• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İçel 24 °C

Erdemli'de belediyeden kanserle mücadeleye önemli destek

Erdemli'de belediyeden kanserle mücadeleye önemli destek
Erdemli Belediyesi, Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yürütülen 'Erdemli Kanserle Savaşıyor' Projesine destek için vatandaşları sağlık merkezlerine ulaştırıyor.

Haber Merkezi - Erdemli Belediyesi, Toplum Sağlığı Merkezi’nin kanser tarama ve teşhis programı kapsamında yürüttüğü ’Erdemli Kanserle Savaşıyor’ projesine destek olmaya devam ediyor.

Erdemli Toplum Sağlığı Merkezi’nce 1 Şubat 2015 tarihinde uygulanmaya başlayan proje, kısa bir süre sonra bir yılı geride bırakıyor. Erdemli Belediyesi’nin çözüm ortağı olduğu projede, ilçede yaşayan vatandaşlar, belediye tarafından kanser taraması için sağlık merkezlerine taşınıyor. Erdemli Belediyesi’nin araç tahsisinde bulunduğu projenin duyurusunu da belediye tarafından yapılıyor.

Erdemli Belediyesi’nden yapılan açıklamada, ilçede 2014 yılında 678 kişi kalın bağırsak kanseri taraması yaptırırken, bu sayı 2015 yılında 4 bin 986’ya yükseldi. Bu proje kapsamında yapılan tüm taramalarda hatırı sayılır bir artış olduğu belirtilirken, rahim ağzı kanser taramasının 794 kişiden 3 bin 127’ye, meme kanseri taramasının da 953 kişiden 2 bin 931 kişiye yükseldiği bildirildi. Toplamda bu üç kanser türünde 2014 yılında 2 bin 425 kişi tarama yaptırırken, 2015 yılında bu sayının 11 bin 44 kişiye yükseldiği belirtildi. ’Erdemli Kanserle Savaşıyor’ projesi kapsamında taraması yapılan iki kişide kalın bağırsak kanseri, bir kişide rahim ağzı kanseri ve 6 kişide de meme kanseri erken teşhisi yapıldı.

Kanserde erken teşhisin önemine değinen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bu projeye destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Erdemli’de klasik belediyecilik anlayışının dışında hareket ettiklerini ifade eden Tollu, “Amacımız insanlarımızı mutlu etmek. Bunun için çalışıyor, hizmet üretiyoruz” dedi.

Özellikle göreve geldikleri 2009 yılından bu yana Erdemli’de çağdaş belediyecilik uygulamalarını ortaya koyduklarını dile getiren Tollu, hizmetin sadece yol, su, asfalttan ibaret olmadığını, Erdemli’de hizmet çeşitliliği bakımından çok önemli adımlar atıldığını kaydetti.

Bu haber toplam 1412 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862