• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İçel 22 °C

Mersin Tanıtım Günleri, Ankara'da başladı

Mersin Tanıtım Günleri, Ankara'da başladı
Mersin Valiliği himayesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla bu yıl Ankara’da ikinci kez düzenlenen ‘Mersin Tanıtım Günleri’ yapılan açılış töreni ile Atatürk Kültür Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açtı.

Haber Merkezi - Mersin, Ankara ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafirleri ve önemli konukları ağırlayan Mersin Tanıtım Günleri, ilk gününde ziyaretçi akınına uğradı. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterisi ve Mersin Olgunlaşma Enstitüsü’nün ‘Toroslardan Saraya Zarafet’ adlı yöresel kıyafetler defilesi ile başlayan açılış töreninden sonra kurdele kesilerek protokol üyeleri ve konuklar stantları ziyaret etti.  

Açılış töreninde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Mersin, sadece günümüzde değil tarihin derinliklerinden bu güne kadar hep cazibe merkezi, ilgi odağı olmuş bir kent. Böylesine güzel, böylesine tarihi böylesine bir kültür mirasına hizmet etmenin hep birlikte onurunu yaşıyoruz. Mersin’de yaşamaktan, ekmeğini yemek, suyunu içmek, havasını teneffüs etmekten gurur duyuyoruz. Mersin, Akdeniz’in en geniş şehri. Stratejik açıdan da önemli bir kent. İmajıyla, kültür miraslarıyla yani her şeyiyle bir yeryüzü cenneti” dedi.

Mersin’i Ankara, Türkiye hepsinden önemlisi dünya ile buluşturmak gayretinde olduklarını belirten Başkan Kocamaz, “Dünyanın neresinde bir turizm etkinliği varsa Mersin’i oraya taşıyoruz. Belki geçmişte Mersin’in tanıtılması konusunda çok zaman kaybettik. O yüzden kaybettiğimiz bu zamanı bu tür etkinliklerle çok iyi şekilde değerlendirerek telafi etmek istiyoruz. Bugün buradaki amacımız da Mersin’in tanıtılmasına katkı sağlamak. Mersin’i Türkiye’nin kalbinde Ankara’da temsil etmek, Mersin’in değerlerini buradaki insanlarla buluşturmak. Bu etkinliklerin ülkemizde birlik ve beraberliği kuracak bir altyapı oluşturması dileğiyle” şeklinde konuştu.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak ise “Bu yıl Mersin Tanıtım Günleri’nin ikincisini düzenliyoruz.  Turizm dünyada en  hızlı gelişen sektörlerin başında gelmektedir. Dünyanın bütün ülkeleri turizm sektöründeki pastadan daha büyük pay almanın çabası içerisindeler, bu anlamda kendilerini tanıtıyorlar. Mersin, Türkiyemizin küçük bir örneği olarak sahip olduğu binlerce yıllık medeniyetleriyle bizlere bırakmış olduğu kültür mirasıyla deniziyle yaylalarıyla oldukça zengin bir turizm potansiyeline sahiptir. Biz de Mersinliler olarak Valiliğimiz himayesinde Mersin Büyükşehir Belediyemizle, ilçe belediyelerimizle, meslek kuruluşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, Mersin’in  tüm dinamikleri ile birlikte birlik ve beraberlik içerisinde bu tanıtımı yapmanın gayreti içerisindeyiz. Burada sadece Mersin’in değil ülkemizin ihtiyacı olduğu birlik ve beraberliğin temsilcisi olarak, bütün kent bileşenleri olarak bu organizasyona gönül verdik” şeklinde konuştu. 

Açılışa katılan Başbakan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, “2. Mersin  Tanıtım Günleri’nde sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Ankara’da Mersin Günleri, Ankara’da Akdeniz rüzgarının esmesi demektir. Çukurova rüzgarının Toroslar rüzgarının esmesi demektir. Bütün değerleri ile tam anlamı ile bir Mersin bayramı yaşayacağımız bu 4 gün en çok Ankara’da yaşayan Mersinli hemşehrilerimizi memnun edecektir. Mersin günlerinin düzenlenmesinde Valiliğimizin, Mersin  Büyükşehir Belediyesi’nin çok emeği var. Sayın Valimiz Özdemir Çakacak’a ve Sayın Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a ve ekiplerine çok teşekkür ediyorum.  Mersin Tanıtım Günleri sadece sıradan bir tanıtım organizasyonu değil, Mersinli hemşehrilerimizin gönül yüceliğinin, yürek enginliğinin aşikar kılındığı bir ortamdır. Burada sadece Mersin’in zenginlikleri tanıtılmıyor, burada aynı zamanda büyük Türk kültürüne karışan ana damarlardan biri olan Mersin, kültürel kimliğiyle de tanıtılıyor” dedi.

Mersin Tanıtım Günleri’nin ilk günü Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterisinin ardından sunuculuğunu By Sempatik’in yaptığı Gürbüz Gözüm ve Orkestrasının verdiği konser ile devam etti. Açılış gününde Turgay Başyayla da konser verdi.

Açılış Töreni’ne Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Genel Başkan Yardımcıları Sadir Durmaz, Mevlüt Karakaya, MHP Adana Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Seyfettin Yılmaz, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, AKP Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın, CHP Mersin Milletvekilleri Serdal Kuyucuoğlu, Hüseyin Çamak, Güney Afrika Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ile oda başkanları ve temsilcileri, muhtarlar, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu haber toplam 1370 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR'A MUHTEŞEM PROJE23 Şubat 2024 Cuma 21:37
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI16 Şubat 2024 Cuma 18:52
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • YİNE MOTOR,YİNE KAZA,YİNE ÖLÜM...24 Kasım 2023 Cuma 22:51
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862