• BIST 9645.02
  • Altın 2414.795
  • Dolar 32.593
  • Euro 34.7657
  • İçel 24 °C

Erdemli’deki güreşler kıran kırana geçti

Erdemli’deki güreşler kıran kırana geçti
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen Karakucak Güreşleri tüm coşkusuyla devam ediyor. Anamur'da başlayan, Silifke'den sonra Erdemli'de yapılan güreşlere vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Haber Merkezi - Beş ilçede her gün ayrı bir heyecanla devam eden Karakucak Güreşleri'nin üçüncü ayağı Erdemli Avgadı, Sarıkaya’da gerçekleşti. Halkın yoğun katılım gösterdiği güreşler büyük çekişmelere sahne oldu.

Güreşlere, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Ali Öz, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, MHP Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Serdar Arslan, Veli Şahman, Mehmet Yunus Seven ve vatandaşlar katıldı.

Türk milletinin ata sporu olan güreşe sahip çıktıklarını belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Gençlerin bu meydanlarda mücadele etmeleri, kendilerinden küçük olanlara feyz olmaları, gençlerin de bu spora heveslenmeleri ve ata sporumuzun yaşatılması için çalışıyoruz. Bunların yanı sıra hepsinden de önemlisi, burada yetişen gençlerin Şanlı Albayrağımızı dünyanın farklı yerlerinde, geçmişte olduğu gibi yeniden dalgalandırması, onların başarıları sayesinde herkese İstiklal Marşımızı dinletme gayreti içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

Başkan Kocamaz, güreş müsabakaları boyunca tüm vatandaşlara iyi seyirler dileyerek, “Bütün pehlivanlarımıza da kazalardan uzak, sağlıklı, mutlu, başarılı müsabakalar temenni ediyorum. Öte yandan Erdemli Avgadılıların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Yaklaşık 250 sporcunun 13 ayrı dalda mücadele ettiği müsabakalara, Türkiye’nin dört bir yanından gelen güreşçilerin yanı sıra Azerbaycan’dan da güreşçi katıldı.

Çim zemin üzerinde davul zurna eşliğinde yapılan Karakucak güreşlerinde pehlivanlar rakiplerini yere sermek ve dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı.

Başkan Kocamaz, müsabakaların ardından başpehlivanlardan birinci olan Hüseyin Gündüz, ikinci olan Bekir Demirtaş ve üçüncü olan Baki Şahin’e madalyalarını ve ödüllerini verdi.

erdemli’deki-guresler-kiran-kirana-gecti--(7).jpg

erdemli’deki-guresler-kiran-kirana-gecti--(9).jpg

erdemli’deki-guresler-kiran-kirana-gecti--(12).jpg

erdemli’deki-guresler-kiran-kirana-gecti--(1).jpg

Bu haber toplam 1670 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862