• BIST 9548.09
  • Altın 2495.504
  • Dolar 32.4973
  • Euro 34.5457
  • İçel 22 °C

Güney Amerikalı foto model sanatçıları, caretta carettalar için Anamur'a geldiler

Güney Amerikalı foto model sanatçıları, caretta carettalar için Anamur'a geldiler
Amerika'dan Anamur'a gelen sanatçılar, Türkiye sularında her geçen gün nesilleri biraz daha yok olan deniz kaplumbağalarını koruyalım mesajı verdi.

Haber Merkezi - Deniz kaplumbağaları koruma projesi kapsamında Memoil Akaryakıt Dağıtım Şirketi'nin davetlisi olarak Mersin kumsallarına gönüllü katılan Türk heykel traş modacı ve Güney Amerikalı foto model sanatçılar, Mersin’de deniz kaplumbağalarını koruma projesinde buluştular.

Mersin’in Anamur İlçesi Pullu kumsallarına gelen yerli ve yabancı sanatçılar, deniz kaplumbağaların yaşamları hakkında bilgi aldılar. Foto model ve sanatçılar, gece ise yumurtlamak için kumsala çıkan deniz kaplumbağaları yumurta atışlarını izlediler.

Güney Amerikalı model Umi ve Carlos, her yılın Mayıs ayında gönüllü olarak kumsalda  temizlik yapacaklarını söylediler.

Deniz kaplumbağaların nüfusunun yüzde 80'i Türkiye sahillerinde 

Deniz kaplumbağaların 22 üreme alanlarından 4’ünün Mersin kumsalı olduğunu açıklayan Denizli Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yakup Kaska, hastaneyle ilgili, "Deniz kaplumbağalarının yuvaları ve yavruların korunması yanında, gençlerinin ve erginlerin yara almaları durumunda tedavi edilmesi koruma çalışmalarına büyük katkı sağlayacaktır. Hiç yuvalama alanı olmayan İtalya’da bile gönüllü kuruluşların üniversitelerin kontrolünde İsrail- Yunanistan'da tedavi merkezleri varken, deniz kaplumbağalarının popülasyonun yüzde 80’nini barındıran Türkiye sahillerinde tedavi merkezimizin olmayışı bizim ayıbımızdır" diye konuştu.

Kaska, "Bir anaç deniz kaplumbağasının 100’ü aşkın yumurtadan çıkan yavruların birkaç tanesi 25–30 yıl yaşamını sürdürüyor" dedi.

Memoil Akaryakıt Dağıtım Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Işık, Mersin kumsallarına üreme yapan deniz kaplumbağalarının rahatsız olamayacak bir şekilde yerli ve yabancı turistlere ülkemiz ve yaşadığımız kentin kumsalı güneşi ekolojik zenginliğini tanıtabilirsek gelecek olan genç kuşaklara temiz bir çevre temiz bir dünya bırakabiliriz" diye konuştu.

Deniz kaplumbağaları yaşam fotoğrafçısı Mehmet Miras, Mersin kumsallarına üremek için gelen deniz kaplumbağaların yaşam döngüsünü fotoğraflayarak 2016 yılında Güney Amerika'da bu canlıların tanıtımına katkı sunacak.

Bu haber toplam 2080 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862