• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İçel 21 °C

Çukurova Bölgesel Havalimanı için yeni bir ihale yapılacak

Çukurova Bölgesel Havalimanı için yeni bir ihale yapılacak
Mayıs 2013’te temel atma töreni yapılan Çukurova Havalimanı için yeni bir ihale yapılacak. İhalenin daha önce üstlenicisi olan Koçoğlu İnşaat’ın yaşadığı mali sıkıntılar nedeni ile projeye devam edemeyince ihalenin yenilenmesi gündeme geldi.

Haber Merkezi - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın ihale ilanına çıkıldığını bildirdi.

Elvan, yaptığı yazılı açıklamada, ihale ilanının bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlatarak, "Söz verdiğimiz gibi Çukurova Bölgesel Havalimanımızın ihalesine bugün itibarıyla çıkılmıştır. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Elvan, mesajını sosyal medya hesaplarında da paylaştı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Çukurova Bölgesel Havalimanı inşası projesinin yap-işlet-devret modeli kapsamında 15 Ocak 2016'da ihale edileceğini duyurdu.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ilana göre, 1 milyon euro geçici teminat bedelli projeye ihale tarihine kadar teklif verilebilecek.

- İhale

İhale 15 Ocak 2016 Cuma günü saat 10.00'da DHMİ Genel Müdürlüğü binasında yapılacak. İhaleye katılmak isteyenler 1 milyon avro veya ilk ihale ilan tarihindeki Merkez Bankası döviz satış kuru karşılığını geçici teminat tutarı olarak yatıracak.

Yirmi yıl işletme süresi üzerinden kira bedelinin yarıştırılması suretiyle gerçekleştirilecek ihale sonucunda kazanan firma ile sözleşme akdedilecek ve Mersin ile Adana'ya hizmet verecek şekilde en son sistem her türlü yolcu konforuna sahip, yöresel mimari özellikleri taşıyan havalimanı bölgeye kazandırılmış olacak.

Havalimanının yapım döneminde 7 bin kişi, işletme döneminde ise 3 bin kişiye ek istihdam sağlanarak, yörenin ekonomisine katkı sağlanacak.

357 MİLYON EURO BEDELLE KOÇOĞLU ÜSTLENDİ

Türkiye’nin 2.’inci en büyük havalimanı olması beklenen Çukurova Havalimanı’nı inşa eden Koçoğlu İnşaat üstlenmişti. 357 milyon Euro bedelle Çukurova Havalimanı projesini ‘Yap-İşlet-Devret’ modeli ile üstlenen Koçoğlu İnşaat Sanayi Tarım ve Hayvancılık Tic. A.Ş., bir süre önce mali sıkıntıya girdi.

Şirket, mahkemeden iflas erteleme talebinde bulundu. Şirket, iflas erteleme başvurusu yaptığı süreçte, projeyi bitirebilmek için yerli yabancı ortak arayışına girdi. Ancak, yürütülen görüşmelerden sonuç alınamadı.

Lütfi Elvan twitter hesabından ihaleyi böyle duyurdu:

ekran-alintisi-002.png

ekran-alintisiel.png

Bu haber toplam 1533 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862