• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İçel 21 °C

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Kapızlı'ya Arıtma Tesisi Yapılmasını Onayladı

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Kapızlı'ya Arıtma Tesisi Yapılmasını Onayladı
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Silifke ilçesi Kapızlı Mahallesi'ne arıtma tesisi yapılmasını onayladı.

Haber Merkezi - CHP'li Meclis Üyesi Esen Tuba Tol, Mersin'in en güzel kıyısına arıtma tesisi yapılmasının doğru olmadığını, Arkum'un tesis için daha uygun olduğunu söyleyerek, kararın komisyonlarda yeniden görüşülmesi isteği kabul görmedi. 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı'nın ikinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı. Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 22, komisyon raporlarına ait 48 ve gündem dışı 4 madde görüşüldü.

Önce komisyon raporlarının ele alındığı toplantıda, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü'nün, Kapızlı Mahallesi'nde yapmayı planladığı atıksu arıtma tesisinin, mevcut imar planında işaretli alanının revize edilerek genişletilmesine ilişkin komisyon raporu görüşülürken, CHP'li Meclis Üyesi Esen Tuba Tol, komisyon raporuna itiraz etti. Kapızlı'nın, Mersin'in en güzel kıyı turizm bölgelerinden biri olduğunu belirten Tol, bu bölgeye sadece 2 kilometre uzaklıkta bulunan Arkum Mahallesi'ne söz konusu tesisin yapılmasının daha uygun olacağını söyledi. Tesisin yapım yerinin yeniden ele alınmasını isteyen Tol, komisyon raporunun tekrar gözden geçirilmesini istedi.

Bunun üzerine söz alan MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, arıtma tesisinin yapılacağı en uygun yeri belirlemek için bir fizibilite çalışması yaptırdıklarını, bu çalışmanın da yaklaşık 6 ay sürdüğünü söyledi.

Aybak, "Bu çalışma sonucunda çıkan yer Kapızlı'nın bu bölgesidir. Yaklaşık 7 yerde değerlendirildi, sonuçta fizibiliteden çıkan yer burası. Arkum'da ayrılmış bir alan var ama orası sondajlar yapıldığında görüldü ki, oraya tesis yapmanın imkanı yok. Çünkü altı batak-balçık. Hem o anlamda bir zorluğu var hem de burası özel çevre koruma alanı olduğu için yanından geçen dereye de sular arıtılmış olsa dahi bırakamayacağız. Neticede burası gerçekten çok önemli bir turizm beldesi. Biz o suyu o dereye deşarj ettiğimizde, denize giren insanlar o dereden gelen suyun ne olduğunu bilecekler. Biz buraya derin deniz deşarjı da yaptıracağız. Arıttıktan sonra da derin deniz deşarjıyla Mersin'de olduğu gibi vereceğiz. Ayrıca, Atakent Arıtma Tesisi'ne biz bu sene yaklaşık 5 milyon lira para harcadık, her tarafını rehabilite ettik ve bu turizm sezonuna da yetişecek. Başka bir yeri seçtiğimizde Atatkent'teki hem kanalizasyondan hem arıtma tesisinden vazgeçmemiz anlamına gelecek" dedi.

CHP'li Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise Atakent'in 300-400 bini bulan bir nüfusu olduğunu dile getirerek, "Meclisin takdiridir ama bu konuda Arkum çok uygun olacaktır. Bir karar alınırsa biz uyarımızı not düşmüş oluyoruz, çünkü geri dönüşü olmayan bir konu. Tekrar değerlendirilirse çok daha yararlı olur" diye konuştu.

Bunun üzerine Başkan Kocamaz, "Arkum'da zemin etütleri uygun değil, oraya yapılamaz deniyor" diyerek, komisyon raporunu meclis üyelerinin onayına sundu. Yapılan oylamayla rapor, oy çokluğuyla kabul edildi.
Öte yandan, 2015-1016 yıllarında şehit olan Mersinli askerlerin isimlerinin yaşadıkları bölgelerdeki yol, meydan ve kavşaklara verilmesiyle ilgili teklif oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, daha önce isimleri verilenler dışında kalan Mersinli 12 şehidin isimleri, çoğunluğu kavşaklar olmak üzere meydan ve köprülere verilecek.

Bu haber toplam 1393 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR'A MUHTEŞEM PROJE23 Şubat 2024 Cuma 21:37
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI16 Şubat 2024 Cuma 18:52
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • YİNE MOTOR,YİNE KAZA,YİNE ÖLÜM...24 Kasım 2023 Cuma 22:51
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862