• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • İçel 19 °C

Mersin teröre karşı ayağa kalktı

Mersin teröre karşı ayağa kalktı
Mersin'in birçok ilçesinde teröre lanet yürüyüşleri düzenlendi. Vatandaşlar, ellerindeki bayraklarla teröre lanet okudular.

Haber Merkezi - Mersin’in Bozyazı İlçesi’nde Dağlıca’da yapılan terör saldırısına tepki olarak yol kesme eylemi yapıldı. 

Sosyal medyadan organize olan yaklaşık 2 bin kişilik bir vatandaş topluluğu, Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde gerçekleşen terör saldırısını protesto etmek için  Mersin-Antalya karayolunu trafiğe kapattı. Ellerine Türk Bayraklarını alan vatandaşlar, PKK terör örgütü ve elebaşları Abdullah Öcalan’a lanet okudular. 

Sosyal medya üzerinden örgütlenen grup, akşam saatlerinde Bozyazı D-400 karayolu üzeri Alparslan Türkeş Bulvarı’nda toplandılar. Yaklaşık 2 bin kişilik grup, bir müddet terör örgütü PKK aleyhine slogan attıktan sonra Mersin-Antalya Karayolu’nu trafiğe kapattı. 

Trafik Bozyazı Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekiplerinin vatandaşlara sağduyu ve dağılın çağırısı yapmaları üzerine grup dağıldı. Doğu seferlerini yapan otobüslerin geçişi ise geliş-gidiş olarak polis ve jandarmanın kontrolünde sağlandı.  

Toroslar'da da protesto yürüyüşü yapıldı

Toroslar’da Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde 16 askerin şehit edilmesi yürüyüşle protesto edildi.

Merkez Toroslar ilçesi Kuva-i Milliye Caddesi Anıt Kavşağı’nda Ülkü Ocakları öncülüğünde toplanan vatandaşlar açtıkları dev Türk bayrağı eşliğinde yürüyüşe geçti. Hastane Caddesi’ni trafiği kapatan vatandaşlar 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atarak terör örgütü aleyhine tezahüratlarda bulundu.

Yürüyüş yapanlara evlerindeki vatandaşlar ise balkonlarına çıkarak destek verdi. Yürüyüş sırasında polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Herhangi bir taşkınlık yapmayan kalabalık, Küçük Hamam sokağı girişine kadar geldikten sonra burada İstiklal Marşı okuduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Öte yandan 15-20 kişilik bir grup ise HDP binasının bulunduğu Silifke Caddesi’ne geldi. Tedbir alan Çevik Kuvvet ekipleri barikat oluşturarak grubun HDP binasına yaklaşmasına izin vermedi. Grup, İstiklal Marşı okuduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Mut halkı terörü lanetledi

Hakkari Dağlıca'da teröristler tarafından askerlere yapılan saldırı Mersin’in Mut ilçesinde de protesto edildi. Ellerinde Türk bayraklarıyla sokaklara dökülen vatandaşlar teröre tepki gösterdi.

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında şehit olan askerler için Mut halkı Atatürk Anıtı önünde toplandı. Anıt önünde toplanan grup, polis eşliğinde Hükümet Caddesi, İnönü Caddesi ve Atatürk Bulvarı’nda ellerinde Türk bayraklarıyla 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', 'Ya Allah Bismillah Allahü Ekber', 'Mut’lu Uyuma Şehidine Sahip Çık', 'Mustafa Kemal’in Askerleriyiz', 'Peygamber Aşkına Tekbir' sloganları atarak yürüdü. 

Tekrar Atatürk Anıtı önüne gelen grup, şehitler adına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından İstiklal marşını okuyan grup, daha sonra olaysız dağıldı.

Erdemli sokağa döküldü 

Mersin’in Erdemli İlçesi’nde de Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde askeri araca yapılan saldırıyı kınayan vatandaşlar, Mersin-Antalya karayolunda bayrak yürüyüşü gerçekleştirdi.

