• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İçel 28 °C

Mersin İdman Yurdu, Aydınspor 1923'ü 4-0 mağlup etti

Mersin İdman Yurdu, Aydınspor 1923'ü 4-0 mağlup etti
Ziraat Türkiye Kupası D Grubu 5. maçında Mersin İdman Yurdu, sahasında konuk ettiği Aydınspor 1923'ü 4-0 mağlup etti.

Haber Merkezi - Ziraat Türkiye Kupası D Grubu 5. haftasında Süper Lig temsilcisi, Mersin İdman Yurdu, 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Aydınspor 1923'ü konuk etti.

Mersin Stadı'nda oynanan maçta konuk Aydınspor 1923'te kaleci Ulaş Güler'in kırmızı kart görmesiyle rahatlayan Mersin İdmanyurdu, yeni teknik direktörü Ümit Özat ile çıktığı ilk maçı 4 - 0 kazandı.

16. dakikada gelişen Aydınspor 1923 atağında ceza sahasının sağ önünde meşin yuvarlakla buluşan Seçkin Getbay'ın sert vuruşunda üst direkten oyun alanına dönen topu Güven Varol taca attı.

34. dakikada sol kanattan gelişen Mersin İdman Yurdu atağında Vederson'un ceza sahasına yaptığı ortaya iyi yükselen Pedriel, kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu: 1-0

36. dakikada Welliton'un kafayla aşırttığı topu önüne alarak ceza sahasına giren Tita, rakip defans oyuncusu Hasan Erbey tarafından düşürülünce hakem penaltı kararı verdi. 38. dakikada penaltı atışını kullanan Mitrovic topu ağlara gönderdi: 2-0

45+2. dakikada Mersin İdman Yurdu'nun ceza sahasının önünde kazandığı serbest atışta Vederson'un şutunda barajdan dönen topu önünde bulan Tita'nın yerden sert vuruşunda top ağlara gitti: 3-0

Maçın ilk yarısı Mersin İdman Yurdu'nun 3-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

66. dakikada Murat Ceylan'dan aldığı ara pasla ceza sahasına giren Welliton, kaleci Engin Tuna'yı da çalımlayarak topu boş kaleye gönderdi: 4-0

82. dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Murat Ceylan'ın şık vuruşunda kaleci meşin yuvarlağı güçlükle kornere çeldi.

Müsabakada başka gol olmayınca Mersin İdmanyurdu karşılaşmayı 4-0 kazandı.

Karşılaşma sonrası maçı değerlendiren Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Ümit Özat, Mersin’e geldiği 3. günde çıktığı bu maçın, kendileri için iyi bir hazırlık maçı olduğunu söyledi.

Bu maçta skor ne olursa olsun, takımın maç kondisyonunun gelişmesi ve birlikte oynaması adına önemli bir maç olduğunu kaydeden Özat, "Skorun bir önemi yoktu. Sadece kazanırken ne kadar atabiliyorsak atalım, takımın morali yerine gelsin şeklinde bir düşüncemiz vardı. Akhisar maçı öncesi bir moral oldu. Bu bir gerçek. Üçüncü günde bu galibiyetle bir şeylerin değiştiğini söylemek mümkün değil. Bir teknik adam 3 günde hemen takıma elini süremez, ufak rötuşlar yapmaya çalışır" dedi.

"SEZONU 50 PUANLA BİTİREN TAKIMIN İLK YARIDA 10 PUANDA OLMASINDA ANORMALLİK VAR"

Kendileri için önemli olanın Akhisar maçı olduğunu ifade eden Özat, "O maça kadar daha sık beraber olacağız, oynadığımız maçları izleyeceğiz, rakiplerimizi izleyeceğiz. Daha sık beraber vakit geçireceğiz. Geçen sene sezon sonunda 50 puan yakalayan takımın ilk yarı sonrası 10 puanda olmasında bir anormallik var. Bunu oyuncularımı da söylüyorum. Onların hak ettiği yer burası değil. Onlar da bunun yavaş yavaş farkına varıyorlar. İnşallah Akhisar maçında sonuç odaklı, kazanmaya odaklı oyun oynayıp, ilk etapta iyi oyun düşüncemiz yok. Ama ondan sonraki 15 günlük arada da hem taktiksel alanda hem de takımın nefesini daha da yukarılar çekmek için çaba göstereceğiz" diye konuştu.

"BİZ BURAYA SEYİRCİ GİBİ MAÇLARI İZLEYELİM DİYE GELMEDİK"

Özat, takımın durumuyla ilgili bir soruyu ise şöyle yanıtladı: "Ligde 17 tane maç var. Televizyon maçları veriyor. Biz buraya maçları izleyelim diye seyirci gibi gelmedik. Elimizden geleni yapmaya geldik. İnanmasam zaten gelmezdim. Öyle ki, bu takım geçen sene 49-50 puan topluyor da bu sene 10 puan topluyorsa bir anormallik var bu işte. Aynı oyuncular. Dolayısıyla biz onların o özgüvenlerini yerine getirmeye çalışacağız. Ama şu çok önemli, futbolda hücumu tek başına yapabilirsin ama savunmayı tek başına yapamazsın.

