• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • İçel 20 °C

Mersin, 4.5G teknolojisi ile buluştu

Mersin, 4.5G teknolojisi ile buluştu
Türk Telekom Grubu, 4.5G teknolojisini Mersin’e taşıyarak, şehirdeki ilk canlı 4.5G deneyimini uyguladı.

Haber Merkezi - Türk Telekom Grubu, 4.5G teknolojisini, Türkiye’nin dört bir yanında, canlı olarak kullanıcının deneyimine sunmaya devam ediyor.

Ekim ayı içinde, İstanbul’da gerçekleştirilen 27. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali’nde, 4.5G teknolojisini ilk kez canlı olarak kullanıcının deneyimine sunan ilk ve tek operatör olan Türk Telekom Grubu, aynı vizyonla 4.5G deneyimini Mersin’e taşıdı.

Mersin’deki deneyimleme, gerçek kullanım koşullarında ve 4.5G’ye uyumlu telefonlar üzerinden Türk Telekom Grubu’nun, IMT Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme İhalesi’nde aldığı frekans paketleri kullanılarak yapıldı.

4.5G’nin hayata geçmesi ile mobil internet erişimi deneyiminin farklı bir boyuta taşınacağını belirten Türk Telekom Grubu Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, “Türkiye’de 4G testlerini başlatan operatör olarak, ülkemiz çapında, gerçek kullanım koşullarında, canlı 4.5G testleri gerçekleştirme ve kullanıcıları 4.5G’nin sunacağı ayrıcalıklarla tanıştırmak için çalışıyoruz. Bu kapsam ile önce İstanbul’da ilk kez 4.5G deneyimini canlı olarak son kullanıcılara sunduk, şimdi de Mersin’de ilk kez, gerçek kullanım koşullarında 4.5G deneyimini sunduk" dedi.

Türk Telekom olarak, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından gerçekleştirilen IMT Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme İhalesi kapsamında alınan frekanslarla en yüksek hızı ve kapasiteyi sağlayacak tek operatör konumda olduklarını belirten Şahin, "Hem açık hem kapalı alanlarda müşterilerimize en iyi mobil deneyimini biz yaşatacağız. Yaptığımız bu testler, Nisan 2016 itibariyle hayatımıza girecek olan 4.5G uygulamasını Türk Telekom olarak bizim sunacağımızın bir ön hazırlığı ve kanıtı niteliğindedir” şeklinde konuştu.

Edinilen bilgiye göre, 4.5G teknolojisi ile birden fazla kişiyle cepten kesintisiz video konferans gerçekleştirilebilecek, büyük dosya transferi yapılabilecek, her yerden şirket ağına hızlı bağlantı kurulabilecek ve yüksek hızda veri paylaşılabilecek. Yüksek çözünürlüğe sahip film ve videolar her yerden kesintisiz seyredilebilecek.

Günümüz mobil internet hızına oranla 10 kat daha hızlı olduğu vurgulanan 4.5G teknolojisiyle, 40 dakikalık bir HD videonun 6 saniye gibi kısa bir sürede indirilebileceği belirtilirken, sosyal medyada 1 saniye içerisinde 100 fotoğrafın da paylaşılabileceği ifade edildi.

Bu haber toplam 1765 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862