENİZ01 Nisan 2024 Pazartesi 11:52
  • DURMUŞ DENİZ'İN BÜYÜK KONVOYU İPTAL EDİLDİ28 Mart 2024 Perşembe 21:55
  • SEÇİM KİRLİLİLİĞİ08 Mart 2024 Cuma 22:20
  • BAŞKAN KILINÇ'DAN BÜYÜK PROJE SÖZÜ25 Şubat 2024 Pazar 16:02
  • İYİ PARTİ LİSTESİ BELLİ OLDU21 Şubat 2024 Çarşamba 13:13
  • MHP MECLİS LİSTESİ BELLİ OLDU20 Şubat 2024 Salı 17:41
  • CHP MECLİS LİSTESİ BELLİ OLDU20 Şubat 2024 Salı 17:34
  • CHP TAM KADRO, TAM YOL İLERİ07 Şubat 2024 Çarşamba 00:50
  • BAŞKAN KILINÇ TALEBİ HEMEN YERİNE GETİRDİ05 Şubat 2024 Pazartesi 16:47
  • DURMUŞ DENİZ DURMAK BİLMİYOR31 Ocak 2024 Çarşamba 13:31
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862