• BIST 9539.34
  • Altın 2487.648
  • Dolar 32.4913
  • Euro 34.75
  • İçel 24 °C

DURMUŞ DENİZ Anamur Halkına ANAMUR TV’den Seslendi

DURMUŞ DENİZ Anamur Halkına ANAMUR TV’den Seslendi
-CHP Anamur Belediye Başkan Adayı Durmuş Deniz projelerinin bir kısmını ANAMUR TV'den duyurdu. ANAMUR TV’ye konuk olan Durmuş Deniz, Anamur’da Hayat Programında Neslihan Doğan’ın sorularını yanıtladı, projelerini anlattı.

-CHP Anamur Belediye Başkan Adayı Durmuş Deniz projelerinin bir kısmını ANAMUR TV'den duyurdu. ANAMUR TV’ye konuk olan Durmuş Deniz, Anamur’da Hayat Programında Neslihan Doğan’ın sorularını yanıtladı, projelerini anlattı.

Programın detaylarını siz değerli okuyucularımız için derledik. :

-Durmuş Bey! Aday tanıtım toplantıları kapsamında Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Vahap Seçer’le büyük bir konvoy ve çeşitli toplantılar gerçekleştirdiniz. Muhtarlarla ve STK temsilcileriyle bir araya geldiniz. İzlenimleriniz nelerdir?

-Öncelikle tüm Anamur’a selam ve sevgilerimi sunuyorum. ‘Birimiz hepimiz, hepimiz Anamur için!’ diyerek çıktığımız bu yol Anamur halkımızın yüksek ilgisini çekti. Anamur halkı, bizim iyi şeyler yapacağımıza inanıyor. Biz de Anamur adına iyi şeyler yapacağımızı 1 Nisan itibariyle göstereceğiz. Çıktığımız bu kutlu yolda herkesin desteğini bekliyoruz.

Ben Anamur’un Akine Köyü’ne kayıtlı bir seçmenim. Yıllardır Anamur’da ticaretle uğraşıyorum. Benden önce de babam ticaretle uğraşan emekli bir öğretmendi. İlçe halkımızla beraber birçok şey başardık. İlk çileği beraber ektik. Muzu beraber geliştirdik. Anamur halini beraber çalıştırdık. Birçok ilklere imza attık. İlk damlama sulama sistemini, ilk yağmurlama sistemini halkımızla beraber uyguladık. Bundan sonra da birçok ilki beraber yaşayacağımıza inansınlar. Bize güvensinler ve destek olsunlar. Tarımda olduğu gibi turizmde, sporda, sanatta, hayatın her alanında Anamur halkımızla başaramayacağımız hiçbir şey yok.

-Anamur’da en acil yapılması gereken hizmetler nelerdir?

-İlçemizin birçok sorunu var. Öncelikle içme suyunu halletmemiz lazım; çünkü insan sağlığını ilgilendiren en temel meseledir. Otopark sorunumuz var. Katı atık arıtma tesislerine çok acil ihtiyacımız var. Çevre kirliliğinin bir an önce önüne geçmeliyiz. Sahillerimizde önemli çalışmalar yapacağız. İmar ve yol sorunlarına çok acil el atmalıyız. Bu konuda Fen İşleri Müdürlüğümüzün ve İmar Müdürlüğümüzün bünyesindeki yetkili elemanlarımızla gerekli analizleri yaparak çözüm üreteceğiz. Çarpık kentleşmenin önüne geçeceğiz.

-Bir ziraat mühendisi olarak tarım alanında neler yapmak istiyorsunuz? Ne gibi hizmetle düşünüyorsunuz?

- Çok önemli bir tarım bölgesiyiz. İlçe nüfusumuzun yüzde doksanının, tarımla doğrudan veya dolaylı olarak ilişkisi var. Devlet memurlarımızın bile mutlaka tarımla bir bağlantısı var.

Öncelikli ürünlerimiz muz ve çilek. Ürettiğimiz yerli muzun ithal muzdan hiçbir farkı yok. Düzgün çalışan depolama ve ambalajlama tesislerimiz olmadığı için ürünlerimizin raf ömrünü uzatamıyoruz. Dolayısıyla büyük marketlerde muzumuz hak ettiği fiyatı bulamamakta. Bunun için modern bir hale ihtiyacımız var. İyi işleyen paketleme tesislerine ihtiyacımız var. Bu tesislerin projesini belediyemiz çizecek. Bununla alakalı esnaflarımız da gösterdiğimiz bu yerlere dükkânlarını açıp işletim sürecine katkı verecekler. Bu şekilde Anamur’umuzu nasıl marka yapacaksak Anamur muzumuzu da marka yapacağız.

-Anamurlular size çevreci başkan diyor. Bunu bize açıklar mısınız?

-Bildiğiniz gibi ben 8 yıl TEMA’nın temsilcisi olarak görev yaptım. Bu süreçte çevreye duyarlı bir sürü eylemlerde bulunduk. Çevre bizim her şeyimiz. Doğa bizden sonraki nesillere de en az bize olduğu kadar lazım. Kirliliğe en basit örnek Dragon çayımıza akıtılan Alaköprü civarındaki tokilerin pislikleridir. Buradan akan atıklar çevremizi kirletmekte, doğa katliamına sebep olmakta.  İçme suyu yetmediği zaman Dragon çayından gelen derin kuyu pompalarıyla takviye ediyoruz. Çünkü mevcut suyumuz yetersiz kalıyor. Bu su sağlıklı değil. Göreve geldiğimizde bu çevreye akıtılan pis suları bir alanda toplayıp belediyenin vidanjörleriyle arıtma tesisine getirerek çevre katliamını önleyeceğiz.

