• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İçel 23 °C

Mersin İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı, Mersin'de doktora yapılan saldırıyı kınadı

Mersin İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı, Mersin'de doktora yapılan saldırıyı kınadı
Mersin İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı, Süleyman Gök Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Dr. Özer Kürkçü’ye görevi başında yapılan saldırıyı kınadı.

Haber Merkezi - Mersin İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı, cezaevinden denetimli serbestlikle çıkan ve iki gündür karakolda imza atmayan bir şahsın, kendisine geçmişe dönük rapor vermeyen Süleyman Gök Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Dr. Özer Kürkçü’ye saldırarak darp etmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Sağlık çalışanları olarak, sağlık hizmetlerini halkın tamamına din, dil, ırk ayrımı yapmadan fedakarca sunduklarını belirten Başaralı, “Sağlık çalışanları olarak bizler ailemizden, kendimizden, sevdiklerimizden fedakarlık ederek acı çeken, sağlığını kaybetmiş, sevdikleri üzülen ve bizlere ihtiyaç duyan insanlarımıza hizmet etmek için hiç ara vermeden hastanelerde, aile sağlığı merkezlerinde, 112 acil sağlık hizmetlerinde, eczanelerde, evde sağlık hizmetlerinde ihtiyaç duyulan her yerde halkımızın hizmetindeyiz. Biz halkımızın sağlık çalışanlarının fedakarca çalışmalarından dolayı minnet duyguları içinde olduğunu da çok iyi biliyoruz. Ancak ne yazık ki, toplum içinde şiddeti alışkanlık haline getirmiş olanlar, kimi zaman trafikte, kimi zaman evde, bazen sokakta, bazen okullarda ve bazen de bizim sağlık hizmeti sunduğumuz ortamlarda karşımıza çıkıyorlar” dedi.

Mersin’de de sağlık çalışanlarının zaman zaman görevleri başında şiddete maruz kaldıklarına işaret eden Başaralı, “Şiddetin son mağdurlarından biri de Süleyman Gök Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Dr. Özer Kürkçü olmuştur. Sadece görevini yerine getirmeye çalışan ve usulsüzlüğü kabul etmeyen arkadaşımıza yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyor, kendisine acil şifalar diliyoruz. Sayın Bakanımızın sağlıkta şiddete sıfır tolerans yaklaşımını Sağlık Müdürlüğü yöneticileri olarak aynen benimsiyoruz ve görevi başında şiddete maruz kalan çalışanlarımızın her zaman yanındayız. Bakanlığımızın yaptığı düzenlemeler kapsamında şiddete maruz kalan çalışanlarımıza kurumumuz bünyesinde görevli avukatlar vasıtasıyla her türlü hukuki ve idari desteği sağlıyoruz.

Sağlık çalışanları olarak adaletten beklentimiz toplum içinde yer alan şiddete meyilli kişilerin adalet önünde hak ettikleri ceza ile cezalandırılmalarıdır. Biz doktoru, hemşiresi, hasta bakıcısı, temizlik ve güvenlik görevlileri ile birlikte halkımıza en iyi şekilde sağlık hizmeti vermek isteyen büyük bir aileyiz. İçimizden herhangi birine yapılan bir saldırı hepimizi çok üzmektedir. Biz şiddetin her türlüsüne karşıyız. Halkımıza kaliteli hizmet vermeye çalışarak, görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan personelimize yapılan bu saldırıyı esefle kınıyoruz.

Bu tür şiddet olaylarının bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Nasıl ki, hasta hakları var ve insanlarımızın bu haklarını etkin bir şekilde kullanmalarına yine biz sağlık çalışanları katkıda bulunuyorsak biz çalışanların da hakları olduğunun unutulmaması ve insanlarımızın hizmet alırken buna dikkat etmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2198 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862