• BIST 8800.18
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • İçel 18 °C

Mersin ‘Bu sene Mersin’ sloganı ile turist bekliyor

Mersin ‘Bu sene Mersin’ sloganı ile turist bekliyor
MERSİN’de 40’ıncı Turizm Haftası kutlamalarının hazırlıkları tamamlanırken, bu yıl ‘Bu Sene Mersin’ sloganı ile yerli ve yabancı turistler ağırlanacak.

Haber Merkezi - Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada Mersin’in sahip olduğu potansiyel açısından Türkiye’nin önde gelen turizm merkezlerinden biri olduğuna dikkat çekilerek, kentin dört mevsim boyunca hizmet sunulabilmesi için her geçen gün yatırımların kapasitesiyle birlikte kalitesi de artırıldığını ifade edildi. 

Turizm Haftası'nı, başta sektör olmak üzere tüm paydaş kurumlarla büyük bir heyecanla başlatıldığı belirtilen yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi: "2016 yılının bereketli geçmesini, beklentilerimizi karşılamasını diliyoruz. Başbakanımızın Turizm Eylem Planı’nda sektöre sağlanacak desteklerin açıklanması tüm çalışanları, yatırımcıları mutlu etmiş, 2016 için umutlarımızı artırmıştır. Dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Antalya ile aynı denizin kıyısını, aynı iklim kuşağını paylaşan şehrimizin, kısa zaman içinde milyonlarla ifade edilen turist sayısına, milyar dolarla ifade edilen turizm gelirine ulaşacağına inanıyoruz." 

Turizm konusunda herkese büyük görevler düştüğü vurguleayan açıklamada daha sonra şu görüşlere yer verildi: "Turizm Haftamızı, 'Bu Sene Mersin' sloganıyla açıyoruz. Dünyanın en hızlı gelişen sektörlerinden biri olan turizm konusunda hepimize çok önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Şunu unutmayalım ki onca yatırım ve tanıtım çalışması, hemen her vatandaşımızın yakın ilgisi ve pozitif davranışı sayesinde meyvesini verebilecektir. Mersin turizm altyapısının geliştirilmesi hedefiyle Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Başbakanlık Tanıtma Fonu ile eş finansmanı sağlanan 'Bir Bakışta Mersin Projesi'nin ilk etabı olan Sanal Gerçeklik uygulamasının tanıtımı da Turizm Haftası açılış programı esnasında gerçekleştirilecektir.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, ülkemizde ilk kez uygulanan 'Sanal Gerçeklik Teknolojisi' ile tanıtım projesini hayata geçirmektedir. Çekilen görüntülerden oluşturulan simülasyonlar Mersin Sanal Gerçeklik web portalından tüm dünyaya açık olacaktır. Bir kullanıcı her nerede bulunursa bulunsun herhangi bir sanal gerçeklik gözlüğü ile Mersin'i sanki Mersin'deymiş gibi gezebilecektir."

Mersin’in doğal güzellikleri ve kültürel yapısı ile keşfedilmemiş bir cennet olduğuna dikkat çekilen açıklama şu sözlerle tamamlandı: "40'ıncı kez kutladığımız Turizm Haftası dolayısıyla tatil planları yapanlara, deniz, kum, güneş, tarih ve doğa tutkunlarına sesleniyoruz. 'Bu Sene Mersin' diyoruz ve Mersinli dostlarımızın, sosyal medya aracılığıyla tüm sevdiklerini şehrimize davet etmelerini bekliyoruz."

Bu haber toplam 1755 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862