• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İçel 18 °C

MEHMET TÜRE'YE MECLİS ÜYELERİNDEN GOL

MEHMET TÜRE'YE MECLİS ÜYELERİNDEN GOL
Anamur Belediye meclisinin Mayıs ayı birinci birleşiminde bir çok teklif meclis üyeleri tarafından red edildi

Anamur Belediye Meclisi’nin bugün gerçekleşen Mayıs Ayı birinci oturumunda gündeme gelen Ören, Bozdoğan, Çarıklar, Karalarbahşiş, Malaklar, Çeltikçi, Köprübaşı, Kaşdişlen, Kızılaliler, Alataş, Karadere, Emirşah, Ovabaşı, Korucuk, Karaçukur, Sarıdana, Kalınören, Demirören, Fatih, Yalıevleri ve Akdeniz mahallerine asfalt çalışması için 3.000.000 ve belediyenin ihtiyacı olan 1 adet greyder, 1 adet kazıcı yükleyici kepçe, 1 adet ekskavatör, 1 adet arazöz, 1 adet kamyon, 1 adet sepetli kamyon satın alınması için 3.000.000 olmak üzere kamu ya da özel bankadan toplam 6.000.000 TL kredi çekebilmesi için Belediye Başkanı Mehmet Türe’ye yetki verilmesi konusu, AKP ve MHP’li üyelerin tamamının ve CHP’li 2 üyenin oylarıyla reddedildi.
Ek gündem olarak Meclise sunulan Kredi oylaması öncesi söz alan Belediye Başkanı Mehmet Türe: ‘’Değerli arkadaşlar biliyorsunuz daha evvel araç alımı için İller Bankası’ndan 3.500.000 TL’lik kredi talep etmiştik. Kurumla yaptığımız görüşmede belediyemizin kredi çekmek için yeterli şartları taşıdığını, ancak şu anda krediye onay veremeyeceklerini belirttiler. Sanıyorum İller Bankası’nın kasasında para bitti. 
2014 yılında uygulamaya konulan Büyükşehir Yasası ile birlikte ilçe belediyelerinin sorumluluk alanı neredeyse 2-3 katına çıkarıldı. Biz artan sorumluluk alanına paralel olarak belediyemizin gelirinin de artacağını düşünürken, tam aksine gelirimizde de ciddi oranda azalma oldu. Gelirimizin büyük çoğunluğu Büyükşehir Belediyesi’ne aktarılmış durumda. Dolayısı ile sorumluluk alanımızda bulunan mahallelerimize hizmet götürmek için bu krediye ihtiyaç duyduk. Araç parkımız çok zayıf, araçlarımız çok eski, bunları güçlendirerek özellikle köyden mahalleye dönen mahallelerimizde vatandaşlarımızın beklediği hizmetleri biran önce gerçekleştirmek istiyoruz. İş makinelerinin hangi köyde kaç gün çalışacağına kadar tüm planlamamızı yaptık. Yine özellikle mahallelerimizde yol sorunu var. Tüm bunların tespitini yaptık. Biran evvel bu mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın yol sorunlarını çözmek istiyoruz. Önümüzdeki yaz mevsimini tamamıyla hizmete ayırmak istiyoruz. Bu gerçekten ihtiyaç duyduğumuz, mahallelerimizin ihtiyaç duyduğu siyaset üstü bir taleptir. Sizlerden bu krediye destek vermenizi talep ediyorum.’’ Dedi.
AKP’li Üye Yılmaz Bulut’un ‘’ Biz grup olarak kredi kullandırılmasına karşıyız’’ demesi üzerine yaşanan tartışmanın ardından, mahalleleri asfalt planlamasında bulunduğu için Meclis görüşmelerine katılan muhtarlar salonu terk etti.
Yapılan oylama da İYİ Parti’nin 8, CHP’nin 2 evet oyuna karşılık, AKP’nin 5, MHP’nin 5, CHP’nin 2 ve Bağımsız Meclis Üyelerinin 2 hayır oyuyla kredi kullanımı için Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu reddedildi.

