• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • İçel 26 °C

Koray Aydın: Kongre talebi büyük bir yürüyüşe dönüştü

Koray Aydın: Kongre talebi büyük bir yürüyüşe dönüştü
MHP Eski Trabzon Milletvekili Koray Aydın, parti içinde bir olağanüstü kongre talebinin bu kadar kitleselleşmediğini belirterek, ""MHP'de bu dip dalganın mutlaka Milliyetçi Hareket Partisi'nde bir değişiklikle sonuçlanacağını söyleyebiliriz" dedi.

Haber Merkezi - MHP Eski Trabzon Milletvekili Koray Aydın, parti içinde bir olağanüstü kongre talebinin bu kadar kitleselleşmediğini belirterek, "Bunun Türkiye çapında büyük bir kitleselleşmeye yöneldiğini, tabanın neredeyse yüzde 90'ının bu işin arkasında olduğunu, destek verdiğini biliyor ve gözlemliyorum" dedi.

Aydın, Mersin'de, Dia Center Düğün ve Davet Merkezi'nde partililerle bir araya geldi. Burada partililerle selamlaşıp sohbet eden Aydın, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Aydın, Mersin'in Türk siyasetinde önemli bir yeri olduğunu, kendisinin de daha önce siyasi çalışmalar için kente geldiğini söyledi.

Mersin'in siyasi havasını ve nasıl teneffüs edildiğini bildiğini ifade eden Aydın, "Bugün Mersin'de arkadaşlarımızın, bizim başlatmış olduğumuz harekete ilgi ve alakası beni ziyadesiyle memnun etti. Çünkü güneyin nabzını tutmak için buraya geldik. Burada atan nabzın bütün güneyi kapsayacağını biliyorum. O bakımdan buradaki hareketlilik heyecan, umut verici" diye konuştu.

MHP'deki olağanüstü kongre talebinin kişisel bir talep olmadığını belirten Aydın, şöyle konuştu: "Yani MHP'ye gönül vermiş milyonlarca insanın ortak bir talebi şeklinde tezahür etti. Tabanımız bunu benimsedi. Bu şimdi büyük bir yürüyüşe dönüştü. Ben bunun adına iktidar yürüyüşü diyorum. Yani bu artık bir iktidar yürüyüşüdür. Çünkü hiç bir zaman parti içinde bir olağanüstü kongre talebi bu kadar kitleselleşmemiştir. Bunun Türkiye çapında büyük bir kitleselleşmeye yöneldiğini, tabanın neredeyse yüzde 90'ının bu işin arkasında olduğunu, destek verdiğini biliyor ve gözlemliyorum. O bakımdan MHP'de bu dip dalganın mutlaka Milliyetçi Hareket Partisi'nde bir değişiklikle sonuçlanacağını söyleyebiliriz. En azından ben böyle düşünüyorum, böyle tahmin ediyorum. Çünkü bu böyle geçici bir heves değil. Yani seçim bitti işte şok yaşadık, bir tepki koyalım tarzında değil. Yani bu biçimleniyor, şekilleniyor bir ortak hedefe kitlenme şekline dönüştü. Dolayısıyla bu sahiplenme ben aynı zamanda Türkiye'nin geleceğine duyulan kaygıların MHP'nin kurumsal kimliğinde bir umuda dönüştüğünü gördüm.

Çünkü buna halkımızın ihtiyacı var. Çünkü aslında kerhen AKP'ye oy veren milyonlar var. Kerhen diyorum aslında, bunu ben demiyorum, bunu bütün araştırmalar söylüyor. O bakımdan kerhen oy veren bu kitleler ve şu anda daha önce AKP'ye oy vermiş olan insanlar Türkiye'nin nasıl bir bataklığa saplandığını, nasıl bir çıkmaz sokağa girdiğini, iyi olan hiçbir şeyin kalmadığı bir Türkiye manzarası içinde artık siyasetten bir şeyler yapmanın bir zaruret olduğunu halkımız da görüyor."

Dik duruşlu bir MHP'nin Türkiye'nin siyasi geleceğini şekillendireceğini anlatan Aydın, "Artık Türkiye'de her şey hukuk dışına çıktı. Oldu bittiler ile oluyor. Zorbalıkla karşı karşıyayız. Yani bu zorbalık nereye kadar devam edecek. Artık bu milletin bu olaya bir el koyması 'bu kadar da olmaz yetti artık demesi' gerekiyor. O bakımdan işte o 'yetti artık' sözünün Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurumsal kimliğinde şekillenebileceği, işte bu atılan adımları ben şahsen önemsiyorum, ciddiye alıyorum. Siyasi hayatımın geleceği bakımından da önemli buluyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Mersin Bölge Trafik önünde Aydın'ı karşılamak için bekleyen grubun yanına gelen ve protesto amacıyla pankart açmaya çalışan 8 kişi emniyet ekiplerince olay yerinden uzaklaştırıldı.

anamurlular.com-1.png

anamurlular.com-3-003.jpg

anamurlular.com-2-004.jpg

Kaynak: Hürriyet

Bu haber toplam 1366 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP TAM KADRO, TAM YOL İLERİ07 Şubat 2024 Çarşamba 00:50
  • BAŞKAN KILINÇ TALEBİ HEMEN YERİNE GETİRDİ05 Şubat 2024 Pazartesi 16:47
  • DURMUŞ DENİZ DURMAK BİLMİYOR31 Ocak 2024 Çarşamba 13:31
  • BAŞKAN KILINÇ UZAK MAHALLERİ ZİYARET ETTİ26 Ocak 2024 Cuma 22:40
  • 31 MART TARİHİNDE KİME OY VERECEKSİNİZ?21 Ocak 2024 Pazar 19:27
  • M.FEYZULLAH YILMAZ'DAN ANAMUR'A İKİ MÜJDE17 Ocak 2024 Çarşamba 15:28
  • BURHANETTİN KOCAMAZ'DAN AÇIKLAMA14 Ocak 2024 Pazar 17:51
  • CHP ANAMUR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BELLİ OLDU11 Ocak 2024 Perşembe 00:11
  • MHP ANAMUR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BELLİ OLDU10 Ocak 2024 Çarşamba 17:34
  • MHP MERSİN BÜYÜKŞEHİR ADAYI BELLİ OLDU10 Ocak 2024 Çarşamba 17:22
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862