Biz belli bir oyun şablonu oluşturmaya çalışıyoruz. Herkesin önce asli görevini yaptığı ama içeride de bir birlerine tolerans tanıdığı, bir birlerini taşıyabildiği, bir birlerine inandığı bir ekip oluşturmak istiyoruz. Mersin İdmanyurdu’ndaki oyuncular az oyuncular değil. Bu futbolcular Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray hariç Anadolu’da belki de her takımın kendi takımlarında görmek istedikleri oyuncular. Biz yeniden o güveni yakalamaya çalışacağız. Burada bizim için en önemli olan Akhisar maçı. Eğer bu maçtan istediğimiz gibi sonuçla çıkarsak ki, ben bu anlamda takımıma güveniyorum. Sonrasındaki 15 günlük ara bizim için çok iyi olacak. Ben başkaları gibi şöyle bahanelere sığınmam. Bazı teknik adamlar vardır, özellikle devre arasında gelirler. Gelirken bir şey demezler, ama işler kötü gittiği zaman ’3 hafta önce gelseydik biz ligde kalmıştık’ derler.

Kardeşim gelmeseydin o zaman. Biz geldik, son güne kadar her türlü mücadelemizi vereceğiz. Bu takım ilk yarı 10 puan aldı, ikinci yarı 25 puan bizi kurtarır. Biz bunun için her türlü gayreti göstereceğiz. Tevekkül bizden taktir Allah’tan"

"TRANSFER TAHTASININ KAPALI OLMASI ASLINDA TAKIMIN HAYRINA"

Bir gazetecinin, kulübün transfer yapıp yapamayacağı ile ilgili sorusunu da yanıtlayan Özat, şu ifadeleri kullandı: "Transfer tahtasının kapalı olması aslında Mersin İdman Yurdu’nun hayrına olan bir şeydir. Bu takımın transfer tahtası açık olsa, önce içerideki oyuncuların sorununu halletmedikten sonra, dışarıdan oyuncu getirmek bu takıma zarar verir. İki oyuncu alacağım diye bütün takımı kaybedersin. Ha mali durum çok iyi olur, o zaman 2 değil 7-8 oyuncu da alabilirsin. Ben takımıma güveniyorum"

"BEN HAYATIMDA BİR YERDE ÇALIŞIRKEN BAŞKA KİMSEYLE GÖRÜŞMEDİM"

Ümit Özat, Mersin İdman Yurdu ile anlaşma şartlarıyla ilgili bir soruya da, "Ben hayatımda bir yerde çalışırken kimseyle görüşmedim. Ayrıldığım kulüpte maçtan sonra istifamı sunmuştum. Ondan sonra yönetim kurulu toplantısına çağrıldım, helalleştikten ve internet sitesinde açıklandıktan sonra tabi teklifler oldu. Bunların içinde PTT 1. Lig takımları vardı. Ve çok rahat para alabileceğin yerler de vardı. Ama para her şey değil. Tabiki para hepimizin ihtiyacı olan bir şey. Ancak ben buraya bu takıma güvenerek geldim. Bana kimse parasız gel demedi, böyle bir şey de sunmadılar. Sadece başarıya endeksli bir mukavele oldu. Bunu isteyen de benim, kendim" diyerek cevap verdi.

Özat, Sinan Kaloğlu ve Servet Çetin’in durumuyla ilgili olarak ise önümüzdeki süreçte değerlendirme yapılacağını, Sinan’ın kalması ve oynamasından yana olduğunu, Servet’in ise sakatlığından dolayı bir ameliyat durumunun olduğunu belirtti.

Özat, yine bir soru üzerine Samsun’daki yere basınla olan tartışmalarını hatırlatarak, kendisinin her şeyi açık ve net konuştuğunu, yalan haber yapıldığı taktirde aynı tavrı Mersin’de de gösterebileceğini söyledi.

AYDINSPOR 1923 CEPHESİ

Aydınspor 1923 Teknik Direktörü Cemil Akkoyun ise, karşılaşmayı iki kısım halinde değerlendirmek gerektiğini dile getirerek, "İlk 30 dakika gayet güzel işler yaptık. Topun bizde kalmasını iyi sağladık. Son final paslarımız isteğimiz düzeyde olmadı, yoksa 3 tane net pozisyonumuz olacak durumda iken bu mümkün olmadı.

Mersin İdman Yurdu tabi daha tecrübeli ve Süper Lig takımı. 33 dakikada golü buldular. Biz kupa maçında bu neticeyi beklemiyorduk. Biz Aydın’da 4 gol atmıştık. Bugün de burada 4 gol yedik. Eşitliği sağladık. Mersin İdmanyurdu rövanşı almış oldu" ifadelerini kullandı. 

Bu haber toplam 1475 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862