• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İçel 21 °C

Mersin Teknopark’a 2’ncilik ödülü

Mersin Teknopark’a 2’ncilik ödülü
Mersin Teknopark, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen 3. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nden ödülle döndü. Zirvede. Mersin Teknopark’a 5-9 yaş kategorisinde 2.’lik ödülü verildi.

Haber Merkezi - 3. Teknoloji Geliştirme Zirvesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı organizasyonuyla Ankara’da düzenlendi.

Zirveye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da katıldı. Zirvede, Bakan Işık’ın açıkladığı 2014 Teknoloji Bölgeleri Performans Endeksi sonuçlarına göre, Mersin Teknopark, Türkiye’de 46’sı faal olmak üzere 61 Teknopark arasında 6. sıraya yükseldi.

Öte yandan, zirvede ödüller de sahiplerini buldu. Mersin Teknopark da kendi kategorisinde 2.’lik ödülünü almayı başardı. Ödülü, Mersin Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Tufan Ballı, Bakan Işık’ın elinden aldı. Yönetim Kurulu’nda Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi adına yer alan Ballı, törende yaptığı konuşmada, Mersin Teknopark Yönetimi olarak güçlü bir yapıda olmanın, tecrübeli idari yapılanmanın, özverili ve gayretli çalışmanın karşılığını almaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, tüm teknoparkları Türkiye’nin rekabet gücüne yaptığı katkıdan dolayı kutladı.

Zirve ve aldıkları ödülle ilgili açıklama yapan Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz, Mersin Teknopark’ın, kurulduğu günden bu yana bünyesinde yer alan firmaları büyüterek uluslararasılaşmasını ve iş birlikleri kurarak stratejik proje ortaklıkları gerçekleştirmeyi ilke edindiğini vurguladı.

Mersin teknopark’ın, en başarılı isimler arasında zirveye doğru yükseldiğini belirten Durmaz, 150 milyon TL’ye ulaşan cirosu ile kent ve ülke ekonomisine katma değeri yüksek ileri teknoloji ürünleri kazandırmaya devam ettiğinin altını çizdi.

Zirveden başarıyla dönmenin gurur verici olduğunu ifade eden Durmaz, “Genel Endeks kategorisinde 6. olmamız ve kendi kategorimizde 2. olarak ödül almamız büyük bir başarı. Bu yıl da birçok teknoparkı geride bırakarak ilk sıralarda yerimizi aldık. Mersin Teknopark mevcut 62 firması, 500 çalışanı, tamamlanan 216, devam eden 108 projesi ile Mersin’de sanayi sektöründeki ileri teknoloji odaklı, katma değerli yenilikçi girişimlerin artmasını sağlamaya devam ediyor.

Bu başarıda payı olan başta Mersin Valimiz, Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Özdemir Çakacak olmak üzere, Yönetim Kurulu üyelerimize, firmalarımıza, çalışanlarımıza ve mesai arkadaşlarımıza bu başarıya ulaşmadaki çabaları, destek ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Bu haber toplam 1403 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862