Bunun dışında ziraat mühendisi meslektaşlarımla da görüştüğüm, ön aşamasında anlaştığım bir proje daha var. Üreticilerimiz zirai ilaç ve gübrelerin boşlarını tahliye kanallarına, derelere atmasınlar. Bunları zirai ilaç bayilerine koyacağımız geri dönüşüm kutularına getirip atsınlar. Hem çevremize zarar vermeyelim hem de denizlerimize giden bu atıkları önleyip denizlerimizi temiz tutalım.

-Anamur’da sahillerimiz ve turizm gelişmiyor. Turizmin gelişmesi ve sahillerimiz için neler düşünüyorsunuz?

-İlçemiz aslında dünyanın en güzel turizm cenneti. Şimdiye kadar saklı kaldı. Biz, tarımı koruyarak turizmi geliştireceğiz. Bilindiği üzere 17 km sahilimiz var. Bu sahilde şimdiye kadar yapılan bir tane proje var; o da uygulanamadı. Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren turizmin önünü açmak için sahil projemizi aktive edeceğiz. Dragon ve kale arasına mesire alanı, yürüyüş ve bisiklet yolları yapacağız.  Anamur’da yaşayıp daha kaleyi gezmemiş vatandaşlarımız var. Dragon çayı civarına koyacağımız bisikletlerle insanların hem spor yapmasını hem de kale gezisi yapmasını sağlayacağız. Ayrıca Azıtepe, radar ve Atatepe gibi çok güzel seyir tepelerimiz var. Buraların yol ve ulaşım sıkıntısından dolayı insanlar ilgi göstermemekte. Buralara halkımızın kolay ulaşmasını sağlayacağız. İhtiyaçlarını gidermeleri için büfeler ve tuvaletler yapacağız. Mesire alanına ve pikniğe giden insanlarımıza sosyal donatı olanaklarını sağlayacağız.

-Başkanım! Belediye yönetim anlayışınız nasıl olacak?

- Tevazu, hoşgörü ve işbirliğine dayalı, insan odaklı ve çevreye duyarlı bir yönetim anlayışımız olacak. İlçemizle ilgili bir karar alınırken öncelik sırasını belirlemek için aktif halde olmayan kent konseyini aktif hale getireceğiz. Kentin ileri gelenlerinden ve STK temsilcilerinden oluşan bir kent konseyi oluşturacağız. Anamur’a yapacağımız yatırımlar bu konseyden çıkmadan mecliste görüşülmeyecek. Hangi karar ilçemiz için öncelikliyse, sağlıklı düşünüp ilçemizde yaşayan mimar ve mühendislerin de fikirleri alınarak en iyi projeler en iyi şekilde uygulanacak.

- CHP olarak ‘Martın sonu bahar.’ sloganıyla yola çıktınız. Sizce Türkiye’de, Mersin’de ve Anamur’da martın sonu bahar olacak mı? Buna inanıyor musunuz?

- Ben yürekten inanıyorum. Halkımın da buna inandığı görüşündeyim. Bu dönemin bizim için önemi daha da büyük. Büyükşehir adayımız Vahap Seçer de benim gibi ziraat mühendisi. Mersin’imizi ve Anamur’umuzu özellikle tarımda hak ettiğiyere getireceğimize inanıyorum. Turizm projelerimi de Sayın Seçer’in önüne koydum. Bunların hepsinin yapılabileceğinin sözünü aldık. Anamur halkı olarak bize düşen görev hem Mersin’de hem Anamur’umuzda iktidarı almak, 1 Nisan itibariyle baharı yaşayacağımız projeleri hayata geçirmek. Bundan da halkımızın hiç şüphesi ve kuşkusu olmasın.

drr.jpgmanset-001.jpgdrms.jpgdrm.jpg

Bu haber toplam 1032 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • SEÇİM KİRLİLİLİĞİ08 Mart 2024 Cuma 22:20
  • BAŞKAN KILINÇ'DAN BÜYÜK PROJE SÖZÜ25 Şubat 2024 Pazar 16:02
  • İYİ PARTİ LİSTESİ BELLİ OLDU21 Şubat 2024 Çarşamba 13:13
  • MHP MECLİS LİSTESİ BELLİ OLDU20 Şubat 2024 Salı 17:41
  • CHP MECLİS LİSTESİ BELLİ OLDU20 Şubat 2024 Salı 17:34
  • CHP TAM KADRO, TAM YOL İLERİ07 Şubat 2024 Çarşamba 00:50
  • BAŞKAN KILINÇ TALEBİ HEMEN YERİNE GETİRDİ05 Şubat 2024 Pazartesi 16:47
  • DURMUŞ DENİZ DURMAK BİLMİYOR31 Ocak 2024 Çarşamba 13:31
  • BAŞKAN KILINÇ UZAK MAHALLERİ ZİYARET ETTİ26 Ocak 2024 Cuma 22:40
  • 31 MART TARİHİNDE KİME OY VERECEKSİNİZ?21 Ocak 2024 Pazar 19:27
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862