Anamurspor Kulübü’ne Nakdi Desteğe Red 
Aynı oturumda Anamurspor Kulübü’ne Belediye Bütçesi’nden 1000/7 oranında nakdi destek verilmesi teklifi de İYİ Parti’nin 8, CHP’nin 3 oyuna karşılık, AKP’nin 5, MHP’nin 5, CHP’nin 1, Bağımsız Meclis Üyelerinin 2 red oyuyla reddedildi.
Ayrıca faal olarak kullanılmakta olan kiralık 3 aracın ilgili firmadan satın alınmasına ilişkin öneri için oylamadan önce söz alan Mehmet Türe ’’ Arkadaşlar bu araçlar Belediyemizce Hizmet Alım İhalesi kapsamında personel çalıştırdığımız firmadan kiraladığımız araçlar. Biliyorsunuz hükümetimiz çıkarılan Taşeron Yasası ile birlikte buradan kiraladığımız araçları da KDV’siz satın alma hakkı getirdi. Meclisimizin oluruyla bu araçları satın almak istiyoruz.’’ Dedi.
Oylama sonucunda İYİ Parti’nin 8, CHP’nin 4 oyuna karşılık, AKP’nin 5, MHP’nin 5, ve bağımsız meclis üyelerinin 2 red oyuna rağmen kabul edildi.
Oylamanın ardından söz alan Mehmet Türe: ‘’Arkadaşlar neredeyse tüm teklifleri reddediyorsunuz, araçları kullandığımızı ihtiyacımız olduğunu, KDV’siz olarak satın alacağımız için Belediyemizin de tasarruf edeceğini belirtiyorum yine reddediyorsunuz. Söyleyecek bir şey bulamıyorum, hepinize teşekkür ediyorum’’ diyerek kullanılan mevcut araçların satın alınmasına da red veren meclis üyelerine tepki gösterdi.
Mayıs ayı meclisi 1. Birleşimi, 7 Mayıs 2018 Pazartesi yeniden toplanmak üzere sonlandırıldı.

 

 

 

Bazı vatandaşlar ise daha önce sahil projesi ve Atatepe için borçlanılan paraların nerelere harcandığının açıklanması gerektiği, her nedense bugüne kadar görüşmeler gelmeyen muhtarların belediye meclisindeki her borçlanma görüşmesinde davet edildiğine dikkat çektiler.

 

 

meclis2.jpgmeclis3.jpg

 

Bu haber toplam 1784 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP TAM KADRO, TAM YOL İLERİ07 Şubat 2024 Çarşamba 00:50
  • BAŞKAN KILINÇ TALEBİ HEMEN YERİNE GETİRDİ05 Şubat 2024 Pazartesi 16:47
  • DURMUŞ DENİZ DURMAK BİLMİYOR31 Ocak 2024 Çarşamba 13:31
  • BAŞKAN KILINÇ UZAK MAHALLERİ ZİYARET ETTİ26 Ocak 2024 Cuma 22:40
  • 31 MART TARİHİNDE KİME OY VERECEKSİNİZ?21 Ocak 2024 Pazar 19:27
  • M.FEYZULLAH YILMAZ'DAN ANAMUR'A İKİ MÜJDE17 Ocak 2024 Çarşamba 15:28
  • BURHANETTİN KOCAMAZ'DAN AÇIKLAMA14 Ocak 2024 Pazar 17:51
  • CHP ANAMUR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BELLİ OLDU11 Ocak 2024 Perşembe 00:11
  • MHP ANAMUR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BELLİ OLDU10 Ocak 2024 Çarşamba 17:34
  • MHP MERSİN BÜYÜKŞEHİR ADAYI BELLİ OLDU10 Ocak 2024 Çarşamba 17:22
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862