Erdemli merkezinde gerçekleştirilen yürüyüş esnasında zafer işareti yapan bir otomobil ve otobüs şoförünün araçlarını grup üzerine sürmesiyle ilçede gerginlik yaşandı.

Olayı duyan vatandaşlar Mersin-Antalya D-400 karayolu üzerinde toplanmaya başladı. Bir süre sonra yaklaşık 600 kişi yolu trafiğe kapadı. Ambulans ve güvenlik güçleri dışında araç trafiğine izin verilmedi. Gurup yol ortasında İstiklal Marşı okudu.

Gurubu yatıştırmak üzere polis aracından konuşan MHP İlçe Başkanı Bekir Özsu, “Biliyoruz ki acımız büyük. Gecenin bu saatinde emniyetimiz de bizimle beraber. Tepkinizi gösterdiniz. Allah korusun birinizin canına bir şey gelmesin” dedi.

Konuşmanın ardından grubun sakinleşmesiyle yol trafiğe kontrollü olarak açıldı.

Anamur ayağa kalktı

Mersin’in Anamur İlçesi D-400 Karayolu Çarıklar Mahallesi Kavşağı’nda toplanan yaklaşık 2 bin vatandaş,  geçen araçlardan doğu plakası kontrolü yaptılar.  

“Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları ile yoldan geçen araçları kontrol eden vatandaşlar, bir otobüsün plakalarını sökerek geçmesine izin verdiler, bir tırın ön camını ise attıkları taşla patlattılar. Dağlıca’da yapılan terör saldırısına tepki olarak gerçekleştirilen eyleme katılan gençler, yanlarında getirdikleri Türk Bayrağını açarak küçük araçları bayrağın altından geçirdiler. Askerlerin ‘Dağılın´

uyarılarını dikkate almayan vatandaşlar,  uzun süre askerlerle tartıştılar. 

Yolu lastik yakarak kestiler

Çarıklar Mahallesi yol ayırımı ile Anamur Sanayi Sitesi arasında kalan yaklaşık 400 metrelik yol çift şeritli olarak kapatıldı. Bir süre araçların geçişine kontrollü olarak izin veren vatandaşlar, daha sonra lastik yakarak yolu tamamen trafiğe kapattılar.

Jandarma ve polis Anamur´un batısında bulunan Radar Mevkii ve birinci tünelin olduğu bölgede güvenlik nedeni ile özellikle doğu plakalı araçların geçişine izin vermedi.  

Kaymakam Cantürk’ten dağılalım çağırısı

Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Çarıklar yol ayırımında eylem gerçekleştiren kalabalığa araçların içerisinde yolcu ve hastaların olabileceğini belirterek “Kendi kendimizi mağdur ediyor, onların ekmeğine yağ sürüyoruz. Lütfen dağılalım” diyerek çağırıda bulundu.  

Bölgemizin vatandaşlarının da yolda mahsur kaldığını kaydeden Cantürk’ün çağırısı da toplanan vatandaşları dağıtmaya yetmedi. 

Bozyazı da Anamur’a geldi

16 kilometre mesafedeki Bozyazı İlçesi’nden de yaklaşık 500 kişilik bir grup Anamur’a gelerek eyleme destek verdiler. 

Bir süre ‘Ne Mutlu Türküm Diyene, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” diyerek slogan atan vatandaşlar, daha sonra İstiklal Marşımızı okudular. 

Dağılın çağırılarına ‘Bizim askerlerimiz şehit ediliyor. Eylemimizi sabaha kadar devam ettireceğiz” diyerek kararlılıklarını ifade ettiler.

Kaynak: Aekspres

 

Bu haber toplam 1864 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • YİNE MOTOR,YİNE KAZA,YİNE ÖLÜM...24 Kasım 2023 Cuma 22:51
  • ANAMUR 7/24 TOUR DAN 24 KASIM KAMPANYASI23 Kasım 2023 Perşembe 16:40
  • DEEPSEA KARAVAN ANAMUR'DA HİZMET VERECEK20 Kasım 2023 Pazartesi 20:21
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862