• BIST 9717.93
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İçel 29 °C

Mersin Balık Pazarı'nda balık bolluğu yaşanıyor

Mersin Balık Pazarı'nda balık bolluğu yaşanıyor
Akdeniz’de havaların ısınmasıyla birlikte balık fiyatları düşerken, balık bolluğu tezgahlara yansıdı.

Haber Merkezi - Geçtiğimiz haftalarda tüm Türkiye’de etkili olan soğuk hava, balık fiyatları ve balık çeşitliliğini de etkilemiş, denizden yeteri kadar balık çıkmayınca fiyatlar da yükselmişti. Ancak özellikle Akdeniz Bölgesi’nde son günlerde havaların ısınması, balık bolluğunu artırırken, fiyatlar da düşmeye başladı. 18 dereceye kadar çıkan deniz suyu sıcaklığı, balıkçıların da yüzünü güldürdü.

Akdeniz açıklarında ağları doldurulan balıklar, indirimli fiyatlarıyla tezgahlardaki yerini alınca, balık pazarlarındaki yoğunlukta arttı.

Mersin Balık Pazarı’nda en çok rağbet gören balığın ise hamsi olduğu belirtildi. Kilosu 6- 7 liradan satılan hamsiye rağbetin oldukça fazla olduğu belirtilirken, sardalye 5, istavrit 5, kefal 7 ve gümüş balığı 10 liradan satılıyor. Barbun, levrek ve çupranın kilosu 15 liradan satılırken, mezgit 10, çinekop ise 20 liradan satışa sunuluyor.

Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Faruk Polat, hava koşullarının tezgahlara da olumlu yansıdığını söyledi. Mersin Balık Pazarı’nda hemen her çeşit balığı bulmanın mümkün olduğunu kaydeden Polat, "Gerçekten balık pazarında güzel balıklarımızın bulunması, fiyatların daha düşük olması halkı buraya çekmeye başladı. Temennimiz inşallah böyle devam eder. Havalar elverişli olduğu zaman balıkta bir sıkıntımız olmuyor" dedi.

Şu sıralar balık bolluğu yaşadıklarını belirten Polat, "Tezgahlarda her bütçeye uygun balığımız var. Balığın hepsi aynı vitamini veriyor. Son derece sağlıklı bir besin. Vatandaşlar da bütçesine uyduğu için balığa ilgi gösteriyor" diye konuştu.

Bu haber toplam 1662 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862