• BIST 8766.62
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İçel 17 °C

Dünya 1. Uluslararası Kardeş Şehirler Zirvesi'nde katılımcılar gala yemeğinde buluştu

Dünya 1. Uluslararası Kardeş Şehirler Zirvesi'nde katılımcılar gala yemeğinde buluştu
Mersin Büyükşehir Belediyesi koordinesinde, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve Mersin Turizm Platformu işbirliğiyle gerçekleştirilen ’Dünya 1. Uluslararası Kardeş Şehirler Zirvesi’ katılımcıları, gala yemeğinde bir araya geldi.

Haber Merkezi - Erdemli Kargıpınarı’ndaki bir otelde gerçekleştirilen geceye Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kırım Tatar Halk Meclisi Eski Başkanı Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu, Mersin milletvekilleri Hüseyin Çamak ve Baki Şimşek, Litvanya Büyükelçisi Audrius Brüzga, Avrupa-Türkiye Turizm Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, Federal Almanya Berlin Eski Bakanı Klaus Wowereit, sivil toplum örgütü temsilcileri, bir çok ülkeden vali, milletvekili ve belediye başkanları, turizm birliği temsilcileri ve 4 kıtadaki 25 ülkeden 200 yaklaşık kişi katıldı.

Gecede konuşan Mersin Valisi Özdemir Çakacak, dünyada, özellikle de çevremizde savaşların, kargaşaların, sosyal problemlerin yaşandığı bir zamanda kardeş şehirlerin buluşmasının önemine dikkat çekerek, "Bu vesileyle Mersin’den tüm dünyaya kardeşlik ve barışın yayılmasını istiyoruz. Bu zirve, bu anlamda çok özel bir etkinliktir. Bu yıl birincisi düzenlenen prestijli zirvenin başlamasını sağlayan, başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

"MERSİN KÜLTÜR VE TURİZM KENTİDİR"

Akdeniz’in incisi Mersin’in, dünyada ilk kez gerçekleştirilecek olan ’turizm zirvesi’ne ev sahipliği yapmasının önemli olduğunu dile getiren Çakacak, "Çünkü Mersin, 321 kilometre uzunluğundaki sahilinde bulunan kumsalları, koyları ve körfezleri, doğal güzellikleri, barındırdığı çeşitli dinlere ait tarihi kültürel zenginlikleriyle gerçek bir kültür ve turizm kentidir. Bu prestijli organizasyon ile dünya turizm sektörünün önemli isimlerinin kültür ve turizm kenti Mersin’de bir araya gelerek, kentimizin turizm potansiyelini uluslararası alanda tanıtacak olması, bizleri heyecanlandırmaktadır. Bu tür somut adımların, gerek medeniyetler beşiği Mersin’in, gerekse Türkiye’nin dünya turizm sektöründe hak ettiği konuma ulaşması yolunda daha da büyük adımların atılmasına vesile olacağına inanıyorum" diye konuştu.

"DÜNYA BARIŞINA KATKI SAĞLIYORUZ"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, Mersin’de sergilenen bu renkli tablonun, kardeşliğin de sembolü olduğunu belirterek, "Bu gün dünyayı Mersin’de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu zirve dünyada bu güne kadar hiç düşünülmemiş, önemli bir toplantıdır. Bu işin fikir babalarına ve icracılarına gösterdikleri emek ve çabadan dolayı teşekkür ediyoruz. Bölgemizde, özellikle de Suriye’de yaşanan hadiseler, katılımcı sayısını etkilese de bu zirve her şeye rağmen tüm dünyada bir başlangıçtır. İnşallah bundan sonra da Mersin’in önderliğinde başlayan bu ’Kardeş Şehirler Zirvesi’ daha da gelişerek tüm dünya ülkeleri tarafından kabul görür.

Ülkeler zaman zaman idari yönden karşılıklı çekişmelere sahne olabiliyor. Ama tabanda insanlar her zaman dostluk ve kardeşliği sürdürmek istiyor. Bu amaçla yola çıkarak bu zirvelerin, turizmin daha da ötesinde dünya barışına katkı sağlamasını ümit ediyor, buradan tüm dünyayı Mersin’e davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yaşanabilecek başka bir dünya olmadığını ve çevrenin herkes için önemini vurgulayan Kocamaz, çevre kirliliğine karşı hep birlikte mücadele edilmesi gerektiği mesajını da verdi. Dünyayı gerçek sahibi gençlere daha iyi ve daha yaşanabilir şekilde devredebilmenin zorunluluk olduğunu kaydeden Kocamaz, şöyle devam etti; "Dünya denilen yaşam alanımız tek ve kaynaklarla sınırlı. Bu kaynakları israf etmeden, birbirimizin hak ve hukukuna müdahale etmeden adil şekilde paylaşmalıyız.”

Gecede Litvanya’nın Kapedia Belediye Başkanı Vytautas Grubliauskas ve ve Kırgızistan’dan gelen basın mensubu Kıyal Sabırakunova’nın müzik performansı da beğeni topladı.

13-14 Kasım tarihleri arasında, dünyada ilk kez Mersin’de gerçekleştirilecek olan “ 1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi ”nde, dünya turizmindeki gelişmeler ve eğilimleri, turizm pazarlamasının ülkeler arasındaki önemi ve kardeş şehirlerin turizme nasıl katkı sağlayabileceği konularında, turizm yöneticileri, önde gelen turizm birliği temsilcileri ve farklı ülkelerden gelen kardeş şehir belediye başkanlarıyla değerlendirmelerde bulunulacak.

Bu haber toplam 1251 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • YİNE MOTOR,YİNE KAZA,YİNE ÖLÜM...24 Kasım 2023 Cuma 22:51
  • ANAMUR 7/24 TOUR DAN 24 KASIM KAMPANYASI23 Kasım 2023 Perşembe 16:40
  • DEEPSEA KARAVAN ANAMUR'DA HİZMET VERECEK20 Kasım 2023 Pazartesi 20:21
  • BÖYLE OLACAĞI BELLİYDİ18 Kasım 2023 Cumartesi 23:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862