• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İçel 19 °C

Huawei’den geliştiricilere dev yatırım!

Huawei’den geliştiricilere dev yatırım!
Force Touch teknolojisini Apple’dan önce bir akıllı telefonda duyurarak dikkatleri üzerine çeken Huawei, bu konuda kendini ispatlamaya kararlı görünüyor.

Haber Merkezi - Huawei, Force Touch teknolojisinin geliştirilmesi için uygulama geliştiricilere 1 Milyar Dolar yatırım yapacak.

Dokunma hassasiyetini algılayabilen yüzeyler, yeni nesil Macbook’larda ve Apple Watch’ta karışımıza çıkmıştı. 2016 yılının trendini belirleyen şey ise iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta bu teknolojinin kullanılması oldu. Geçtiğimiz ay duyurulan yeni iPhone modelleri, 3D Touch olarak isimlendirilen bu teknolojiyi kullanarak büyük ilgi uyandırmıştı. Ancak Apple’ın yeni iPhone modelleri alanında tek değil.

Benzer teknoloji Huawei Mate S modelinde de bulunuyor. IFA 2015’te yeni iPhone modellerinden önce duyurulan bu modelde de “Force Touch” teknolojisi kullanılıyor. Fakat sorun, bu özelliğin yazılım tarafında başlıyor. Huawei bu sorunu çözmek için kesenin ağzını açtı.

iPhone için App Store’daki popüler uygulamaların çoğu 3D Touch uygulamasına yönelik olarak güncellendi ve ek özellikler sunmaya başladı. Fakat Android cephesinde böyle bir adım yok. Çünkü yüzlerce farklı Android’li telefon içerisinden sadece birinde bu teknoloji var. Dolayısıyla geliştiricilerin önceliği Force Touch teknolojisi değil.

Huawei, Force Touch teknolojisini desteklemek ve bu özelliği ön plana çıkarmak için 1 Milyar Dolarlık bir yatırım yapacağını duyurdu. Force Touch teknolojisini kullanacak olan uygulamalara ayrılan bu para ile geliştiriciler teşvik edilecek. Bu sayede Force Touch’ı kullanan uygulama sayısının artırılması hedeflenecek. Tabii Samsung gibi büyük üreticilerin de bu teknolojiyi kullanmaya başlamasıyla, Android tarafında Force Touch için ciddi bir atak başlayabilir. Huawei’nin bu işi tek başına yürütmesi oldukça zor.

Kaynak: Can DEVECİOĞLU - Donanım Günlüğü

Bu haber toplam 1284 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862