• BIST 9067.6
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İçel 23 °C

Kocamaz: ‘Aday değilim demedim’

Kocamaz: ‘Aday değilim demedim’
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna’nın Anamur’daki konuşmasına Ankara’dan cevap verdi.

 Kocamaz, Tuna’nın “Başkanımız meclis toplantısında aday olmayacağını söyledikten sonra Ankara’ya çağrıldım” sözlerinin doğru olmadığını belirterek, “Ben ‘aday olmayacağım’ demedim. Zira kendisi meclis toplantısından önceki cuma günü Ankara’ya çağrılmıştı” dedi.
Kocamaz, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, Tuna’nın Anamur ziyaretinde yaptığı konuşmayle ilgili kendisini arayanların olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
“Sevgili Dostlar;
Öncelikle herkese SelamünAleyküm.
Herkesin aklına farklı şeyler geldiği ve ısrarla arandığım için Ankara’da bulunuşumla ilgili bir açıklama gereği duyulmuştur..Şu anda Ankara’da bulunmamın,bana gelen ya da sosyal medyaya yansıyan ve merak uyandıran şekliyle yani
Belediye Başkan Adaylığı konusu ile hiç bir alakası yoktur.
Ben şu an bir rahatsızlığımın kontrolü için Ankara’dayım.
Tabidir ki vatandaşlarımız gündemi takip ediyor ve Yerel seçimle ilgili duydukları şeyleri bize de aktarıyor.Bizi de gelecek adına sorguluyorlar.
Şu an da Anamur’dan arayan bazı arkadaşlar dünkü Aydıncık,Bozyazı ve Anamur ziyaretlerinde Hamit Tuna beyin yaptığı açıklama ile ilgili benden gerçeği öğrenmek istediklerini belirtiyorlar.
Orada Hamit Tuna Bey daha önce İl Teşkilatında açıkladığı gibi ben adaylıktan çekildiğim için aday olduğunu,yoksa ben çekilmesem aday olmayacağını söylemiş.
Bu konu maalesef doğru değil. Zira ben hiçbir yerde aday olmayacağım demedim.
Sadece Eylül ayı Meclis toplantısında (Pazartesi günü)yaşadığımız sıkıntılar ve yasalardan kaynaklanan yetki karmaşası gibi konularla ilgili serzenişte bulundum.
Benim söylediğim şu; Bu şartlarda Belediye başkanı olsanız ne olur,olmasanız ne olur?Aday olup olmamayı kafamda tartışıyorum dedim.
Oysa Hamit Başkan çok daha önceden salı günü için Ankara’ya çağrılmıştı. Ben bunu salıdan önceki cuma günü öğrenmiştim.
Hamit başkan benden çok daha önce bu durumu biliyordu.
Yani ben çekildiğim için Hamit Başkan aday yapılmadı.Bilakis bu durum bana hiç söylenmeden Ankara’ya çağrılıp aday yapıldı.
Dolayısıyla Hamit Başkanın Burhanettin Başkan çekildiği için ben görevi kabul ettim sözü gerçeği yansıtmamaktadır.Kamu oyunun ve tüm dava arkadaşlarımızın bu konuda bana tekrar tekrar aynı soruyu sormaması için böyle bir açıklama yapma gereği duyulmuştur.Bu vesile ile 25 yıldır yılmadan bıkmadan yorulmadan birlikte yol yürüdüğümüz,halende bütün baskı ve tehditlere rağmen bizden dua ve desteklerini esirgemeyen bütün dava ve hizmet arkadaşlarıma selam ve saygılarımı sunuyor cümlesini Cenab-ı Allaha emanet ediyorum.
Varlığınız daim olsun.”

Bu haber toplam 862 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862