• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • İçel 26 °C

Mersin İdman Yurdu'nun "sevda sezonu"

Mersin İdman Yurdu'nun "sevda sezonu"
Transfer yasağı nedeniyle kadrosuna takviye yapamadan Spor Toto Süper Lig'e başlayacak Mersin İdmanyurdu'nda, camia "sevda sezonu" olarak adlandırılan 2015-2016 sezonu öncesi kenetlendi.

Haber Merkezi - Mersin ekibi için kuruluşunun 90. yılını kutlayacağı bu sezon ayrı bir anlam taşıyor. 16 Ağustos 1925'te kurulan Akdeniz temsilcisinde, sezon öncesi yaşanan sıkıntılar camiayı bir araya getirdi. 

Tarihinde sadece bir kez yer aldığı Avrupa arenasına yeniden çıkmak isteyen kırmızı-lacivertliler, bu hedef doğrultusunda sezona başlayacak. 

- Transfer yapamadı

Eski kalecisi David Bicik'in alacakları nedeniyle FIFA'nın iki dönem transfer yasağı getirdiği Mersin İdmanyurdu, geride kalan 2014-2015 sezonu kadrosuna takviye yapamadı.

Takıma Süper Lig tarihindeki en başarılı sezonunu yaşatan teknik direktör Rıza Çalımbay'la yolları ayrılan Mersin temsilcisi, futbolcu kadrosundan da önemli kayıplar verdi.

Geçen sezonki 34 haftalık lig yarışında 33 maçın hepsinde 90 dakika sahada kalarak takımının en istikrarlı oyuncusu olan Servet Çetin ve son bölümlerde oyuna girmesine rağmen attığı gollerle takımına maç kazandıran Sinan Kaloğlu ile yollar ayrıldı. 

Geride kalan sezonda yaptığı kurtarışlarla dikkati çeken kaleci Nihat Şahin kadro dışı bırakılırken, Serkan Yanık Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a transfer oldu.

- "Kadromuzu büyük ölçüde koruduk"

Mersin İdman Yurdu Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Serttaş, yaptığı açıklamada, sıkıntılara rağmen sezon öncesi hazırlık dönemini çok iyi geçirdiklerini söyledi.

Serttaş, transfer yapamamalarını büyük bir sorun olarak görmediklerini vurgulayarak, "Geçen sezon öncesi iyi bir kadro kurmuştuk. Takımda tutmak istediğimiz oyuncularla oturup yeniden görüştük. Oyuncularımızın da bizimle yola devam etmek istemesi üzerine kadromuzu büyük ölçüde koruduk" dedi.
Oyuncular arasında iyi bir arkadaşlık ortamı olduğunun altını çizen Serttaş, futbolcuların geçen yılki başarının üstüne çıkmayı istediklerini belirtti. 

Serttaş, teknik direktör Mesut Bakkal'ın da deneyimli bir isim olduğunu vurgulayarak, ona ve oyunculara güvendiklerini ifade etti.

- "90. yıla yakışır şekilde oynayacağız"

Serttaş, 90. kuruluş yılı nedeniyle camianın kenetlendiğini, taraftarlardan gelen istek üzerine 2015-2016'ya "Sevda sezonu" adını verdiklerini aktardı.

Avrupa kupalarına katılmayı hedeflediklerini anlatan Serttaş, "90. yıla yakışır şekilde oynayacağız. Taraftarlarımız da bu sezona çok önem veriyor. Taraftar, futbolcu ve yönetim olarak el ele verdik. Bu yıl farklı olacak" diye konuştu.

Sezona kuruluş yıl dönümüne de denk gelen Beşiktaş maçıyla başlayacaklarını anımsatan Serttaş, tüm taraftarları takımlarını desteklemek ve kuruluş kutlaması için maça davet etti.

- "90. yıl kadrosunda olmak gurur verici"

Futbolculardan Efe Halil Özarslan, ligin ilk haftasında Beşiktaş'ı yenerek, kuruluş yıl dönümünü en iyi şekilde kutlamak istediklerini söyledi.

"Sevda sezonu"na yakışır şekilde mücadele edeceklerini vurgulayan Efe Halil Özarslan, "90. yıl kadrosunda olmak gurur verici. Arkadaşlarımızla bu sezonun öneminin farkındayız. Sezon öncesi hazırlıklarımızı da çok iyi yaptık. Umarım taraftarlarımızın desteğiyle iyi bir yıl geçiririz" diye konuştu.

Futbolculardan Mitrovic ise Mersin İdman Yurdu forması giymekten mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu yıl transfer yapamadık ama oyuncular olarak birbirimizi çok iyi tanıyoruz. 90. yılda başarı elde etmek istiyoruz. Bunun için takım olarak çok iyi mücadele edeceğiz" ifadesini kullandı.

Kaynak: Habertürk

Bu haber toplam 1481 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862