• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İçel 18 °C

Çiftçiler Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı Sistemi ile tanışıyor

Çiftçiler Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı Sistemi ile tanışıyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, 8 ilçede toplam 12 mahallede kurduğu, ’Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonu’ sayesinde çiftçiler zararlı haşereler, hastalıklar ve olumsuz hava koşullarına karşı önceden önlemlerini alabilecek.

Haber Merkezi - "Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı Sistemleri Projesi" ile Mersinli çiftçiler ürünlerini daha kaliteli ve daha ucuza mal edebilecek.

Toroslar ilçesine bağlı Atlılar Mahallesi’nde çiftçilerle bir araya gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışan ziraat mühendisleri, istasyonların kurulduğu mahallerde yaptıkları toplantılarla sistemin nasıl çalıştığı hakkında çiftçileri bilgilendiriyor.

Uygulama, elde edilen veriler ile tarımsal faaliyetlerde, hastalık ve zararlılarla mücadelede en uygun ilaçlama zamanını tespit ederek ilaç maliyeti, enerji maliyeti, zaman kaybı gibi unsurları en aza indirmeyi amaçlıyor. Ayrıca mahallede üretilen şeftali, erik, kiraz, elma, bağ, sebze, zeytin, kayısı gibi ürünlerde güvenilir, izlenebilir ve sürdürülebilir üretimin elde edilen verilerle desteklenmesi, bu sayede üretilen ürünlerde, tarımsal ilaç kalıntı riskinin düşürülmesi, üretim ve kalitenin arttırılması hedefleniyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Akdeniz, Çamlıyayla, Gülnar, Mezitli, Mut, Silifke, Tarsus ve Toroslar’a bağlı Nacarlı, Sebil, Köseçobanlı, Sarılar, Köselerli, Uzunburç, Cinköy, Kerimler, Sayköy, Atlılar, Kavaklıpınar ve Yüksekoluk’da kurulan Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları’nın, 2016 yılında Mersin sınırları içerisinde gerekli görülen tüm bölgelere kurulması amaçlanıyor.

ciftciler-tarimsal-tahmin-ve-erken-uyari-sistemi-ile-tanisiyor-(2).jpg

ciftciler-tarimsal-tahmin-ve-erken-uyari-sistemi-ile-tanisiyor-(4).jpg

ciftciler-tarimsal-tahmin-ve-erken-uyari-sistemi-ile-tanisiyor-(1).jpg

ciftciler-tarimsal-tahmin-ve-erken-uyari-sistemi-ile-tanisiyor-(6)-(1).jpg

ciftciler-tarimsal-tahmin-ve-erken-uyari-sistemi-ile-tanisiyor-(5).jpg

Bu haber toplam 1770 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862