• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.6924
  • İçel 19 °C

Erdemli Belediyesi, yeni araçlarıyla şov yaptı

Erdemli Belediyesi, yeni araçlarıyla şov yaptı
Mersin’in Erdemli Belediyesi’nin araç filosuna yeni kazandırılan 30 araç, düzenlenen şehir turuyla ilçe halkına tanıtıldı.

Haber Merkezi - Erdemli Belediyesi’nin, hizmetlerde kullanılmak üzere yeni dönemde alınan araçları, düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte, Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi ve kurban kesildi. Etkinlikte konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bugünün Erdemli Belediyesi olarak bir gurur günü olduğunu söyledi.

2014 sonrasında aldıkları birçok yeni araçla birlikte bugün Erdemli Belediyesi araç filosunun 182 araçlık dev bir filo haline geldiğini ifade eden Başkan Tollu, bu konuda kendi emsalleri arasında Akdeniz bölgesinin en güçlü belediyelerinden birisi olduklarının altını çizdi.

Mersin’de 2014 yılında uygulanmaya başlanan büyükşehir yasası ile birlikte Erdemli ilçe sınırlarının, mahalle sayısının ve nüfusun çok büyük bir oranda arttığını kaydeden Tollu, bu anlamda Erdemli’nin Mersin’in en çok büyüyen ilçesi konumunda olduğunu dile getirdi.

12 mahalle sayısının bugün 71’e çıktığını dile getiren Tollu, sınırların da büyümesi ile çok geniş bir coğrafyaya hizmet verdiklerini kaydederek, “2014 yılında aldığımız tedbirlerle yeni büyükşehir yasasının getirdiği tüm olumsuzluklara rağmen Mersin’de en büyük atılımı yapan belediye konumundayız. Aradan geçen 2 yıllık süre içerisinde başta bugüne kadar hizmet almamış köyler ve hak ettiği hizmetleri almayan beldeler olmak üzere girmediğimiz, hizmet götürmediğimiz mahallemiz kalmamıştır.

Büyükşehir yasası tüm Mersin’de ilçe belediyelerini sıkıntıya sokmuştur. Fakat bu krizi en çabuk atlatan, hatta bu krizin teğet geçtiği ilçe, aldığımız tedbirler neticesinde Erdemli olmuştur. Bu geniş coğrafyada hizmet üretmek elbette zor. Fakat yaptığımız yatırımlar yavaş yavaş meyvesini vermeye başladı. Bugün 70’i aşkın aldığımız yeni araçla toplamda 182 aracımızla bu coğrafyaya hakkıyla hizmet eden bir Erdemli Belediyesi var. Amacımız vatandaşlarımızı mutlu etmek. Yeni araçlarımız Erdemli’mize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Belediyeyi kendi kendine yeten bir sistemle yönettiklerini de vurgulayan Tollu, bu akılcı sistemle belediye kasasından, devletin, milletin cebinden beş kuruş para çıkmadan hizmet ürettiklerini kaydetti.

Bu sistemde belediye hizmet binasını, belediye kültür merkezini ve belediye kapalı pazaryerini yaptıklarını aktaran Tollu, sistemle hem harcadıkları parayı çıkardıklarını hem de kar elde ettiklerini söyledi.

Belediye binası ve kültür merkezine yaptıkları işyerlerinin satışı ve kapalı pazaryerinden elde edilen gelirlerle yeni yatırımlar yapılacağı bilgisini veren Tollu, hizmet sunumunda eşitlik esasına göre hareket ettiklerini ifade ederek, “Siyasi bir parti adına seçimlere girdik ve kazandık, fakat belediye başkanı olduktan sonra bizler herkesin belediye başkanıyızdır. Dolayısıyla belediyede hiçbir şekilde insanlarımızı ne siyaseten ne de başka bir şekilde ayrıştırmadık, ayrıştırmayız da. Bizim amacımız vatandaşımızı mutlu etmek. Bunun için çalışıyoruz” diye konuştu.

Tollu’nun ardından kısa bir konuşma yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk de yapılan hizmetleri dinledikçe, gördükçe gurur duyduğunu belirterek, başarılarından dolayı Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve tüm ekibini kutladı.

Etkinlik, yeni alınan 30 araçla şehir turu atılmasının ardından sona erdi.

Bu haber toplam 1675 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862