• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İçel 14 °C

GAP Bölgesi Gazetecileri, Silifke'ye hayran kaldı

GAP Bölgesi Gazetecileri, Silifke'ye hayran kaldı
GAP Gazeteciler Birliği Genel yönetim kurulu, yılsonu değerlendirme toplantısını Silifke'de yaptı. Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir'in davetlisi olarak Silifke'ye gelen ekip, Silifke'ye hayran kaldı.

Haber Merkezi - GAP bölgesinden Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin'den gelen gazeteciler hafta sonunda Kaymakam Şevket Cinbir'in onurlarına verdikleri kahvaltıda bir araya geldiler.

Kaymakam Şevket Cinbir Silifke'nin tarihi ve turistik değerlerinin yanı sıra ekonomik yapısıyla da ilgili gazetecilere brifing vererek Silifke'yi anlattı. 

Toplantıda söz alan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, "Gördüklerimiz karşısında Silifke'ye hepimiz hayran kaldık, bu geziye kadar bizler sadece Kızkalesi ve Atakent civarına deniz için geliyorduk: Bu kadar güzelliği bağrında barındıran Silifke'ye bu gezide hemiz hayran kaldık. Kaymakam beyi gerçekten çok heyecanlı ve halkla ilişkilerde başarılı biri. Umuyorum ki devam eden projelerin yanı sıra Silifke'nin tanıtımı içinde çabaları olacaktır ve somut olarak Silifke'ye yansıyacaktır" dedi. 

Silifke'yi Doğu ve Güneydoğu'da tanıtmak amacıyla Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir'in daveti üzerine ilçeye gelen gazeteciler, Silifke Turizm Derneği Başkanı Ali Küçük, Kent Konseyi Başkanı Rıfat Karaduman ve Clup Efes Otel Müdürü Ömer Uyar eşliğinde Silifke Müzesi, Ayatekla Kilisesi, Silifke Kalesi, Uzuncaburç, Cennet-Cehennem, Astım Mağarası ve Göksu Deltasını gezdiler. 

Turizm Derneği Başkanı Ali Küçük başkanlığında yapılan gezilere, Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Adıyaman Gap Olay Gazetesi sahibi Zeynel Abidin Kıymaz, Genel Başkan Vekili ve Malatya Bu Sabah Gazetesi sahibi Hamit Özpolat, Genel Başkan Yardımcısı ve Haber Erk sahibi İsmail Türk, Genel Sekreter ve Adıyaman Samsat İHA ve TRT temsilcisi Fahrettin Çelik, Şanlıurfa Reha ve Şanlıurfa Haberci.com sahibi Mustafa Ayhan, Türkmen Haber Ajansı'ndan Mustafa Süleyman, Gaziantep Bahar Türk TV Genel Müdürü Hanefi Kılıç, TV 27 Genel Müdürü Nihat Bencan, Gaziantep Haber Gazetesi Hamza Mercanoğlu, Kanal 47 TV sahibi Ferhan Ademhan ve Bahar Türk TV muhabiri Mustafa Karlı katıldı.

İlk olarak Silifke Müzesini gezen grup, burada Silifke ve çevresinde bulunan tarihi eserleri görme şansı yakaladılar. Daha sonra Hıristiyanların kutsal mekan kabul ettiği Ayatekla kilisesini ve Silifke kalesini ziyaret eden gazeteciler bol bol fotoğraf ve video çekip bölge hakkında Başkan Ali Küçük'den bilgiler aldılar.

Göksu Deltasına Kurtuluş Balıkçılık Kooperatifi Başkanı Mehmet Kaplan'ın misafiri olarak giden gazeteciler burada da bol bol manzara fotoğrafı çektiler. Mavi Yengeç ile ilk kez Göksu Deltasında tanışan bazı gazeteciler, yengeçlerin nasıl yendiği ve özellikleri hakkında bilgi aldılar. 

Akgöl ve Paradeniz kıyılarında bölgede yaşayan göçmen kuşları da izleme şansı yakalayan gazeteciler, "Silifke gerçekten tarihi ve doğal alanları ile görülmeye değer bir yer. Aralık ayının ortasında hala üzerimize bir şey almadan dışarıda rahatlıkla dolaşabiliyoruz. Gezilip görülebilecek o kadar çok yeri var ki. Umarız buradaki bu güzellikleri herkes görme imkanı bulur" dedi.

Kaynak: Habertürk

Bu haber toplam 1469 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862