• BIST 9693.46
  • Altın 2511.705
  • Dolar 32.57
  • Euro 34.7682
  • İçel 21 °C

Erdemli Ziraat Odası Aklandı

Erdemli Ziraat Odası Aklandı
Geçtiğimiz yıl Şubat ayında yapılan Olağan Genel Kurulda Erdemli Ziraat Odası Başkanlığına seçilen Ahmet Öger, basın mensuplarıyla bir araya gelerek bir basın toplantısı düzenledi.

Haber Merkezi - Geçen bir yıllık süre zarfı içerisinde kendileriyle ilgili bir takım asılsız iddiaların ortaya atıldığını kaydeden Öger, bu dedikodular üzerine kendilerini denetlemek üzere müfettiş talep ettiklerini ve yapılan incelemelerde kendi dönemleriyle ilgili herhangi bir usulsüzlüğün ortaya çıkmadığını beyan etti. 

Erdemli Ziraat Odası hakkında bir yılıdır süren iddialar neticeye kavuştu. Konuyla ilgili Erdemli Ziraat Odası Başkanı Ahmet Öger bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Başkan Öger, kendileri hakkında bir yıldır atılan iftiraların, müfettiş raporu ile asılsız olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Kamuoyunu oldukça meşgul eden bu iddialar üzerine, bu iddiaları incelemek üzere müfettiş görevlendirilmesini talep ettiklerini ifade eden Öger, “kendi kendimizi denetlettik ve sürece asla müdahale etmedik” dedi. 

Ortaya atılan bu iddialarla ilgili olarak, Türkiye Ziraat Odaları Birliğinden müfettiş talep ettiklerini bir kez daha vurgulayan Öger, müfettişin yaptığı incelemeler sonucunda sonuç raporunda geçmiş döneme dair bir takım usulsüzlüklerin tespit edildiğini, kendi dönemleriyle ilgili hiçbir usulsüzlüğe rastlanmadığını beyan etti. Erdemli Ziraat Odası Başkanı olarak bir yıldır görev yaptığını dile getiren Öger, bir yıllık sürenin en ince ayrıntısına kadar incelenmesi için her türlü ortamı sağladıklarını ve kendi kendilerinin denetlenmesini sağladıklarını söyledi. 

BUGÜNE KADAR NEDEN AÇIKLAMA YAPILMADI?

Gelen müfettişlerin çok kapsamlı bir incelemeye imza attıklarını beyan eden Öger, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Yapılan dedikodular o kadar mide bulandırıcı, o kadar çirkindi ki; geçen süre içerisinde atılan bu mesnetsiz iddialar karşısında son derece üzüldük. Yola çıkarken Erdemli çiftçimize hizmeti kendimize ilke edindik. Yenilikler yapacağız dedik. Söz verdik. Allah’ın izniyle de sözümüzü fazlasıyla tuttuk. Fakat bu süre içerisinde meyve veren ağaç taşlanır misali, saldırılar başladı. Asılsız iddialar ortaya atıldı. Dedikodu kazanları kaynadı. Bu iddialarla ilgili bu dedikoduları çıkaranlara yakın malum gazetelerde çarşaf çarşaf haberler yapıldı. Bir linç kampanyası başlatıldı. Bu durum bizi üzdü ama dik durmasını bildik Allah’a şükür.

Ve dedik ki; “madem öyle. Buyurun kardeşim. Müfettiş çağıralım. Bizi denetlesin. Varsa bir usulsüzlüğümüz boynumuz kıldan ince.” Müfettişler geldi. Tek tek incelediler. Enine boyuna incelediler ve bizim hiçbir usulsüzlüğümüz olmadığını ortaya çıkardılar. Tabir yerindeyse bizim dönemimizi akladılar. Ayrıca bu iddiaları atan, bu dedikoduları yapanların oda yönetimini, meclisini çalıştırmadıklarını, engellediklerini ve provoke ettiklerini tespit ettiler. Bizlere bu suçu atanların kendileri müfettiş kararı ile suçlu bulundu. Bundan ziyade bizden önceki dönemde yapılan birtakım usulsüzlüklerde tespit edildi. Fakat biz, onlar gibi erdemsizlik yapıp isimlerini ifşa etmeyeceğiz. Bu da bizim adamlığımızın bir nişanesi olsun."

