• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İçel 24 °C

Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nda pist çalışması bitti, ay sonunda açılıyor

Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nda pist çalışması bitti, ay sonunda açılıyor
Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nda devam eden pist uzatma çalışmaları tamamlandı. Gazipaşa Kaymakamı Kadir Ekinci, havalimanı pistinin betonlama çalışmalarının bittiğini, sinyalizasyon çalışmalarının ay sonuna bitirilerek pistin açılacağını söyledi.

Haber Merkezi - Mersin’in Anamur İlçesi ve Antalya’nın Alanya İlçesi başta olmak üzere bölge halkının umudu olan Gazipaşa Havalimanı'nda büyük uçakların inebilmesi için uzun süredir devam eden pist uzatma çalışmaları tamamlandı.

Antalya’nın Gazipaşa İlçe Kaymakamı Kadir Ekinci, Gazipaşa -Alanya Havalimanı’nda pist uzatma çalışmasının ay sonunda tamamlanacağını bildirdi.

Gazipaşa İlçe Kaymakamı Kadir Ekinci yaptığı açıklamada, havalimanı pistinin betonlama çalışmalarının bittiğini kaydetti. 

Pistte, sinyalizasyon sistemiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydeden Kaymakam Ekinci, bu ayın sonunda pistin açılışını yapacaklarını söyledi.

Havalimanının biraz daha genişletilmesini isteyen Kaymakam Ekinci, “Çünkü artık yolcu kapasitesi itibarıyla neredeyse 1 milyona yaklaştık. Yeterli gelmiyor. Hem otopark noktasında ciddi sıkıntılarımız var hem terminal binası noktasında sıkıntılarımız oluşuyor. Bu konuda Devlet Hava Meydanları ve TAV ile görüşmelerimiz devam ediyor. Görüşmeler neticesinde de havalimanının terminalinde genişletme çalışması istiyoruz. İnşallah yakın zamanda gerçekleşir. Bundan sonraki çalışmalar bu doğrultuda olacağa benziyor” dedi.

Eylül ortasında bitmesi planlanan pist çalışması erken bitti

Gazipaşa Havalimanı TAV İşletme Müdürü Cengiz Aşıklı, pist uzatma çalışmalarının en geç Eylül ayı ortasında tamamlanacağını kaydederek böylelikle havalimanına büyük gövdeli uçakların inmeye başlayacağını ve yolcu sayısında büyük artış yaşanacağını söylemişti. 

Aşıklı, yaklaşma ışıkları montajının yapıldığını ve çalışmaların hızla sürdüğünü kaydetmişti.

Yolcu sayısında yüzde 31 artış var

Öte yandan 1 Ocak 2015 ve 24 Ağustos 2015 tarihleri arasında Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na 616 bin 661 yolcu giriş çıkışının yapıldığı, bu süreçte 4 bin 990 uçağın iniş kalkış yaptığını bildirildi. 

Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre bu yıl 30.99 artış yaşanırken 1 milyon hedefine de yaklaşıldığı bildirildi.

Bu haber toplam 1727 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862