• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İçel 20 °C

Hızlı enerji takviyesi neden önemli?

Hızlı enerji takviyesi neden önemli?
İnsan vücudu gün içerisinde hiç hareket etmese dahi, nefes alıp verirken, uyurken, kısacası her an enerji harcar. Bu yüzden bedenin vazgeçilemez ihtiyaçlarından en önemlisi de vitamindir.

Vitamin doğal bir enerji kaynağı olması açısından önemlidir. Ancak doğal gıdaların git gide azaldığı ve sağlıksız beslenmenin baş gösterdiği şu yaşadığımız zaman diliminde vücudun ihtiyacı olan vitamini besinlerden karşılamak mümkün olmayabilir. Bunun yerine başvurulabilecek en önemli kaynak ise multi vitamin takviyesidir. Ek gıda sınıfında yer alan multi vitaminler normal beslenmeye ek olarak yemeklerin yanında alınan hap kapsülleridir. Bu kapsüller sayesinde insan vücudunun günlük olarak ihtiyacı olan vitamin miktarı hemen bünyeye alınır.

Sporcular için Önemli

Sporla profesyonel olarak uğraşan bireylerin gün içerisinde normal bir insana oranla çok daha fazla vitamin ihtiyacının olması doğaldır. Ancak normal bir beslenme ile bu ihtiyacı karşılamaya çalışmak her zaman mümkün olmayabilir. Dolayısıyla takviye gıdalara başvurulması en iyi yöntem olacaktır. Spora yeni başlayan kişilerin ise daha dikkatli olmaları gerekir. Çünkü onlar ileri düzeydeki sporculara nazaran vücutlarını geliştirmek için daha çok efor sarf edip enerji harcarlar. Dolayısı ile de kaybettikleri enerjiyi multi vitamin hapları ile karşılamaları gerekir.

http://www.gnc.com.tr/multivitamin web adresinde de görülebileceği gibi multi vitaminler artık kadınlar için ve erkekler için ayrı üretilmektedir. Çünkü kadın vücudu ile erkek vücudu arasında birçok açıdan olduğu gibi enerji tüketimi açısından da bir takım farklılıklar vardır.

Bu haber toplam 1589 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862