Yapılan tüm bu haksızlıklara karşı izledikleri yolla ilgili bilgiler veren Öger, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Bugüne kadar hiçbir basın mensubu arkadaşımıza, hiçbir basın kuruluşuna özellikle tek bir kelam açıklamada bulunmadık. Bunu net söylüyorum. “Bizim de elbet konuşacağımız bir zaman var” dedik. Süreç zarar görmesin dedik ve şimdi sıra bizde. Biz, bugün burada dedikodu yapmıyoruz diğerleri gibi. İftira atmıyoruz, çamur atmıyoruz. İnsanların şerefiyle, onuruyla, geleceğiyle oynamıyoruz. Kimseyi zan altında bırakmıyoruz. Her ne kadar bizlere böyle bir muamele yapılmış olsa da, biz onlar gibi yapmayacağız. Fakat madem sıra biz de; o zaman şimdi cevap hakkımızı delilleriyle, ispatlarıyla kullanıyoruz. Kimsenin ismini ifşa etmeden, adam gibi, elimizdeki resmi müfettiş raporlarıyla konuşuyoruz. Ve buradan yeni şeyler söylemek istiyoruz.”

MÜFETTİŞ RAPORUYLA YETİNMEDİLER; YENİDEN SEÇİM KARARI ALDILAR

Erdemli çiftçilerinin böylesi yapay gündemlerle vakit kaybetmesine kimsenin hakkı olmadığını ifade eden Öger, uğradıkları bu haksızlıklar karşısında aklandıklarını fakat kendilerinin bununla yetinmek istemediklerini sözlerine ekledi.

Bugüne kadar kendileriyle birlikte olan arkadaşlara teşekkür eden Öger, “fakat bazı arkadaşlarımız çiftçilerimize yaptığımız ve yapacağımız bu hizmetleri baltalamak, Oda yönetimini ve meclisini çalıştırmamak üzere provokatif eylemler ve davranışlar içerisinde bulunmuşlar ve müfettiş kararı ile de bu durum tespit edilmiştir. Bizim çiftçimize hizmet için edindiğimiz ilkelere, hedeflere gölge düşürecek, dedikodu yapacak kişilerle işimiz olmaz. Ve buradan diyorum ki; Erdemli Ziraat Odası yeni bir seçim kararı almıştır. Çok vakit kaybeden, hemen, Mart ayı içerisinde yeni bir seçim yapma kararı aldık. Vatandaş bizden hizmet bekliyor¸biz nelerle vakit kaybettiriliyoruz.

Daha güçlü bir şekilde, tek derdi Erdemli çiftçisine hizmet edecek olan yeni kadro ile yeni bir yönetim kuracağız. Bize ayak uyduramayan, çalışmalarımızı baltalayanları ayıklayacağız. Daha verimli, daha hızlı çalışma yapmak adına böyle bir karar aldık. Oda Yönetim Kurulu ve Oda Meclisinin 02.03.2016 tarihinde yaptığı toplantıda, birlik yönetim kurulu kararı ile Mart ayı içerisinde olağan üstü bir seçim yapacağız. Buradan bunu ilk defa ilan ediyorum” dedi.

Yeni sürecin başta çiftçiler olmak üzere herkese hayırlar getirmesini dile getiren Öger, tek derlerinin hizmet olduğunu vurgulayarak sözlerini sonlandırdı. 

 

Bu haber toplam 1368 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR'A MUHTEŞEM PROJE23 Şubat 2024 Cuma 21:37
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI16 Şubat 2024 Cuma 18:52
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • YİNE MOTOR,YİNE KAZA,YİNE ÖLÜM...24 Kasım 2023 Cuma 22:51
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862