• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İçel 21 °C

Mersin, METKEV ile tanıtılacak

Mersin, METKEV ile tanıtılacak
Burhanettin Kocamaz, Mersin’in tarihi ve doğal güzellikleri ile bereketli topraklara sahip olmasına rağmen Türkiye’de ve dünyada çok tanınmadığına dikkat çekerek, bu güzellikleri oluşturulacak olan vakıf bünyesindeki etkinliklerle duyuracaklarını söyledi.

Haber Merkezi - Mersin Valiliği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulacak olan Mersin Tanıtım Kalkınma ve Eğitim Vakfı (METKEV) tanıtım toplantısı Orkide Kafe’de gerçekleşti.

Mersin’in tanıtılması, zenginliklerinin korunması, eğitim ve öğretime katkı sağlanması amacıyla kurumsal bir kimlik oluşturmayı hedefleyen vakfın tanıtım toplantısına, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Tarsus, Anamur, Akdeniz İlçe Belediye Başkan Yardımcıları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda temsilcileri, ticaret borsası temsilcileri, üniversite temsilcileri ile öğretim üyeleri, meclis üyeleri ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Mersin’in tarihi ve doğal güzellikleri ile bereketli topraklara sahip olmasına rağmen Türkiye’de ve dünyada çok tanınmadığına dikkat çeken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Mersin, tarihi, kültürel ve doğal birçok değere sahip. Her ne kadar biz bu değerlerin farkına varamamış olsak da tarihin derinliklerinden günümüze kadar hiçbir ilde, hiçbir yerleşim bölgesinde olmayacak kadar yer altı ve yer üstü güzelliklerimiz var. Bir yanınız deniz diğer yanınız karlı tepeler. Ürettiğimiz ürünler sadece Türkiye değil dünyanın bir bölümünü doyuracak kadar kaliteli” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin’in sahip olduğu imkanların doğru tanıtılması ve korunması için kentin tüm birleşenlerinin ortak bir çatı altında toplanması amacıyla girişimde bulunduklarını ifade eden Kocamaz, başta Mersin Valisi Özdemir Çakacak olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının bir kısmı ile görüştüklerini ve yıllar önce yapılması gereken güç birliği için çalışmalarda bulunduklarını belirtti.

Mersin’in sosyal yönden Mersin ortak paydası altında birleşmesinin önemine değinen Başkan Kocamaz, “Artık Mersin’de yapılacak etkinlikler Mersin Tanıtım Kalkınma ve Eğitim Vakfı aracılığı ile yapılsın istiyoruz. Tabi ilçelerimizin kendilerine göre festivalleri var. Büyükşehir Belediyesi olarak biz
onlara destek veriyoruz. Burada kast edilen konu Mersin genelinde her tarafa ortak şekilde hizmet edecek faaliyetlerin desteklenmesi” diye konuştu.

Kurulacak olan vakfın herkes tarafından desteklenmesi gerektiğini ve bu destekler sayesinde Mersin’in tanıtımının daha da güçlü bir şekilde yapılacağını söyleyen Başkan Kocamaz, ilerleyen zamanlarda vakfın yapacağı faaliyetlerin Türkiye çapında da büyük yankı uyandıracağını ifade etti.

Konuşmasında, Mersin’de sadece yatırıma yönelik değil sosyal yönden de kentin gelişimine ve tanıtımına katkı koymak üzere Mersin Tanıtım Kalkınma ve Eğitim Vakfı’nın (METKEV) tüm Mersinliler tarafından sahiplenilmesi gerektiğini belirten Kocamaz, “Geç kalınmış bir hizmeti bugün sizlerin desteği ile ayağa kaldırmak ve başlatmak istiyoruz. Şimdiden verilecek destekler için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Toplantıda Mersin Tanıtım Kalkınma ve Eğitim Vakfı kurucularına vakıf senedinin sunumu yapıldı. Görüş ve önerilerin de alındığı toplantıda, vakfın bütçesi 5 milyon 120 bin TL olarak belirlendi.

Bu haber toplam 1364 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR'A MUHTEŞEM PROJE23 Şubat 2024 Cuma 21:37
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI16 Şubat 2024 Cuma 18:52
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • YİNE MOTOR,YİNE KAZA,YİNE ÖLÜM...24 Kasım 2023 Cuma 22:51
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862