• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İçel 23 °C

Mersin Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, başarı için uykularından feragat ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, başarı için uykularından feragat ediyor
Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Mersin Büyükşehir Belediyespor'un oyuncuları, yeni sezona en iyi şekilde hazırlanmak, sıcak ve nemden etkilenmemek için saat 05.30'da kalkıp antrenman yapıyor.

Haber Merkezi - Sıcak ve nemli havanın çok fazla hissedildiği ve sporcuların zaman zaman zor anlar yaşadığı Mersin'de, Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde (KBSL) mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyespor'un oyuncuları, sıcaktan korunmak ve yeni sezona en iyi şekilde hazırlanmak için saat 05.30'da kalkıp antrenman yapıyor.

Geçen sezon istediği sonuçları alamayan Mersin Büyükşehir Belediyespor yeni sezon öncesi işi çok sıkı tutuyor. Sezon çalışmalarına yaklaşık 2 ay öncesinden başlayan ve 8 yeni oyuncuyu kadrosuna katan Mersin ekibi, çalışmalarına ara vermeden günde çift idmanla devam ediyor.

Sporcuları çalışmalarında en çok zorlayan durum ise kentteki sıcak hava ve yüksek nem oranı oluyor. Bundan etkilenmemek için takım antrenmanını sabah erken ve akşam geç saatlerde gerçekleştiriyor.

Başantrenör Zafer Kalaycıoğlu, Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi'ndeki kondisyon antrenmanının ardından yaptığı açıklamada, sporda başarılı olmak için bazı fedakarlıkların yapılması gerektiğini söyledi.

Sporcularının ise biraz daha fazla fedakarlık yaptığını belirten Kalaycıoğlu, oyuncularının çalışmalarından memnun olduğunu ifade etti.

- "Sıcaklar bizi zorluyor"

Mersin'de çok güzel bir ortamın olduğunu aktaran Kalaycıoğlu, şöyle konuştu: "Çok güzel bir ortam var ama sıcaklar bizi zorluyor. Oyuncuların bundan daha fazla etkilenmemesi için saat 05.30'da kalkıyorlar. Ufak bir kahvaltının ardından saat 06.00'da servislerle spor tesislerine geliyorlar. Oyuncularım uykularından feragat ediyor ve başarıyı yakalamak için ellerinden geldiğince çalışıyor. İnşallah bu yaptıkları fedakarlıkların karşılığını başarılarla alırlar."

Bu sezon hedeflerinin Avrupa kupalarına katılmak olduğunu belirten Kalaycıoğlu, titizlikle yeni bir kadro kurduklarını, 5'i yabancı olmak üzere 8 oyuncu transfer ettiklerini aktardı.

Zafer Kalaycıoğlu, yabancı oyuncuların kampa gelecek hafta kampa katılacağını, şu an çalışmaları Türk oyuncularla sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

- Tuğba: "Zor gelse de bunu yapmak zorundayız"

Takım kaptanı Tuğba Taşçı da iyi oyunculardan kurulu bir ekip olduklarını ifade ederek, "Yabancılar gelince tam takım olarak çalışmaya başlayacağız. Sabah erken saatlerde kalkıyoruz. Zor gelse de bunu yapmak zorundayız" dedi.

Gülşah Gümüşay da tam takım olarak çalışamadıklarını ancak idmanların güzel geçtiğini belirtti. Başarı için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Gülşah, yeni sezonda iyi sonuçlar almak için bunun gerekli olduğunu söyledi.

Duygu Fırat ise takım olarak ilk hedeflerinin play-off'a kalmak olduğunu, bunu başarmak için çalışacaklarını kaydetti.

Kaynak: Radikal

Bu haber toplam 1482 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862