• BIST 9079.97
  • Altın 2324.961
  • Dolar 32.3581
  • Euro 34.9
  • İçel 19 °C

Erdemli'de halk eğitimden öğrenciye ücretsiz saç bakımı

Erdemli'de halk eğitimden öğrenciye ücretsiz saç bakımı
Mersin’in Erdemli İlçesi'nde Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü bünyesinde açılan kuaförlük ve cilt bakım kursunun kursiyerleri öğrencilere ücretsiz saç bakımı yapmaya başladı.

Haber Merkezi - Kursiyerler 28 bin 884 öğrencinin eğitim gördüğü ilçede 5 bin öğrencinin saç bakımını yapmayı hedefliyor.

Kurs usta öğreticisi ve kursiyerler ilk saç bakımı etkinliğini Turgut Özal İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirirken, minikler ise uygulamadan hayli memnun kaldı.

Yapılan faaliyetle ilgili bilgi veren Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürü Ömer Okur, “Erdemli Halk Eğitimi Merkezi olarak usta öğreticimiz Aslıhan Duran Özçelik öğreticiliğinde 18 kursiyerin katıldığı, saç kesim, saça geçici ve kalıcı şekil verme ve cilt bakım kurslarını kapsayan kuaförlük kursu açtık.

Usta öğreticimiz ve kursiyerlerimiz ilçemizdeki tüm okullarımızda kapsayacak şekilde eğitim gören kız ve erkek öğrencilerin talebi ile ücretsiz olarak saç bakımı ve kesimi yapmaya başlamıştır. Hedefimiz en az 5 bin öğrencimizin saç kesimi ve bakımını yapmaktır” dedi.

Kurs usta öğreticisi Aslıhan Duran Özçelik ise “Şuan Turgut Özel İlköğretim okulunda etkinliklerde bulunuyoruz. Öğrencilerimizin saçlarını keserek, bakımını yaparak onlara manevi olarak yardımcı olmak istiyoruz. Öğrencilerimizin saçlarını yıkıyoruz, temizliyoruz, ayırıyoruz. Sonrasında kesimini yapıyoruz. Fön çekerek geçici şekil veriyoruz. Dilek ve arzularına göre maşa da yapıyoruz” diye konuştu.

Öğrencilerden Esra Şimşek ise “İlk başta biraz korkmuştum, saçımı çok keserler diye. Sonradan alıştım. Saçlarımızın uçlarını kesiyorlardı bende kırıkları aldırmak için saçımı kestirdim. Çok memnun oldum” dedi.

Bu haber toplam 1344 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862